مقالات

جوان سازی پوست با پی آر پی (PRP)

جوان سازی پوست با پی آر پی

جوان سازی پوست با پی آر پی (PRP): زمانی که قسمتی از پوست یا بدن آسیب می‌بیند، واکنش‌های سلولی مختلفی در بدن صورت می‌گیرد تا زخم بهبود یابد. پلاکت‌ها قسمتی از خون هستند که به بهبود آسیب‌های بافتی کمک می‌کنند. ممکن است تاکنون در مورد ورزشکارانی مانند تایگر وودز شنیده باشید که با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به بهبود آسیب‌دیدگی‌های خود کمک می‌کنند.

این روش درمانی در حال حاضر به‌طور فزاینده‌ای برای درمان آسیب‌های ورزشی و کمک به بهبود زخم‌های بعد از جراحی استفاده می‌شود. حتی بعضی از پزشکان دریافتند که از این روش می‌توان برای درمان علائم پیری مانند چین‌وچروک‌ها استفاده کرد. اما PRP چیست؟ جوان سازی پوست با پی آر پی چطور ممکن است؟ در این مقاله به بررسی کامل پی آر پی می‌پردازیم. با سل تک بیوژن همراه باشید.

پی آر پی (PRP) چیست؟

قبل از اینکه در مورد روش تزریق پی آر پی توضیح دهیم، خوب است بدانیم پلاسما چیست. پلاسما قسمت مایع خون است که گلبول‌های قرمز و سفید و پلاکت‌ها به‌وسیله آن گردش می‌کنند. پلاسما عمدتا از آب و پروتئین تشکیل شده است. پلاکت یا ترومبوسیت در پلاسما جریان داشته و به لخته‌شدن خون و عملکردهای بهبود رشد کمک می‌کند. فاکتورهای رشد پلاکت‌ها تولیدمثل سلولی را تحریک کرده و باعث بهبود و بازسازی بافت‌ها می‌شوند.

PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت همان‌طور که از نام آن پیداست، از پلاسما و پلاکت خون تشکیل شده است. این محلول درواقع خونی است که پلاکت بیشتری نسبت به حالت عادی دارد.

برای به‌دست‌آوردن این محلول خون از خود شخص گرفته شده و در چند لوله آزمایشگاهی قرار می‌گیرد. پلاکت‌ها به‌وسیله دستگاه سانتریفیوژ متمرکز شده و فعال می‌شوند. محلول آماده شده و باید به بدن مراجعه‌کننده تزریق شود. پس از تزریق فاکتورهای رشد پلاکت‌ها آزاد شده و به تحریک و افزایش سلول‌های ترمیمی کمک می‌کنند.

جوان سازی پوست با پی آر پی

پی آر پی صورت چیست؟

پی آر پی صورت، یک روش جدید و نسبتا پیشرفته‌ای محسوب می شود که به پوست صورت و بدن کمک می‌کند تا بتواند از خود محافظت کند. در طی روند کهولت سن، پوست توانایی تولید الاستین و کلاژن خود را از دست داده و همین مسئله باعث از بین رفتن جوانی و شادابی پوست می‌شود.

از سوی دیگر، پلاسما که یکی از اجزای مهم خون به حساب می آید، با تجمع در پوست، میتواند اثر معجزه‌آسایی را در پوست اعمال کند. پزشک در پی آر پی صورت، پلاسما را از خون خود فرد تهیه کرده و سپس به نواحی موردنظر تزریق می‌کند. این کار، باعث افزایش گردش در خون شده و پوست را به تولید الاستین و کلاژن تحریک می‌کند. پس در ادامه این روند، جوانسازی پوست را خواهیم داشت.

پی آر پی چگونه انجام می شود؟

پی آر پی صورت، در مراحل و ناحیه‌هایی مختلفی انجام می‌شود، اما انجام این مراحل، در تمامی نواحی یکسان است. مراحل انجام پی آر پی صورت، به شرح زیر می‌باشد:

انجام آزمایش خون

در این مرحله، نمونه خون در حدود پنج الی پانزده میلی لیتر از شما گرفته می‌شوند، سپس خون دریافت شده وارد کیت پی آر پی صورت شده و برای مراحل بعدی آماده می‌شود.

تغلیظ پی آرپی و انجام سانترفیوژ

نمونه خون گرفته شده از بدن شخص، در دستگاه سانترفیوژ قرار گرفته و طی فرآیندی خاص، تمامی پلاکت‌های موجود در خون ایزوله شده و پلاسمای پی آر پی صورت آماده می‌شود. در این مرحله، پلاکت‌های پی آر پی فعال شده و آماده‌ی تزریق به محل موردنظر میباشد. این پروسه حدود یک ربع زمان میبرد.

اگر میخواهید از پروسه‌ی درمان پی آر پی صورت، یک نتیجه‌ی فوق العاده بگیرید، با پزشک خود صحبت کنید که در صورت امکان، نمونه خون شما را دوبار سانترفیوژ کند، چرا که با این کار پلاسما غلیظ شده و تاثیر بسزایی در روند جوانسازی دارد.

انجام میکرونیدلینگ

پس از انجام مراحل فوق، پوست بیمار ضدعفونی شده و به کرم‌ها و دارو‌های بی حسی آغشته می‌شود.سپس با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ، زخم‌های ظریفی توسط سوزن‌های موجود در دستگاه در سطح پوست ایجاد شده و با حرکت دستگاه در نواحی موردنظر، لایه‌های پوست تا عمق 2 میلیمتری، آماده‌ی تزریق پی آر پی صورت می‌شوند.

تزریق پی آر پی به صورت

مرحله‌ی آخر، تزریق پی آر پی به نواحی موردنظر بیمار است که اصولا تمامی این مراحل طی یک جلسه انجام می‌شود. پس از تزریق مستقیم پی آر پی صورت تهیه شده از پلاسما، ساخت سلول‌های بنیادی در ساختار پوست شروع شده و سطح پوست که با میکرونیدلینگ آسیب دیده است، شروع به بازسازی می‌کند.

پس از طی مدت زمانی از پروسه‌ی درمان تزریق پی آر پی صورت، احساس کشش و سفتی را در پوست خود خواهید داشت چرا که ساختار پوست شما به طور کلی تغییر کرده است.

جوان سازی پوست با پی آر پی

مراقبت های قبل از جوان سازی پوست با پی آر پی چگونه است؟

قبل از پی آر پی صورت، باید با پزشک ملاقات کرده و سابقه پزشکی خود و انتظاراتتان از انجام این روش را شرح دهید. پزشک معمولا توصیه‌هایی به شما می‌کند تا درمان راحت‌تر و بهتری داشته باشید. عمومی‌ترین مراقبت‌های قبل از PRP صورت عبارت‌اند از:

  • حداقل سه تا چهار روز قبل از درمان، داروهای ضدالتهابی را مصرف نکنید.
  • یک تا دو هفته قبل از PRP صورت، از مکمل‌ها، ویتامین‌ها یا گیاهان رقیق‌کننده خون، استفاده نکنید.
  • در روز درمان، یک وعده غذایی کامل بخورید و مقدار زیادی آب بنوشید.
  • برای قطع داروهای خود حتما با پزشکتان مشورت کنید.

مراقبت های بعد از جوان سازی پوست با پی آر پی چگونه است؟

بعد از اتمام PRP صورت، به استراحت بپردازید و به مدت دو روز، استفاده از ناحیه تحت تزریق را به حداقل برسانید. اما ماساژ دادن و حرکت آهسته می‌تواند به جذب پی آر پی توسط بافت‌های صورت کمک کند. تا سه روز بعد از درمان ممکن است درد خفیفی در صورت خود احساس کنید. برای بهبود این درد، به مقدار زیاد آب بنوشید و از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید.

بعد از درمان، تنها داروهایی را که دکتر تجویز کرده است، مصرف کنید. خوردن خوراکی‌هایی مانند داروهای ضدالتهاب، گیاهان، مکمل‌ها و ویتامین‌های رقیق‌کننده خون تا حداقل دو هفته بعد از درمان ممنوع است. مصرف سیگار، کافئین و الکل تا یک هفته بعد از عمل به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود.

بهترین متقاضیان مناسب برای جوان سازی پوست با پی آر پی

تزریق پی آر پی یک درمان کم تهاجمی و ایمن است و بنابراین اغلب افرادی که دچار نشانه‌های پیری در پوست صورت و بدن خود شده‌اند، متقاضی مناسبی برای این روش درمانی هستند. این موضوع که تزریق پی آر پی کم تهاجمی است، باعث شده که این روش گزینه‌ی مناسبی برای بیماران مسن‌تر باشد چرا که گذراندن دوره‌ی بهبودی بعد از انجام جراحی‌های لیفت صورت و بهبودی جای زخم جراحی در این بیماران بیش‌تر از حد معمول زمان می‌برد. با این حال باید در نظر داشته باشید که تزریق پی آر پی نیز محدودیت‌های خاص خودش را دارد و نمی‌تواند کاری کند که شخصی مسن، مانند جوانی ۲۵ ساله به نظر بیاید.

مزایای پی آر پی صورت چیست؟

همان‌طور که گفته شد تزریق PRP صورت تولید کلاژن را که معمولا در سن ۲۵ سالگی کاهش پیدا می‌کند، تحریک کرده و از این طریق مزایای زیادی برای پوست و صورت به ارمغان می‌آورد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش چین‌وچروک‌ها و خطوط
  • از بین بردن جوش‌های آکنه و انواع زخم‌ها
  • بهبود بافت و رنگ پوست‌ها
  • بازیافت سلول‌های قدیمی پوست
  • سفت کردن و کشیدن پوست
  • حفظ رطوبت پوست
  • کاهش منافذ پوست

معایب پی آر پی صورت چیست؟

از آنجایی که PRP صورت شامل تزریق ماده‌ای است که از خون بیمار گرفته می‌شود، عوارض جانبی خاصی به همراه ندارد. از طرفی احتمال عفونت و واکنش‌های آلرژیک در این روش بسیار پایین است. با این حال، باز هم ممکن است حین تزریق خطراتی فرد را تهدید کند. البته این خطرات بیشتر به‌دلیل ماهر نبودن و عدم‌تخصص پزشک می‌تواند بروز پیدا کند. از جمله معایب و خطرات پی آر پی صورت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وارد شدن آسیب به بافت‌ها و رگ‌های خونی و عصبی
  • داشتن درد و ناراحتی در محل تزریق
  • واکنش آلرژیک نسبت به ماده بی‌حس‌کننده

به چند جلسه‌ی درمانی نیاز دارم؟

برای رسیدن به نتایج ایده‌آل معمولاً ۳ تا ۴ جلسه‌ی درمانی با فواصل یک‌ماهه انجام می‌شود. در صورتی که مشکل پوستی بیمارش شدیدتر باشد و برای مثال جای زخم‌ها بزرگ‌تر یا چین و چروکهای صورت عمیق‌تر باشند، ممکن است تا ۸ جلسه‌ی درمانی انجام شود که این جلسات، ۴ تا ۸ هفته با هم فاصله دارند.

هزینه جوان سازی پوست با پی آر پی

شرایط پوست هر بیمار کاملاً خاص و متفاوت با بیمار دیگر است و بنابراین درمان هر بیمار نیز کاملاً مخصوص به خود است. پزشک شما طی جلسه‌ی مشاوره‌ی اولیه پوست شما را ارزیابی می‌کند و با توجه به خواسته‌های شما، برنامه‌ی درمانی مناسب را برای شما تدوین می‌کند. بر این اساس پزشک می‌تواند تخمینی از هزینه‌های درمان در اختیار شما بگذارد. عوامل دیگری که بر هزینه‌ی درمان شما مؤثرند عبارتند از دستمزد پزشک، مدت‌زمان سپری‌شده در کلینیک و نوع بیحسی مورد استفاده برای درمان.

جمع بندی جوان سازی پوست با پی آر پی

پی آر پی صورت، یکی از روش‌های جوانسازی به صورت طبیعی است که در آن با استفاده از پلاسمای تهیه شده از خون خود شخص و تزریق مستقیم به صورت، فرآیند جوانسازی و شادابی پوست انجام می‌شود. در این مطلب از سل تک بیوژن ، به بررسی مراحل تزریق پی آر پی صورت و همچنین مزایای آن نیز پرداختیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید