مقالات

جوانسازی پوست با پی آر پی

جوانسازی پوست با پی آر پی

با پیشرفت‌های روز افزون علوم پزشکی، می‌توانیم این نوید را به شما بدهیم که دیگر لازم نیست نگران مشکلات پوستی خود باشید. در این مقاله نیز به معرفی روش جوانسازی پوست با پی آر پی خواهیم پرداخت. علاوه بر موارد بالا با مطالعه این مطلب، می‌توانید مزایا و معایب PRP را بررسی کرده و برای انتخاب این روش تصمیم بگیرید با سل تک بیوژن همراه باشید.

پی آر پی (PRP) چیست؟

اگر همواره به دنبال تجربه نوینترین روش‌ها در درمان مشکلات خود بوده اید، استفاده از پی آر پی را به شما توصیه می‌کنیم. در  روش جوان سازی پوست با تزریق پی آر پی پزشکان از خون خود شما برای درمان بیماری‌ یا افزودن بر زیبایی شما استفاده می‌کنند. در ادامه کاربردهای پی آر پی را خواهید خواند. اما الان لازم است بدانید در این روش درمانی چه اتفاقی می‌افتد.

در روش پی آر پی (PRP) پزشک معالج، مقدار مشخصی خون (معمولاً بین ۳۰ الی ۶۰ میلی لیتر) از بدن شما می‌گیرد. سپس اجزای خون با استفاده از دستگاه خاصی از هم جداسازی می‌شوند. با جدا شدن اجزای خون طی این فرآیند، غلظت پلاکت‌های موجود در خون افزایش می‌یابد. حالا زمان آن است که پلاکت‌های فعال شده به بافت‌های آسیب دیده ناحیه مورد نظر در بدن تزریق شوند. تمام این مراحل کمتر از یک ساعت طول می‌کشد و بیمار می‌تواند پس از پایان تزریق، به فعالیت‌های روزمره خود بپردازد.

فرآیند اثرگذاری پی آر پی چگونه است؟

پلاکت های موجود در پی آر پی حاوی عوامل رشد بافتی (Growth Factor) هستند که می توانند عامل اصلی در فرایند ترمیم و بازسازی بافت ها را به بدن ارائه نمایند. این عوامل سبب رشد، تکثیر و تمایز سلول های مختلف پوستی و بافتی شده و منجر به افزایش کلاژن، الاستین، ماده بین سلولی و تولید رگ های جدید می شوند.

در نهایت سلول های بنیادی به سلول های بافت آسیب دیده تبدیل می شوند. این فرایند توسط مواد ترشح شده از پلاکت ها هدایت شده و موجب ترمیم بافت آسیب دیده می شود. پلاکت ها دارای ظاهری کروی شکل هستند که از ریز شدن سیتوپلاسم سلول های مگاکارپوسیت در مغز استخوان به وجود می آید.

پلاکت های خون باعث می شود زمانی که آسیبی به بافت ها وارد می شود از خونریزی رگ ها جلوگیری کرده و با به وجود آوردن پلاک پلاکتی و با ترشح پروتئین های خاص بافت را ترمیم کند. با این فرآیندی که انجام می گیرد بافت ها بازسازی می شوند.

برای درمان درد با پی آر پی پلاکت ها همراه با مواد موثر دیگر در بازسازی بافت ها ترکیب می شود و در داخل سرنگ های مخصوص ریخته می شود و بعد از تزریق بافت تحریک شده و ترمیم آغاز می شود. PRP یک فراورده خونی به معنای پلاسمای غنی از پلاکت است که طی یک فرایند جداسازی از خون تازه و لخته نشده تهیه می گردد.

تزریق پی آر پی برای جوانسازی صورت

تزریق پی آر پی می تواند برای جوانسازی پوست بخش های مختلفی از صورت مورد استفاده قرار گیرد. مهم ترین کاربردهای پی آر پی در این زمینه عبارتند از:

  • درمان تیرگی دور چشم
  • جوانسازی کلیه نواحی صورت
  • موثر در درمان اسکار ناشی از آکنه و جراحی
  • خطوط ریز اطراف چشم (پنجه کلاغی ) و خطوط ریز اطراف لب ها
  • کل ناحیه ی صورت به جز نواحی که به تازگی تزریق فیلر و یا بوتاکس شده اند

مراقبت های قبل از پی آر پی صورت چگونه است؟

قبل از پی آر پی صورت، باید با پزشک ملاقات کرده و سابقه پزشکی خود و انتظاراتتان از انجام این روش را شرح دهید. پزشک معمولا توصیه‌هایی به شما می‌کند تا درمان راحت‌تر و بهتری داشته باشید. عمومی‌ترین مراقبت‌های قبل از PRP صورت عبارت‌اند از:

  • حداقل سه تا چهار روز قبل از درمان، داروهای ضدالتهابی را مصرف نکنید.
  • یک تا دو هفته قبل از PRP صورت، از مکمل‌ها، ویتامین‌ها یا گیاهان رقیق‌کننده خون، استفاده نکنید.
  • در روز درمان، یک وعده غذایی کامل بخورید و مقدار زیادی آب بنوشید.
  • برای قطع داروهای خود حتما با پزشکتان مشورت کنید.

مراقبت های بعد از پی آر پی صورت چگونه است؟

بعد از اتمام PRP صورت، به استراحت بپردازید و به مدت دو روز، استفاده از ناحیه تحت تزریق را به حداقل برسانید. اما ماساژ دادن و حرکت آهسته می‌تواند به جذب پی آر پی توسط بافت‌های صورت کمک کند. تا سه روز بعد از درمان ممکن است درد خفیفی در صورت خود احساس کنید. برای بهبود این درد، به مقدار زیاد آب بنوشید و از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید.

بعد از درمان، تنها داروهایی را که دکتر تجویز کرده است، مصرف کنید. خوردن خوراکی‌هایی مانند داروهای ضدالتهاب، گیاهان، مکمل‌ها و ویتامین‌های رقیق‌کننده خون تا حداقل دو هفته بعد از درمان ممنوع است. مصرف سیگار، کافئین و الکل تا یک هفته بعد از عمل به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود.

مزایا و معایب روش PRP

تزریق پی آر پی مزایای بیشتری نسبت به سایر روشهای جوانسازی یا درمان دارد. طبق نظر متخصصان این حوزه، مزایای این روش عبارتند از:

  • کاملاً غیر تهاجمی و ایمن است.
  • هزینه کمتری نسبت به عمل های جراحی و سایر روش‌ها دارد.
  • کاهش احتمال انتقال بیماری‌های عفونی به دلیل استفاده از خون خود فرد از دیگر مزایای روش PRP است.
  • ماندگاری آثار درمان عارضه‌ها بسیار بالاست.
  • این روش هم برای بانوان و هم آقایان بدون داشتن محدودیت سنی قابل استفاده است.
  • امکان استفاده از این روش در تمامی نقاط بدن و در دفعات متعدد وجود دارد.
  • برخلاف سایر امور زیبایی که معمولاً برای بانوان باردار و شیرده توصیه نمی شود، استفاده از جوان سازی پوست با تزریق پی آر پی برای زنان باردار و شیرده کاملاً بدون مانع است.

اگر بخواهیم معایب روش پی آر پی را بررسی کنیم، به موارد اندکی از جمله موارد زیر برمی‌خوریم:

مشاهده آثار این روش درمانی سریعاً میسر نمی‌شود و باید مدتی صبر کنید. این روش در درمان افتادگی‌های خیلی شدید و یا از بین بردن چین و چروک‌های عمیق چندان موثر عمل نمی‌کند.

عوارض جانبی PRP

همانطور که گفته شد، در این روش برای درمان بیماری از خون خود فرد استفاده می شود. فلذا احتمال درگیری با بیماری‌های عفونی تقریباً صفر است. تنها ممکن است تا چند روز پس از انجام این کار، مقداری کبودی و قرمزی روی پوست خود مشاهده کنید. اما جای نگرانی نیست؛ این موارد با مرور زمان خود به خود رفع می‌شوند و اثرات جوان سازی پوست با تزریق پی آر پی مشخص می‌شوند. خوب است بدانید عوارض پی آر پی مو نیز در همین حد است و به هیچ وجه مشکل خاصی برای شما ایجاد نمی‌کند.

جوانسازی پوست با پی آر پی برای چه کسانی ممنوع است؟

افرادی که شرایط زیر را دارا می باشند، بهتر است از انجام PRP پوست خودداری کنند:

  • افرادی که عفونت های موضعی و عمومی دارند.
  • افرادی که بیماری های پوستی مزمن دارند.
  • افرادی که از بیماری های خونی و اختلالات انعقادی رنج می برند.
  • افرادی که سابقه سرطان و شیمی درمانی دارند.

در نظر داشته باشید که در حین مراجعه به پزشک برای انجام پی آر پی پوست، تمام آنچه لازم است را با پزشک معالج در میان بگذارید. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید (به ویژه آسپرین و داروهای ضد انعقادی) و یا اگر از بیماری خاصی رنج می‌برید، به پزشک خود بگویید.

دوره درمانی جوانسازی پوست با پی آر پی چه مدت است؟

دوره درمانی پی آر پی با توجه سن فرد مراجع و همجنین بیماری هدف تعیین می‌شود. دوره‌های درمانی که با توجه به سن فرد تعیین می‌شود، به شرح زیر است:

  • مراجعه افراد پیش از ۳۰ سالگی که معمولاً با هدف جلوگیری از پیری زودرس و به صورت سالیانه انجام می‌شود.
  • مراجعه افرادی که بین سنین ۳۰ تا ۴۰ سال هستند. دوره درمانی برای این سنین به صورت ۶ ماه یک بار است و به دلیل عمیق نبودن چین و چروک‌ها تاثیر درمانی بسیار خوبی نیز دارد.
  • افرادی که بین ۴۰ تا ۵۰ سال هستند، برای رفع مشکلات پوستی خود، به سه جلسه درمان با PRP در ۳ ماه مداوم نیاز دارند تا نتیجه جوانسازی پوست با پی آر پی را دریافت کنند. پس از آن تزریق سالیانه نیز برای نگهداری نتایج مناسب است.

کلام آخر

شادابی و زیبایی چهره تاثیر زیادی در انرژی و حس خوب فرد نسبت به خود دارد. با گذشت زمان که تولید طبیعی کلاژن به پایین‌ترین حد خود می‌رسد، پوست شادابی و جوانی خود را از دست می‌دهد و تغییراتی در آن به وجود می‌آید. پزشکان راهی یافته‌اند که می‌توانند تولید کلاژن را حتی بعد از پایین آمدن سطح آن، تحریک کنند. پی آر پی صورت نام یک روش مدرن و موثر برای جوانسازی پوست است. در این مقاله به بررسی PRP صورت، چگونگی انجام آن و مزایا و معایب آن پرداختیم. نظر شما در رابطه با این روش جدید چیست؟ آن را با ما و سایر مخاطبان سل تک بیوژن به اشتراک بگذارید. همچنین برای خرید کیت Alpha-Ertho-PRP می توانید به سایت سل تک بیوژن مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید