مقالات

درمان پارگی رباط صلیبی با تزریق پی آر پی

درمان پارگی رباط صلیبی با تزریق پی آر پی

درمان پارگی رباط صلیبی با تزریق پی آر پی بهترین روش درمانی برای افرادی است که دچار کشیدگی درجه یک و دو رباط زانو شده‌اند. درمان پارگی رباط صلیبی به ویژه پارگی زانویی، از جمله چالش‌های مهم در علم پزشکی است. یکی از روش‌های نوین و مؤثر در این زمینه، استفاده از روش پی آر پی زانو می‌باشد. پی آر پی یک روش درمانی است که از طریق خون بیمار و استفاده از فرآیند جداسازی، پلاکت‌های بدن را تقویت می‌کند. این پلاکت‌ها حاوی عوامل و فاکتورهای رشد هستند که به ترمیم بافت های زانو کمک می‌کنند.

تزریق پی آر پی می‌تواند به دو روش تزریق مستقیم و تزریق در فاصله از محل آسیب انجام شود. در تزریق مستقیم، پی آر پی مستقیماً به محل آسیب وارد می‌شود، در حالی که در تزریق در فاصله، پی آر پی به ناحیه اطراف آسیب تزریق می‌شود تا عوارض جانبی کاهش یابد. این روش باعث تقویت بافت مجاور، کاهش التهاب و تسریع فرآیند درمان می‌شود. به علاوه پی آر پی می‌تواند باعث افزایش تولید ماتریکس اکستراسلولار  (ECM)موادی که بافت زانو را تقویت می‌کنند، خواهد شد. با این حال، برای بهبود کامل پارگی رباط صلیبی، معمولاً تزریق پی آر پی به تنهایی کافی نیست و باید با ترکیب درمان‌های دیگر مانند فیزیوتراپی و در صورت لزوم عمل جراحی همراه شود. برای بررسی تزریق پی آر پی برای درمان پارگی رباط صلیبی تا انتها با سل تک بیوژن همراه باشید.

تزریق پی آر پی چیست؟

تزریق  prp به انگلیسی Platelet-rich plasma یا همان تزریق پلاکت غنی از پلاسما روش درمانی است که برای درمان مشکلات و اختلالات اسکلتی عضلانی امروزه رایج شده است. طبق مطالعات انجام شده روش تزریق پی آر پی زانو برای تسریع روند بهبود و بازسازی بافت های آسیب دیده  روشی مناسب است. درمان با پی آر پی برای درمان بیماری های آرتروز زانو، آسیب های همسترینگ، پارگ رباط صلیبی، اپیکوندلیت خارجی، کشیدگی رباط و … اثربخش می باشد.

پی آر پی یا همان پلاکت غنی از پلاسما روش درمانی است که در آن پلاسمای خون با میزان پلاکت بیشتر تزریق می شود. پلاکت های خون دارای خاصیتی هستند که به آن فاکتور رشد گفته می شود و باعث سرعت بخشیدن به روند بهبود و بازسازی در استخوان ها و بافت های آسیب دیده بدن می شود. در بین ورزشکاران استفاده از روش درمان پی آر پی prp محبوبیت زیادی دارد چرا که روند بهبود سریع تر است و باعث توانبخشی در فرد می شود.

درمان پارگی رباط صلیبی

مزایای درمان پارگی رباط صلیبی با تزریق پی آر پی

متخصصین و پزشکان معتقند که برای درمان آسیب های ورزشی، آسیب های زانو و … روشی امن و سریع می باشد. در ادامه مزایای تزریق prp را بیان می کنیم تا شما نیز با مزیت ها و وژگی های مثبت تزریق پی آر پی آشنا شوید:

  • بهبودی سریع تر حاصل می شود
  • علائم آسیب مفصل زانو و آسیب های ورزشی و … سریع تر رفع می گردد
  • توانبخشی بیشتری به بدن فرد می بخشد
  • انجام این روش ساده و آسان است
  • نیازی به جراحی و درمان تهاجمی نیست
  • هزینه پی آر پی به نسبت دیگر روش ها کمتر است

مراحل انجام پی آر پی زانو

برای پی آر پی برای زانو مراحل زیر انجام می شود:

  1. جمع‌آوری نمونه خون: ابتدا، نمونه خون از بیمار گرفته می‌شود. نمونه خون بیمار به میزان مشخصی جمع آوری می شود و برای فرایند تهیه پی آر پی استفاده خواهد شد.
  2. پردازش نمونه خون: نمونه خون جمع‌آوری شده داخل کیت های مخصوص قرار می گیرد و به مرکز پردازش خون فرستاده می شود. در این مرحله، نمونه خون داخل دستگاه مخصوصی به نام سانتریفیوژ قرار می گیرد و با سرعت بسیار زیادی می چرخد تا اجزای خون مانند گلبولهای قرمز و پلاسما از هم جدا شوند. سرعت زیاد دستگاه سانتریفیوژ باعث جدا شدن پلاسمای غنی از پلاکت از سایر عناصر خونی خواهد شد.
  3. تزریق پی آر پی: پس از آماده شدن پلاسمای غنی از پلاکت، پزشک اقدام به تزریق می کند. در جلسه درمانی، پزشک متخصص این پلاسما را به زانوی بیمار تزریق خواهد کرد. تزریق پلاسما به صورت تزریق موضعی و مستقیم به زانو انجام خواهد شد.
  4. مراقبت پس از تزریق: پس از تزریق پی آر پی، بیمار تحت مراقبتهای پس از تزریق قرار می‌گیرد. مراقبت بعد از تزریق به معنای استراحت، کنترل درد با استامینوفن دستورات و توصیه‌ های خاص پزشک است.

گاهی اوقات ممکن است فرد به چندین جلسه پی ار پی نیاز داشته باشد تا به صورت کامل از درد و التهاب خلاص شود. تعداد جلسات پی آر پی و فاصله بین جلسات، به شرایط بیمار و تشخیص پزشک متخصص بستگی دارد.

فرایند درمان پارگی رباط صلیبی زانو با پی آر پی

درمان پارگی رباط صلیبی با پی آر پی، از روش‌های مؤثر و غیرتهاجمی جهت درمان پارگی‌های جزئی و کشیدگی رباط زانو می‌باشد. در این روش از پلاکت‌های موجود در خون بیمار حاوی فاکتورهای رشد استفاده می‌شود. همین امر فرآیند بهبود علائم کشیدگی رباط زانو را تسریع خواهد کرد.

تزریق PRP کمک می‌کند که‌ترمیم زانو به شکل طبیعی صورت گیرد، چراکه فاکتورهای رشد کمک می‌کنند تا بافت‌های آسیب دیده مرتبط با پارگی رباط زانو بازسازی شوند. این روش نه تنها به کنترل علائم زانو درد شدید و ناهنجاری‌های ناحیه زانو کمک می‌کند، بلکه باعث بهبود کلی بیمار نیز می‌شود. در برخی موارد، درمان رباط صلیبی با پی آر پی می‌تواند نیاز به داروها یا جراحی را از بین ببرد.

تعداد جلسات تزریق‌ پی آر پی در زانو معمولاً بسته به شدت آسیب رباط زانو و واکنش بیمار مشخص می‌شود. این روش از لحاظ ایمنی بسیار ایمن است، چراکه از خون خود بیمار استفاده می‌شود و عوارض و خطرات جانبی آن تقریباً صفر است.

 تعداد جلسات درمان پارگی رباط صلیبی با روش پی آر پی

تعداد جلسات برای درمان پارگی رباط صلیبی با پی آر پی زانو بستگی به شدت و نوع آسیب دیدگی دارد. در صورتی که پارگی رباط صلیبی زانو بسیار شدید و براساس توصیه پزشک نیاز به جراحی داشته باشد، تزریق پی آر پی  ممکن است به عنوان بخشی از فرآیند بهبودی پس از جراحی مورد استفاده قرار گیرد.

به طور کلی، برخی از بیماران ممکن است به یک یا دو جلسه تزریق PRP نیاز داشته باشند، در حالی که برای برخی دیگر ممکن است تعداد جلسات بیشتری مورد نیاز باشد. تصمیم در مورد تعداد جلسات و فواصل زمانی بین آنها، بستگی به پاسخ بیمار به درمان، شدت آسیب و توصیه پزشک دارد.

پزشک معالج پس از ارزیابی دقیق و بررسی شرایط بیمار، تعداد و فواصل زمانی مناسب برای جلسات درمانی با روش PRP را تعیین خواهد کرد. همچنین پس از هر جلسه، پیگیری دقیق و ارزیابی وضعیت بیمار برای تصمیم در مورد جلسات بعدی انجام می‌شود.

درمان پارگی رباط صلیبی

مراقبت های بعد از درمان پارگی رباط صلیبی به روش PRP

  • بهتر است بعد از تزریق پی ار پی به مدت 2 الی 3 روز از انجام هرگونه فعالیت ورزشی و سنگین خودداری شود.
  • به منظور کاهش فشار بر مفاصل آسیب دیده باید از عصا، آتل استفاده شود.
  • امکان دارد پزشک به شما توصیه کند که به فیزیوتراپیست مراجعه کنید. بهتر است ابتدا تمرینات شما با ورزش های کششی انجام شود.
  • پس از گذشت چهار هفته می توانید، به مرور از ورزش های آرام بدون وارد شدن آسیب به محل درمان شده بهره ببرید.
  • به توصیه بهترین دکتر ارتوپد تهران چند مرتبه در روز یخ را در محل آسیب دیده بگذارید.
  • در صورت بروز درد شدید با مشورت پزشک می توانید از کمپرس های آب گرم استفاده کنید.

مزایای پی آر پی

حالا که با کاربردهای PRP و روش انجام آن آشنا شدید، خوب است که مزایای این روش را نیز بدانید. از جمله مزایای پی آر پی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از منابع بدن برای درمان: در پی آر پی، پلاسمای غنی از پلاکت از خون بیمار استخراج می شود. این موضوع به معنای استفاده از منبع اصلی و بدن بیمار برای ترمیم بافتها است که احتمال عدم سازگاری بدن با ماده تزریق شده را کاهش می دهد.
  • کاهش سریع دردها و التهاب ها: پی آر پی به کاهش التهاب های بدن کمک می کند. در نتیجه درد ناشی از آرتروز و زانو درد را سریعاً کاهش می دهد.
    استفاده از فرآیندهای طبیعی بدن: PRP بر اساس عملکرد طبیعی بدن عمل می کند و میزان پلاکت ها و فاکتورهای رشد را افزایش می دهد تا روند بازسازی بافتها به صورت طبیعی انجام شود.
  • بدون نیاز به عمل جراحی: پی آر پی زانو، روشی است که به عمل جراحی و بیهوشی نیازی ندارد. این موضوع کمک می کند که بهبودی بیمار سریعتر انجام شود و فرد زودتر به فعالیتهای روزانه خود برگردد.
  • نتایج بلندمدت: یکی دیگر از مزایای پی آر پی این است که نتایج prp به طور پیوسته ادامه دارد و در طول زمان نیز فرد شاهد بهبودی دردها و التهاب ها خواهد بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید