مقالات

روش های درمان آرتروز پا

درمان آرتروز پا

آرتروز یکی از شایع‌ترین بیماری‌های التهابی است که مفاصل بدن را درگیر کرده و به مرور زمان باعث از بین رفتن آن‌ها خواهد شد. با نازک شدن مفصل، استخوان‌ها شروع به ساییده‌ شدن بر روی یکدیگر کرده و این امر به ایجاد زائده‌های استخوانی منجر می‌شود. متأسفانه زمانی‌ که آرتروز بیش از حد پیشرفت کرده باشد، تنها جراحی می‌تواند به بیمار کمک کنند. بنابراین برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و کاهش درد باید با راه‌های درمان آرتروز پا آشنا شویم.

ما در ادامه مقاله سعی کرده‌ایم تا تمامی راهکارهای درمانی آرتروز پا را مورد بررسی قرار داده و بهترین نوع درمان را برای شما معرفی کنیم. با سل تک بیوژن همراه باشید.

آرتروز پا چیست؟ و چگونه ایجاد می شود؟

مفصل بخشی از بدن است  و دو یا چند استخوان را به یکدیگر متصل می کند. مفصل مچ پا جایی است که استخوان های درشت نی و فیبولا با پای شما به هم می پیوندند.

در این قسمت 33 مفصل وجود دارد، انگشت شست پا یکی از قسمت هایی است که بیشتر تحت تأثیر آرتروز قرار می گیرد.

مفاصل بدن در طول زندگی خود یک چرخه طبیعی از آسیب را به خود می بینند و طی مدتی ترمیم می شوند. اما گاهی اوقات فرایندی که بدن شما برای ترمیم مفاصل طی می کند می تواند شکل یا ساختار آنها را تغییر دهد. اما وقتی این تغییرات در یک یا چند مفصل اتفاق می افتد، به آن آرتروز می گویند.

انتهای استخوان های ما در یک سطح سخت لغزنده به نام غضروف پوشیده شده است که اجازه می دهد تا استخوان ها به راحتی حرکت کنند.

استخوان ها توسط رباط ها در جای خود نگه داشته می شوند و تاندون های متصل به عضلات و استخوان ها به ما در حرکت کردن کمک می کنند.

همچنین باعث آسیب به غضروف می شود که منجر به درد و تورم می شود و گاهی اوقات می تواند باعث شود استخوان ها هنگام حرکت به یکدیگر سابیده شوند و آسیب ببینند.

روش های درمان آرتروز پا

آرتروز

فقط غضروف را تحت تأثیر قرار نمی دهد، بلکه می تواند باعث آسیب به استخوان ها، رباط ها، تاندون ها و پوشش مفاصل آسیب دیده شود.

آرتروز در مفاصل دیگر بدن غیر از پا نیز رخ می دهد از جمله : آرتروز دست، آرتروز کمر، آرتروز گردن، آرتروز زانو و… ظاهر می شود. اما این بیماری بیشتر در پا اتفاق می افتد.

البته آسیب هایی هم وجود دارند که ممکن است به آرتروز منجر شود، اگرچه ممکن است ماه ها یا سال ها طول بکشد تا بیماری ایجاد شود. به عنوان مثال : در انگشت شست غالباً در اثر لگد زدن یا گرفتگی انگشت و یا افتادن چیزی روی انگشت شست ایجاد می شود.

در قسمت میانی پا ( مچ ) اغلب به دلیل افتادن چیزی روی آن، ضربه، پیچ خوردگی و یا شکستگی ایجاد می شود. معمولاً به دلیل شکستگی و گاهی به دلیل پیچ خوردگی شدید ایجاد می شود.

گاهی اوقات آرتروز در نتیجه مکانیک غیر عادی پا مانند کف پای صاف ایجاد می شود. صافی کف پا باعث ثبات کمتری در رباط ها ( نوارهای بافتی که استخوان ها را به هم متصل می کنند ) و در نتیجه فشار بیش از حد روی مفاصل می شود که می تواند باعث آرتروز شود.

این بیماری می تواند در هر سنی و در هر فردی به وجود بیاید، اما بیشتر در افراد بالای 45 سال دیده و زنان را بیشتر از مردان به خود مبتلا می کند.

خطر ابتلا به آرتروز معمولاً به موارد زیر مرتبط است :

  • اضافه وزن یا چاقی
  • ژنتیک ( وجود این بیماری در یکی از اعضای خانواده)
  • داشتن شرایطی که مفاصل را تحت تأثیر قرار دهد ( مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس )
  • آسیب های مفصلی همچنین می تواند شما را دچار آرتروز کند ( به ویژه در مورد آسیب های مچ پا )

علائم آرتروز

علایم آرتروز، بسته به مفصل درگیر و شدت درگیری آن فرق می کند. با این وجود شایع ترین علایم آرتروز عبارتند از درد و خشکی مفصل خصوصاً هنگام صبح یا پس از استراحت، این علایم اغلب به مرور زمان ایجاد می شوند. بعضی از علایم شایع عبارتند از :

❇ دردناکی، خشکی مفصل ها، خصوصا زانوها، مفاصل ران و کمر. پس از عدم فعالیت یا به دنبال فعالیت بیش از حد

❇ کاهش دامنه حرکتی مفصل یا خشکی آن که با به حرکت کاهش می یابد.

❇ صدای غیر عادی در مفصل در زمان حرکت مفصل

❇ تورم خفیف اطراف مفصل

❇ درد که پس از فعالیت یا در اواخر روز شدیدتر است

درمان آرتروز پا

درمان آرتروز پا

برای کمک به تسکین دادن علائم بیماری، جراح ممکن است درمان آرتروز را با یک یا چند روش غیرجراحی شروع کند، از جمله :

  • داروهای خوراکی و ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن که اغلب در کاهش التهاب و درد مفید هستند ( گاهی اوقات، برای کاهش علائم نسخه دارویی لازم است )
  • دستگاه های ارتز ( ارتوتیک اغلب برای کمک به بهبود مکانیک پا طراحی شده اند، ساخت کفی و کفش های مورد استفاده برای کمک به افرادی که مبتلا به مشکلات پا هستند نیز کاملا مناسب می باشد )
  • تزریق استروئید ( در بعضی موارد، تزریق استروئید بر روی مفصل آسیب دیده اعمال می شود تا داروی ضد التهابی تجویز شود )
  • فیزیوتراپی ورزش برای تقویت عضلات ( هنگامی که آرتروز در مچ پا رخ می دهد، ممکن است به بیمار ثبات بیشتری بدهد و به او کمک کند تا از آسیب دیدگی که ممکن است شرایط را بدتر کند، جلوگیری کند )

پی آر پی یکی از روش های درمان آرتروز پا

آرتروز یکی از بیماری‌های مفصلی است که باعث تخریب غضروف مفاصل می‌شود. این بیماری می‌تواند در هر مفصلی اتفاق بیفتد، اما بیشتر در مفاصلی مانند زانو، کمر و هیپ رخ می‌دهد. یکی از روش‌های درمان آرتروز پا، استفاده از پی آر پی یا فیزیوتراپی است.

پی آر پی یکی از روش‌های مؤثر برای بهبود وضعیت آرتروز پا است. این روش شامل تمرینات و حرکات خاصی است که توسط فیزیوتراپیست انجام می‌شود. این تمرینات باعث تقویت عضلات پا و کاهش فشار بر مفصل می‌شوند. علاوه بر این، فیزیوتراپیست می‌تواند به بیمار آموزش دهد که چگونه حرکات صحیح را انجام دهد و از زخمی شدن مفاصل جلوگیری کند.

با استفاده از پی آر پی، بیماران می‌توانند توانایی حرکتی خود را بهبود بخشند و درد و سفتی مفاصل را کاهش دهند. همچنین، این روش می‌تواند بهبود عملکرد روزمره بیماران را نیز تسریع بخشد. از طرفی، این روش همچنین می‌تواند به پیشگیری از نیاز به جراحی مفصل کمک کند. به طور کلی، پی آر پی یکی از روش‌های مؤثر و ایمن برای بهبود وضعیت آرتروز پا است که توسط تیم متخصص و متعهدی انجام می‌شود.

درد آرتروز پا چه زمانی به جراحی نیاز دارد

هنگامی که این بیماری به طور قابل توجهی پیشرفت کند که دیگر قابل تحمل نباشد و یا با دارو تسکین نیابد یا با درمان های غیر جراحی بهبود پیدا نکند ، ممکن است جراحی توصیه شود. در موارد پیشرفته، ممکن است جراحی تنها گزینه باشد. هدف از جراحی کاهش درد و بهبود عملکرد است. جراح پا هنگام انتخاب روش مناسب برای شرایط و سبک زندگی بیمار، تعدادی از فاکتورها را در نظر می گیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید