برای تقویت مو مزوتراپی بهتر است یا پی آر پی ؟ ریزش مو به دلایل متفاوتی در زنان و مردان اتفاق میافتد که در صورت عدم درمان به موقع ممکن است به طاسی دائم تبدیل شود. خوشبختانه روشهای متنوعی در درمان این معضل ارائه میشود که بهترین آنها مزوتراپی و پی آر پی نام دارد. در مورد اینکه مزوتراپی بهتر است با PRP نمیتوان اظهار نظر کرد؛ زیرا هر روش مزایا و معایب خود را دارد. به همین دلیل متقاضیان این روشها باید در ابتدا مورد معاینه دقیق پزشک متخصص مو قرار گیرند و آزمایشهای متفاوتی از آنها گرفته شود.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی روشهای مختلفی در جهت جوانسازی و بهبود پوست و مو انجام میگیرد که روشهای دائمی محسوب میشود و میتوان سلامت پوست و مو را به فرد بازگرداند. روشهایی همچون مزوتراپی و پی آر پی از این دسته از روشها هستند. در گذشته روشهای مورداستفاده علاوه بر اینکه دائمی نبود، از روشهای تهاجمی استفاده میشد که درد و سایر معضلات خود را داشت؛ اما روشهایی همچون مزوتراپی و پی آر پی نتایج دائمی به همراه دارند و روشی غیر تهاجمی هستند.
مزوتراپی و پی آر پی هردو روشهایی جهت از بین بردن ریزش مو و کمپشتی مو میباشند. البته روشهای دیگری نیز امروزه انجام میگیرد که جهت جوانسازی پوست و مو به کار میرود اما ما در این مقاله تفاوتهای این دو روش را بازگو مینماییم تا بتوان با افرادی که قصد انجام این کار را دارند با اطلاعات کامل بهترین روش را انتخاب نمایند.
مزوتراپی و PRP مو تفاوتهایی هم با یکدیگر دارند؛ هرچند، در اساس مشابه یکدیگر میباشند. مهمترین وجه تشابه آنان، تمرکز هر دو روش بر تقویت فولیکولهای مو است که با تزریق مواد لازم به پوست سر انجام میگیرد. برای مقایسه و معرفی مزوتراپی و PRP مو بایستی هر دوی آنان را به طور جداگانه معرفی و بررسی نمود با سل تک بیوژن همراه باشید.
مزوتراپی
در مزوتراپی مو در ناحیهی سوژه تزریقهای مکرر انجام میگیرد. این امر با تزریق مواد مغذی اعم از آلی یا معدنی مانند اسیدهای آمینه، کلاژنها، فاکتورهای مسدودکنندهی دیهیدروتستسترون DHT و دیگر مواردی از این دست به ناحیه مزودرم انجام خواهد پذیرفت. دیهیدروتستسترون نام نوعی از هورمونهای اندروژن است که با تخریب فولیکولهای قدیمی موی پوست سر راه را برای ریزش آنها هموار میکند.
در این فرآیند ورود جریان خون به فولیکولهای ناهنجار افزایش مییابد تا با تقویت متابولیسم سلولی موجب تحریک کلاژنسازی گردد. در نتیجه ویتامینها و مواد معدنی از دست رفته، بازیابی میگردند. همچنین ویتامینهای محلول در چرب و یا اسیدی ممکن است در این روند مورد استفاده قرار گیرند. این مواد ممکن است با محلولهای ارگانیک و طبیعی و یا با فرآوردههای فرآوری شده فراهم گردند. با این کار حتی ممکن است فولیکولهای مرده که به نام خواب رفته نیز شناخته میگردند احیا شده و به وضعیت طبیعی خود بازگردند.
این عملیات تنها برای درمان کچلی کاربرد نداشته و برای ترمیم موهای نازک شده و یا شورهزدگی مزمن سر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. از مزایای اصلی این روش عدم محدودیت آن به اجرا روی پوست سر، و ارزان بودن آن است. این مواد با کمک گان مخصوص و بدون درد یا خونریزی تزریق میگردند. در این روش که در حدود چهارصد دقیقه و طی هشت تا ده جلسه انجام میگیرد، شانس موفقیت تا ۹۲٪ ارزیابی گشته است. عوارض جانبی به ندرت مشاهده شده که در بیشتر موارد شامل کبودی بوده است. البته این روش برای افراد مبتلا به دیابت، هموفیلی، التهاب و اختلالات پوستی و همچنین، بانوان باردار منع شده است.
PRP مو یا پلاسماتراپی
در مرحلهی بعدی برای مقایسهی بین مزوتراپی و PRP مو به مبحث دوم خواهیم پرداخت. همان طور که در بخش معرفی اشاره کردیم، در هر دوی روشهای مزوتراپی و PRP مو هدف به کمینه رساندن مصرف مواد غیر ارگانیک و تکیه بر تواناییها و عملکردهای زیستی طبیعی است. در PRP مو این امر به مرحلهای حتی فراتر میرود که همان استفاده از فاکتورها و مواد تولید شده توسط فیزیولوژی بدن خود فرد میباشد. نام این متدد از مخفف عبارت Platelet Rich Plasma برگرفته شده است. البته گاهی نیز آن را پلاسماتراپی میخوانند.
نحوه انجام پلاسماتراپی
در این متد، ابتدا از بیمار نمونه خونی گرفته شده، وآن را با استفاده از تجهیزاتی مانند انواع سانتریفیوژها تجزیه میکنند. این خون باید بالغ بر حدودی در بازهی ۲۵ تا ۵۰ سیسی باشد. این نمونه در دو لولهی آزمایشگاهی که کیت PRP نامیده میشوند ریخته شده و در دو مرحله و طی مدت ده دقیقه تحت نیروی گریز از مرکز قرار خواهند گرفت. در ادامه، پلاسمای جدا شده که حاوی مقادیر قابل قبولی از پلاکتهای خونی (در مجموع بالغ بر۲ میلیون پلاکت در پلاسمای تقویت شده) است، به عنوان مادهی پایهی عملیاتهای پسین مورد استفاده قرار میگیرد.
این پلاکتها به عنوان فاکتورهای فعال رشد در آینده عمل خواهند کرد. البته مواردی جز پلاکتها پروتئینهای مؤلفههای رشد دیگری مانند عامل رشد اندوتلیال عروقی، عامل رشد مشتق از پلاکت، عامل رشد اپیدرمال و بساری موارد دیگر) نیز در این محلول حضور خواهند داشت.
در مرحلهی بعدی پلاکتهای تغلیظ شدهی پلاسمای خود بیمار به وی بازگردانده میگردد. برای این کار فاکتورهای رشد پلاکتی PDGF تقویت گشته و به کل محلول کلوئیدی، فعالکنندهی لازم اضافه میگردد. سپس موی سر با میکرونیدلینگ الکترونیکی یا مکانیکی تحریک گردیده تا زمینه برای ورود مواد مورد نظر مهیا گردد.
با تزریق ماده یاد شده، عاملهای مؤثر رشد آزادشده از پلاکتها خواهند توانست با تلاش برای ترمیم آسیبهای وارده، صدمات وارد شدهی پیشین به فولیکولهای را نیز تعدیل بخشیده، و از این رهگذر، موجبات بهبود جریان خون در پوست سر و زمینهسازی برای رشد سلولهای جدید را فراهم آورند. همچنین پلاسمای تزریقی میتواند فولیکولها را در فاز رشد خود که موسوم به فاز آناژن است حفظ کرده و آنان را تقویت کند. این امر علت افزایش ضخامت مو در دورهی پس از درمان خواهد گردید. تمامی این مراحل ممکن است برای جوانسازی دیگر بخشهای پوستی بدن نیز مورد استفاده قرار گیرند.
مزوتراپی بهتر است یا پی آر پی مسئله این است!
پی آر پی مو نسبت به مزوتراپی مو روش محبوبتر و پرطرفدارتری برای درمان ریزش مو است زیرا همانطور که اشاره شد با توجه به اینکه در این روش از بدن بیمار خون دریافت میشود، عوارض آن کمتر است و میزان اثربخشی این روش نیز بیشتر خواهد بود.
نکته بعدی در تفاوت مزوتراپی مو و پی آر پی مو آن است که مزوتراپی در زمان کوتاهتری و حدود نیم ساعت انجام میشود ولی پی آر پی مو به یک ساعت زمان برای انجام نیاز خواهد داشت.
تعداد جلسات انجام پی آر پی مو با توجه به نیاز هر فرد متفاوت است ولی در مزوتراپی به حداقل هشت تا ده جلسه تزریق نیاز است و به همین دلیل مزوتراپی در بازه زمانی طولانیتری انجام میشود.
از دیگر مزیتهای پی آر پی نسبت به مزوتراپی آن است که این روش بدون هیچ دردی انجام میشود و بیمار میتواند بدون نیاز به استراحت فعالیتهای روزمره خود را انجام دهد.
مقایسه تعداد جلسات مزورتراپی و پی آر پی مو
دیگر تفاوت مزوتراپی مو و پی آر پی مو در تعداد جلسات آنها می باشد. به طور کلی به ۱۰ جلسه برای تکمیل درمان نیاز دارد ، اما در روش پی آر پی مو ، تعداد جلسات به شرایط فرد بستگی دارد و این تعداد جلسات برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد.
تفاوت نتیجه مزوتراپی مو و پی آر پی مو
به طور کلی ،پی آر پی مو و مزوتراپی مو هر دو روشی هستند که نتایج آنها به زودی قابل مشاهده است. اما در روش مزوتراپی لازم است که این تزریق ها را چندین بار پشت سر هم تکرار کنید . در حالی که در روش پی آر پی مو می توانید نتیجه را بعد از یک بار تزریق مشاهده کنید.
تفاوت هزینه مزوتراپی مو و پی آر پی مو
در مورد هزینه مزوتراپی مو و پی آر پی مو باید گفت که این دو روش اقتصادی تر از سایر روش ها می باشند. با این حال ، از آنجا که روش درمانی در هر فرد متفاوت است ، نمی توان رقم خاصی را برای آنها در نظر گرفت ، اما مزوتراپی معمولاً از پی آر پی مو گران ترمی باشد.
کیت آلفا PRP با استفاده از روش سانتریفیوژ یک مرحله ای و سپس جداسازی قسمت بافی کوت، در کمترین زمان ممکن بیشترین غلظت پالکت را فراهم می نماید. این کیت با دو ظرفیت ۱۵ سی سی و ۲۰ سی سی به منظور استفاده در درماتولوژی توسعه یافته است.
در نهایت مزوتراپی بهتر است یا پی آر پی
پی آر پی یا مزوتراپی مو هر دو بسته به نوع عارضه ای که می خواهید درمان کنید اثرات موثری دارند. بنابراین گفتن اینکه کدام روش بهتر از دیگری است بدون در نظر گرفتن شرایط فرد سخت است. پی آر پی ممکن است برای برخی از بیماران بهتر عمل کند در حالی که مزوتراپی در برخی دیگر موفقیت آمیزتر است. همه چیز به نیاز فرد بستگی دارد. به طور کلی، هر دو روش درمانی می توانند به میزان بسیار زیادی موثر واقع شوند. در مورد ریزش مو، هر دو روش میتوانند به طور چشمگیری رشد مو را در بیماران با درجات مختلف ریزش مو بهبود بخشند.