آرتریت یک بیماری التهابی مفاصل است. انواع مختلفی از آرتریت وجود دارد و شایعترین نوع آن آرتروز یا آرتریت ساییدگی است. آرتروز مفاصل مختلف بدن را درگیر میکند و آرتریت در دست، مفصل پایه شست را تحت تاثیر قرار میدهد. آرتریت ممکن است مفاصل انگشتان دیگر را نیز درگیر کند و علائم آن شامل تورم، درد، سفتی و بدشکلی است که همگی در استفاده از دست اختلال ایجاد میکنند. در این مطلب از سل تک بیوژن قصد داریم با راه های درمان آرتروز مچ دست بیشتر آشنا شویم و همه چیز را درباره علل، علائم، درمان و … بدانیم پس با ما همراه باشید.
آرتروز دست چیست؟
استئوآرتریت یک بیماری دژنراتیو مفصل است که در آن غضروف بالشتکی که سطوح استخوانی مفاصل را میپوشاند شروع به ساییدگی می کند. ممکن است ناشی از “ساییدگی و پارگی” ساده در مفاصل باشد، یا ممکن است پس از آسیب به مفصل ایجاد شود. در دست، آرتروز اغلب در سه محل ایجاد میشود در قاعده شست، جایی که شست و مچ دست به هم میرسند (مفصل ذوزنقهای- متاکارپ یا بازیلار).
بخش انتهایی مفصل نزدیک به نوک انگشت (مفصل بین فالانژیال یا DIP دیستال). در مفصل میانی انگشت (مفصل پروگزیمال اینترفالانژیال یا PIP). همچنین اغلب در مچ دست ایجاد میشود.
علائم آرتروز مچ دست
نشانههای هشداردهنده آرتروز که در صورت بهتر نشدن هر یک از آنها پس از یک هفته، باید به پزشک مراجعه کرد:
- یکی دیگر از علایم ارتروز مچ دست نیز میتواند این باشد که در بلند کردن و حرکت دادن اجسام در شرایط مختلف،به مفاصل مچ دست خود نیز اعتماد نداشته باشیم،چون ممکن است که دردی که در ناحیه ی مفصل نیز وجود دارد،موجب شود که ما هرآنچه را که در دست هایمان هست،رها شود.
- یکی از اصلی ترین علت های آرتروز مچ دست نیز درد میباشد،درد ممکن است فقط با انجام دادن کار نیز ایجاد شود،بعد از انجام فعالیت و کار نیز ،درد وخشکی در ناحیه ی مورد نظر افزایش میابد،هر چه قدر که اوضاع آرتروز بدتر شود،این احتمال وجود دارد که در وقت استراحت هم ،احساس درد را نیز بیمار داشته باشد،حتی میتواند در خواب انسان هم اختلال ایجاد نماید.
- متورم شدن مفاصل دست نیز یکی دیگر از علایم ارتروز مچ دست نیز میباشد،باعث احساس خشکی درد مچ دست نیز میشود،زمانی که همه ی غضروف در محل مفصل فرسوده گردد،در زمان حرکت مچ نیز ،این احتمال است که صدای فشرده شدن مفصل را نیز بشنویم.
دلایل و عوامل خطر
- آسیب دیدگی مچ دست در زمان گذشته
- اگر مچ دست بد جوش بخورد.
- یکی از مهم ترین عوامل افزایش دهنده آرتروز مچ دست،انجام حرکات تکراری نیز میباشد.
- دلایل ژنتیکی و سابقه خانوادگی ابتلا به آرتروز مچ دست در سایر افراد خانواده
انواع آرتروز در دست
آرتریت مفصل نوک انگشت
حدود 10 درصد از افراد به آرتریت ارثی در مفاصل نوک انگشتان مبتلا میشوند که به آن مفاصل بین فالا نژیال دیستال نیز گفته میشود. فشار دادن به نوک انگشتانمان شبیه به فشاری است که هنگام راه رفتن به زانوهایمان وارد میکنیم. به همین دلیل، معمولاً بیمارانی که برآمدگیهای کوچکی روی انگشتانشان دارند، به نام گرههای هبردن (Heberden’s node) که در واقع برآمدگیهای کوچک استخوان هستند، ایجاد میشود. این برجستگی ها به ندرت نیاز به درمان دارند مگر اینکه بر تحرک آنها تأثیر بگذارد.
آرتریت بازال شست
تقریباً 25 درصد از زنان بالای 50 سال به آرتریت در انگشت شست مبتلا می شوند. این رقم برای زنان بالای 70 سال به بیش از 50 درصد می رسد. از آنجایی که مردان به ندرت از آرتریت انگشت شست رنج می برند، ما معتقدیم که رباطهایی که مفصل را کنار هم نگه میدارند دارای گیرندههای استروژن در زنان هستند. بعد از 50 سالگی، زمانی که زنان در طول یائسگی استروژن خود را از دست میدهند، رباطها کشیده میشوند و مفصل تحلیل میرود.
آرتریت پس از سانحه
آرتریت پس از سانحه نوعی استئوآرتریت است که پس از آسیب مفصلی رخ میدهد، اما از آنجایی که آرتریت به تدریج ایجاد میشود، تعیین دقیق زمان شروع این بیماری دشوار است. مثلا به دلیل شکستگیهای تشخیص داده نشده، به ویژه آسیب اسکافوئید یا آسیب رباط تشخیص داده نشده، آرتریت زیادی در مچ دست مشاهده میکنیم. با چنین صدماتی، تشخیص زودهنگام آرتریت دشوار است زیرا ممکن است ۸ تا ۱۰ سال یا بیشتر طول بکشد تا ما آن را تشخیص دهیم، به همین دلیل است که در سنین ۴۵ تا ۶۰ سالگی رایج است.
آرتروز مچ دست
مستعد ابتلا به آرتروز است زیرا هیچگونه عضله یا تاندونی به هشت استخوان مچ دست وجود ندارد، به این معنی که محافظت زیادی در برابر سایش و پارگی روزمره وجود ندارد.
درمان آرتروز مچ دست
داروها
- داروهای ضدروماتیسمی اصلاحکننده بیماری یا (DMARDs) (این نوع از دارو برای پیشگیری از حملات سیستم ایمنی بدن برای مفاصل طراحی شده است.
- داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی این نوع از دارو ها برای این مبباشد که ورم و درد در ناحیه ی مفصل را نیز کاهش دهد.
یکی دیگر از روش های درمان تزریق در ناحیه ی مفصل نیز میباشد که حاوی مواد بی حسی و استروئید نیز میباشند که درد را برای هفته ها و گاهی تا ما ه ها هم میتواند تسکین دهد،این نکته را هم باید گفت که این روش ممکن است عوارضی از جمله سفید شدن پوست و حتی عفونت را هم در پی داشته باشد.
ورزش
پزشک معالج یا فیزیوتراپیست ها با ارزیابی بیمار نیز ورزش های خاصی را که میتواند موجب افزایش توانایی مچ دست و بهبود عملکرد آن را دی پی داشته باشد برای بیمار تجویز میکنند.
فیزیوتراپی مچ دست
یکی از روش های درمانی موثر در این بیماری،استفاده از فیزیوتراپی میباشد،فیزیوتراپی نیز کمک مینماید که بیمار بتواند حدااکثر سلامتی مچ دست و چگونگی کنترل علایم را بیاموزد.
درمان جراحی
هدف از انجام عمل جراحی از بین بردن درد و حفظ یا بهبود عملکرد میباشد. معمولاً در عمل جراحی سعی میشود که تماس و اصطکاک میان استخوانها را کم کرد و یا از میان برد.
درمان آرتروز مچ دست بدون جراحی
- اصلاح و ایجاد تغییرات در انجام فعالیتها و کارهای بیمار
- اولین گام برای تسکین علائم بیماریمحدود نمودن و یا عدم انجام فعالیتهایی که درد شما را بدتر میکند میباشد.
گرما و سرمادرمانی
برای کاهش تورم از آب گرم و سرد استفاده میگردد.
درمان آرتروز مچ دست با PRP
آرتروز مچ دست یکی از مشکلات شایع در افراد میانسال و پیر است که باعث درد، سفتی و محدودیت حرکت مچ دست می شود. این بشناخته شده به عنوان یک بیماری التهابی مزمن است که باعث تخریب غضروف و استخوان می شود. در حال حاضر، روش های مختلفی برای درمان آرتروز مچ دست وجود دارد، از جمله فیزیوتراپی، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، تزریقات موضعی و حتی جراحی. اما یکی از روش های نوآورانه و موثر برای درمان آرتروز مچ دست استفاده از PRP یا پلاسما بازسازی.
PRP یک روش درمانی است که از خون بیمار برای ترمیم بافت های آسیب دیده استفاده می کند. در این روش، خون بیمار از بدن گرفته شده، سپس به مقدار خاصی از پلاسما تبدیل می شود که حاوی عوامل رشد و پروتئین های موثر برای ترمیم بافت است. سپس این پلاسما بازسازی به محل آسیب دیده تزریق می شود تا فرآیند ترمیم و بازسازی بافت آغاز شود. PRP به عنوان یک روش جایگزین برای جراحی های پیچیده و فیزیوتراپی موثر است و می تواند بهبود قابل ملاحظه ای در درد و عملکرد مچ دست ایجاد کند. به علاوه، این روش بسیار ایمن است زیرا از خون بیمار استفاده می کند و خطر عوارض جانبی کمتری دارد. از این رو، PRP می تواند یک گزینه مناسب برای افرادی با آرتروز مچ دست باشد که به دنبال یک روش درمانی غیر جراحی و کم تهاجمی هستند.
خرید کیت PRP از سل تک بیوژن
پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) یک روش درمانی است که از خون بدن انسان برای تقویت و بهبود رشد سلول ها و بازسازی بافت های مختلف استفاده می شود. این روش ابتدا با جدا کردن پلاکت ها از سایر عناصر خون، پلاسمای غنی از پلاکت تهیه می شود و سپس به ناحیه مورد نیاز برای درمان تزریق می شود. استفاده از PRP برای درمان موضوعاتی مانند آسیب های ورزشی، التهابات مفاصل، زخم های پوستی و حتی روش های زیبایی مانند تقویت مو و جوانسازی پوست، بسیار موثر و محبوب است.
شرکت سل تک بیوژن یکی از شرکت های پیشرو در زمینه تولید و عرضه کیت های PRP(کیت آلفا PRP و ایکس آلفا PRP
) است. این شرکت با بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته و مواد اولیه با کیفیت بالا، کیت هایی ارائه می دهد که به پزشکان و متخصصان بهداشتی کمک می کند تا بهترین نتایج را در درمان های خود بدست آورند. کیت PRP از سل تک بیوژن با دقت بالا تهیه شده و دارای استانداردهای بین المللی کیفیت است، که اطمینان حاصل می کند که محصولات ارائه شده از نظر بهداشتی و کارایی بسیار قابل اعتماد هستند. به علاوه، این شرکت خدمات پس از فروش برتری را نیز ارائه می دهد تا به مشتریان خود کمک کند تا بهترین استفاده را از محصولات خود ببرند.