آیا پی آر پی سرطان زا است؟ یکی از پرطرفدارترین روش های جوانسازی پوست و تقویت مو، پی آر پی است که ویژگی های مثبت بسیار زیادی دارد و خیلی از افراد از این روش برای کاربردهای مختلف آن استفاده می کنند.، از روی دیگر، برخی از افراد فکر می کنند که این روش شاید باعث بروز سرطان شود و به همین علت می پرسند که آیا پی آر پی سرطان زاست؟ اگر شما هم می خواهید از این روش استفاده کنید و نگران سرطان زا بودن پی آر پی هستید، تا پایان این مقاله از سل تک بیوژن همراه باشید تا مطمئن شوید که آیا prp می تواند باعث بروز سرطان شود یا خیر.
قبل از این که درباره سرطان زا بودن یا نبودن پی آر پی صحبت کنیم، خوب است بدانید که این روش کاربردهای بسیار بالایی دارد و می توان از آن برای جوان سازی پوست و بهبود تقویت ریشه های مو نیز استفاده کرد. علاوه بر این، خیلی از پزشکان برای درمان آسیب های تاندونی، روش پی آر پی را پیشنهاد می دهند. اما به نظر شما واقعا این احتمال وجود دارد که پی آرپی سرطان زا باشد و باز هم پزشکان آن را پیشنهاد کنند؟
پی آر پی چیست؟
ممکن است هنوز برخی از افراد به درستی معنای پی آر پی ندانند. همین دلیل قبل از این که بگوییم آیا پی آر پی سرطان زاست یا خیر، خوب است معنای این روش را درک کنید. در روش پی آر پی، مقدار مشخصی از خون افراد را گرفته و درون سانتریفیوژ قرار می دهند.
در این مرحله، پلاسمای غنی از پلاکت خون این فرد به دست می آید که می تواند برای درمان التهابات مختلف کاربرد داشته باشد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید که غلظت پلاسمای غنی از پلاکت که درون دستگاه سانتریفیوژ به دست می آید، بین 4 تا 6 برابر از خون معمولی افراد غلیظ تراست.بسته به شرایط بدنی افراد، پزشکان می توانند از این روش برای کاربردهای مختلف استفاده کند. به عنوان مثال، این احتمال وجود دارد که این شیوه درمانی برای درمان خیلی از زخم ها استفاده شود. همچنین خیلی از کسانی که به تازگی کاشت مو انجام داده اند، از روش پی آر پی هم کمک می گیرند تا زخم های سر آنها زودتر بهبود پیدا کند و همچنین گرافت های تازه کاشته شده نیز در مدت زمان سریع تری در محل جدید جا بگیرند.
آیا پی آر پی عوارض دارد؟
از آنجایی که تزریق پی آر پی با استفاده از پلاکتهای خود بیمار انجام میشود، این روش معمولا هیچ واکنش خطرناکی به همراه ندارد. با این حال، تمام درمانهایی که به روش تزریق انجام میشوند، ممکن احساسات ناخوشایندی در فرد ایجاد کنند. اما در بیشتر موارد، عوارض پی آر پی به حدی کم و سطحی است که افراد میتوانند بلافاصله بعد از تزریق، فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرند. در ادامه به عمومیترین عوارض PRP که ممکن است فرد را درگیر خود کند، اشاره میکنیم.
عوارض معمول در دوران نقاهت
عوارض پی آر پی ممکن است شامل کبودی، تورم یا قرمزی خفیف باشد. بروز عفونت در پی آر پی بسیار نادر است و تنها در صورتی که این روش در کلینیکهای غیرمعتبر و توسط فرد غیرمتخصص و بیتجربه انجام شود، ممکن است اتفاق بیفتد.
بر اساس مجله پزشکی plasticsurgerykey، عوارض prp مانند کبودی و تورم بعد از گذشت ۲ تا ۳ روز از تزریق از بین میرود. از طرفی، پی آر پی را میتوان با سایر روشهای درمانی مانند میکرونیدلینگ ترکیب کرد. عوارض پی آر پی در این صورت ممکن است شامل موارد بیشتری مانند احساس گرما، سفتی و خارش پوست در محل درمان باشد که بعد از گذشت ۱۲ تا ۴۸ ساعت برطرف میشود.
عوارض پی آر پی مو چیست؟
عوارض پی آر پی مو هم میتواند مانند عوارض معمول این روش درمانی یا ناشی از روش تزریق باشد. از جمله عوارض احتمالی پی آر پی مو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وارد شدن آسیب به رگهای خونی در پوست سر
- وارد شدن آسیبهای عصبی
- بروز عفونت در محل تزریق
- کلسیفیکیشن یا به وجود آمدن بافت اسکار در محل تزریق
- عوارض جانبی ناشی از بیحسی مانند درد عضلانی، گیجی یا مشکلات کنترل ادرار
علاوه بر اینها ریزش مو هم در گزارش عوارض پی آر پی مو آمده است. اما به گفته سایت پزشکی promdhealth، ۱۰ تا ۱۵ درصد از موهای انسان همواره در فاز تلوژن قرار دارند. این فاز مرحلهای از سیکل طبیعی موهاست که میتواند تا ۳ ماه طول بکشد. در فاز تلوژن موهای قدیمی در حال استراحت هستند و موهای جدید از فولیکولهای دیگر شروع به رشد میکنند. اگر بعد از انجام پی آر پی، موها خیلی زود وارد این فاز شوند، فرد موهای بیشتری از دست میدهد و این موضوع باعث کمپشت شدن موها میشود.
با توجه به نیاز غلظت بسیار بالای پلاکت در PRP مورد نیاز برای درمان مشکلات ارتوپدیک و همچنین کاهش میزان بهای تمام شده کیت Alpha-Ertho-PRP به منظور به حداکثر رساندن اثربخشی درمان توسعه یافت.
عوارض پی آر پی پوست چیست؟
عوارض پی آر پی پوست ممکن است تنها ناشی از سوراخ شدن پوست توسط سوزن باشد. از آنجایی که در این روش هیچ مادهای از خارج به بدن انسان وارد نمیشود، احتمال بروز عفونت یا واکنشهای آلرژیک بسیار پایین است. با این حال، فرد احتمال دارد بعد از تزریق با عوارض زیر مواجه شود:
- التهاب پوست
- کبودی
- تورم
- قرمزی
با انجام مراقبتهای لازم بعد از درمان میتوانید از بروز عوارض پی آر پی تا حد زیادی جلوگیری کرده و احتمال آن را کاهش دهید.
آیا پی آر پی سرطان زاست؟
به طور کلی، زمانی که شما پی آر پی انجام می دهید، کمی احساس درد دارید که این موضوع به خاطر تزریق سرنگ به داخل پوست شما بوده و کاملا طبیعی است. این درد بعد از گذشت 3 و نهایتا 4 روز از بین می رود و هیچ گونه نگرانی بابت آن نخواهید داشت.
عوارض دیگری که ممکن است بعد از پی آر پی برای شما نمایان شوند، مواردی مانند احساس تورم و گرمی در ناحیه تزریق هستند. با این حال، هیچ یک از این موارد نمی توانند به معنای سرطان زا بودن پی آر پی باشند و این عوارض محدود، واکنش طبیعی بدن است.
برای کاهش عوارض معمولی و کوتاه مدت پی آر پی، پزشکان توصیه می کنند که از یک کیسه آب یخ استفاده کنید و بین 10 تا 15 دقیقه روی نواحی تزریق قرار دهید. اگر هم در ناحیه زانو و آرنج خود از پی آر پی استفاده کرده اید، می توانید در همان نواحی از زانوبند و آرنج بند کمک بگیرید تا درد شما کاهش پیدا کند. به طور کلی، این عوارض پی آر پی غالبا بعد از دو هفته با استراحت کردن به راحتی از بین می روند.
اگر همچنان برای شما سوال است که آیا پی آر پی سرطان زاست یا خیر، باید به شما بگوییم که این روش به هیچ عنوان باعث بروز سرطان نمی شود. چند نمونه از کیت های این روش دارای تاییدیه سازمان غذا و دارو هستند و طبیعتا اگر هرکدام مشکلی از این نظر داشتند، به هیچ عنوان نمی توانستند این تاییدیه را بگیرند.
علاوه بر این، مدت خیلی طولانی است که افراد از این روش برای دلایل مختلف استفاده می کنند و اگر سرطان زا بود، طبیعتا در این بازه زمانی متوجه این موضوع شده بودند. در طول این مدت، هیچ گزارش رسمی مبنی بر سرطان زا بودن پی آر پی منتشر نشده است و می توانید با اطمینان کامل، از این روش استفاده کنید.
یکی دیگر از مهمترین دلایلی که ما اعتقاد داریم که پی آر پی به هیچ عنوان نمی تواند باعث بروز سرطان شود، این است که سرطان بیشتر از همه به خاطر جهش در ماده ژنتیکی به وجود می آید. این در حالی است که پی آر پی بیشتر از هورمون های رشد انسانی و پلاسمای غنی از پلاکت استفاده می کند و به همین دلیل هم این موارد نمی توانند باعث ایجاد سرطان شوند. البته توجه داشته باشید که کسانی که سرطان داشته باشند، به هیچ عنوان نباید از این روش درمانی استفاده کنند.
سخن نهایی
با توجه به مواردی که در این مقاله مطالعه کردید، به نظر شما آیا پی آر پی سرطان زاست؟ همان طور که متوجه شدید این روش یکی از قابل اعتمادترین شیوه های درمانی شناخته می شود و به هیچ عنوان نمی تواند باعث بروز سرطان در افراد شود. به همین دلیل هم می توانید بدون هیچ نگرانی از این موضوع، خیلی راحت از پی آر پی استفاده کنید.