مقالات

عوارض پلاسما جت چیست؟

عوارض پلاسما جت

پلاسما جت یکی دیگر از راه های جوانسازی پوست است. این روش کاربری مانند هایپوتراپی دارد اما عوارض و هزینه بسیار کم تر از سایر روش هاست.عوارض پلاسما جت بسیار کم است اما نادیده گرفتن آنها باعث مشکلات بسیار جدی تری می شود برای بررسی بیشتر تا پایان مقاله با سل تک بیوژن همراه باشید.

پلاسما جت چیست؟

پلاسما جت با وارد کردن پلاسما درون  پوست ، در لایه های زیرین پوست گرما آزاد می کند که باعث از بین رفتن پوست های اضافی می شود. با جمع شدن پوست های اضافی و شل، خون رسانی افزایش می یابد و پوست افراد جوان تر می شود.

کاربردهای پلاسماجت

پلاسماجت یک فناوری مدرن و پیشرو غیرتهاجمی است که برای سفت‌کردن پوست و کشیدگی آن به کار می‌رود. این روش را می‌توان برای کشیدن پلک‌ها، اطراف چشم‌ها، سفت‌سازی پوست ناحیه گردن و اطراف لب‌ها، جوان‌سازی پوست دست‌ها و بازوها و نیز برداشتن خال و لک پوستی و ازبین‌بردن زگیل و بهبود افتادگی پوست در نواحی مختلف بدن به کار برد.

هندپیس دستگاه پلاسماجت این ویژگی را دارد که از جریان مستقیم الکتریکی به‌جای جریان متناوب استفاده می‌کند و به همین دلیل توانایی پایش نقطه‌به‌نقطه پوست را خواهد داشت. این نکته به معنای افزایش امکان استفاده از آن در نواحی مختلف پوست و بدون ایجاد آسیب‌های پوستی خواهد بود و نقاط پلاسما بر روی پوست نیز کوچک‌تر خواهند بود و نیز عمق ثابتی را بر روی پوست تخریب انتخابی می‌کنند. همچنین استفاده از این روش به دوره کمتری از نقاهت نسبت به برخی روش‌های دیگر جوان‌سازی نیاز دارد. این روش غیرتهاجمی می‌تواند برای موارد زیر مورداستفاده قرار گیرد:

کم کردن میزان افتادگی پوست و کاهش شل‌شدن آن کاهش لکه‌های رنگ‌دانه‌ای پوست
رفع شل‌شدگی پوست شکم به‌ویژه بالای ناف کاهش میزان شل‌شدگی پوست باسن
ازبین‌بردن لکه‌های پوستی، زگیل‌ و فیبروم پوستی جوان‌سازی پوست نواحی مختلف از جمله دست‌ها
لیفت پلک بدون جراحی (بلفاروپلاستی بدون جراحی) لیفت و کشیدگی پوست صورت به‌ویژه نواحی ابروها و اطراف چشم
بهبود جای زخم‌های آکنه‌ای ازبین‌بردن چین‌وچروک مربوط به خط خنده و کنار چشم

این روش علاوه بر اینکه پوست‌های زائد را در بدن کاهی می‌دهد، می‌تواند ماندگاری خود را از طریق افزایش میزان ساخت پروتئین ساختاری کلاژن در پوست نشان دهد. برای انجام این روش نیازی به بی‌هوشی وجود ندارد و طول پروسه عمل با این دستگاه‌ها می‌تواند در کمتر از ۶۰ دقیقه انجام شود و نتایج آن بعضاً تا چند سال ادامه داشته باشد.

عوارض پلاسما جت

در افرادی که از سلامتی کامل برخوردار می‌باشند و شدت آسیب در آن‌ها خفیف یا متوسط است، عوارض پلاسما تراپی چند ساعت بعد از عمل به‌ طور کامل رفع می‌شوند.

اما اگر شدت آسیب‌ها کمی بیشتر باشد امکان دارد این عوارض پلاسما جت تا یک هفته بعد از عمل نیز باقی بمانند. بعد از این مدت همه عوارض ایجاد شده رفع می‌شوند و فرد می‌تواند از زیبایی و جوانی مجدد پوست خود لذت ببرد.
در صورتی ‌که عوارض بیشتر از ۱ هفته یا نهایتا ۱۰ روز ماندگاری داشته باشد، حتما پزشک خود را مطلع سازید.

عوارض پلاسما جت

قرمزی پوست از عوارض پلاسما جت 

از آن جهت که پلاسما جت گازی با درجه حرارت بالا می‌باشد، محل درمان بعد از تمام شدن عمل قرمز خواهد شد. این قرمزی امکان دارد از محل درمان نیز بیشتر شده و به قسمت‌های دیگر چهره فرد هم سرایت کند.
اما وجود آن کاملا طبیعی بوده و جای نگرانی نیست. قرمزی پوست از عوارض شایع و بی‌خطر بیشتر تکنیک‌های زیبایی پوست است که نهایتا ظرف ۱ هفته به‌ طور کامل رفع می‌شود.

خارش پوست

خارش در محل درمان از جمله عوارض دیگر پلاسما جت می‌باشد. معمولا پزشک برای از بین رفتن خارش محل درمان داروهای ضد خارش را تجویز می‌کند.
اما اگر پزشک دارویی برای فرد تجویز نکرده باشد، مصرف خودسرانه دارو به ‌هیچ‌ وجه پیشنهاد نمی‌شود. در چنین مواردی فرد باید خارش را تحمل کرده و در صورتی ‌که حد آن از تحمل فرد خارج شد، حتما با مشورت پزشک از پمادهای موضعی یا سایر داروهای ضد خارش استفاده کند.

احساس گرگرفتگی

گرمای پلاسما جت موجب ایجاد گرما و گرگرفتگی در محل درمان می‌شود. توجه داشته باشید که استفاده از کمپرس سرد در محل درمان با پلاسما جت ممنوع می‌باشد.
البته این گرگرفتگی و گرما آن‌قدر آزاردهنده نیست که نتوان آن را تحمل کرد. علاوه بر این اثرات آن نهایتا ۱ الی ۲ روز بعد از عمل رفع خواهد شد.

تورم در ناحیه درمان از عوارض پلاسما جت 

تورم در ناحیه درمان و نواحی اطراف آن از عوارض شایع پلاسما جت می‌باشد. این تورم معمولا جزئی بوده و به ‌سختی قابل تشخیص خواهد بود. اما در برخی موارد امکان دارد کمی شدیدتر باشد.
تورم ناحیه درمان با درد همراه نیست و به همین علت به ‌جز تغییرات جزئی و موقتی که در ظاهر فرد ایجاد می‌کند، خطر دیگری در پی نخواهد داشت.

ایجاد کبودی ازعوارض پلاسما جت 

کبودی از عوارض شایع پلاسما جت نمی‌باشد. اما امکان دارد در برخی افراد دیده شود. کبودی محل درمان معمولا به شکل خون‌مردگی‌های ریز قرمز رنگ می‌باشد و آن‌قدر شدید نیست که نگران‌کننده باشد.
این کبودی امکان دارد به سایر نواحی نیز کشیده شود. اما معمولا جزئی بوده و همراه دیگر عوارض ایجاد خواهد شد در مدت کوتاهی از بین خواهد رفت.

حس سوزش

حس سوزش در نواحی تابش پلاسما و محل زخم‌ها، از جمله رایج‌ترین عوارض پلاسماجت می‌باشد. در این موارد نیز پزشک برای کنترل سوزش و تحمل‌پذیر شدن آن امکان دارد مصرف دارویی را برای فرد تجویز کند.
اما تاکید می‌کنیم که تا زمانی ‌که پزشک دارویی تجویز نکرده، به ‌هیچ وجه مصرف خودسرانه هیچ دارویی را شروع نکنید.

ملتهب شدن پوست

معمولا قرمزی پوست ناحیه درمان با التهاب همراه است. بنابراین هر زمان که قرمزی رفع شد، التهاب ناحیه درمان نیز از بین خواهد شد.
این التهاب کاملا طبیعی بوده و امکان دارد همراه با گزگز، خواب‌رفتگی یا احساس بی‌حسی باشد. احساس این موارد کاملا موقتی بوده و ظرف ۱ هفته بعد از عمل از بین می‌رود.

لک و قرمزی پس از پلاسما جت پلک

درمان لک و قرمزی پس از پلاسماجت پلک در اثر ترمیم زخم، لک زخم یا اسکار ایجاد خواهند شد. آسیب دیدن لایه عمیق پوستی که درم پوست نامیده می‌شود، موجب ایجاد لک زخم خواهد شد.
آسیب به لایه سطحی پوست یعنی اپیدرم، در بیشتر اوقات موجب به وجود آمدن لک نخواهد شد. اسکار منجر به تغییر ساختار در لایه‌های عمیق پوست که نتیجه نهایی آن، تغییر شکل یا رنگ در لایه سطحی پوست است، می‌شود.

کیت آلفا PRP با استفاده از روش سانتریفیوژ یک مرحله ای و سپس جداسازی قسمت بافی کوت، در کمترین زمان ممکن بیشترین غلظت پالکت را فراهم می نماید. این کیت  با دو ظرفیت ۱۵ سی سی و ۲۰ سی سی به منظور استفاده در درماتولوژی توسعه یافته است.

ممنوعیت پلاسما جت

با وجود اینکه این روش بسیار ایمن است و تحت نظر پزشکان انجام می شود اما بعضی از افراد هستند که از انجام این روش محروم هستند.

  • این روش در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود اما بعد از پایان دوران بارداری و شیردهی افراد می توانند از این روش بهره ببرند.
  • همچنین افرادی که به بیماری دیابت دچار هستند به علت اینکه روند بهبودی زخم در بدن آنها بیشتر از ۶ ماه طول می کشد، این روش اصلا مناسب نیست.
  • به‌علاوه کسانی که دارای بیماری‌های زمینه ‌ای مانند صرع، سرطان، مشکلات غدد و بیماری‌های خود ایمنی هستند، نباید این روش درمانی را امتحان کنند.
  • انجام پلاسما جت برای افراد مبتلا به بیماری‌ های پوستی یا حساسیت‌های پوستی دائمی ممنوع است.
  • انجام پلاسما جت برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی شود زیرا این افراد در حال رشد هستند و ماندگاری پلاسما جت کمتر می شود.

عوارض پلاسما جت

آیا پلاسما جت درد دارد؟

این روش بدون هیچ دردی صورت می‌گیرد بنابراین افراد در حین عمل هیچ دردی را احساس نخواهند کرد. برای انجام آن معمولاً از بی‌حس‌‌کننده موضعی استفاده می‌شود و بسته به اینکه کدام بخش از بدن تحت درمان قرار خواهد گرفت ممکن است به‌صورت تزریقی یا به‌شکل کرِم بی‌حس‌کننده استعمال گردد.

به‌عنوان‌مثال اگر قصد از پلاسماتراپی برداشتن خال باشد باید از تزریق مواد بی‌حسی موضعی استفاده شود و اگر برای بهبود چین‌وچروک‌های پلک مورداستفاده قرار گیرد بهتر است از کرم بی‌حس‌کننده برای آن ناحیه استفاده گردد. زمان استفاده از کرم بی‌حسی موضعی حدود نیم ساعت قبل از شروع درمان خواهد بود. هنگامی‌که پلاسما با پوست برخورد می‌کند ممکن است بر اثر گرمایی که ایجاد می‌کند باعث ایجاد احساس گرما شود. برخی افراد که آستانه درد کمتری دارند ممکن است دچار ناراحتی اندکی بشوند که به‌محض به پایان رسیدن عمل پلاسماتراپی این درد نیز به اتمام خواهد رسید.

همچنین لازم به ذکر است که نواحی اطراف چشم، بینی و اطراف دهان به این دلیل که پوست حساس‌تری دارند ممکن است درد بیشتری را تحمل کنند. لازم به ذکر است که میزان درد لزوماً ربط و نسبت مستقیمی با میزان عوارض پلاسما جت بینی یا نواحی حساس دیگر که به آن‌ها اشاره شد، ندارد.

کلام آخر

در روش پلاسما جت با سوزاندن لایه های زیرین پوست، چین و چروک رفع می شود. این روش بسیار رایج است و هیچگونه عوارض جبران ناپذیری به همراه ندارد. برای پیشگیری از کوچک ترین عوارض می توانید در انتخاب کلینیک زیبایی دقت کنید و کلینیکی را انتخاب کنید که دارای اپراتور و پزشکان مجرب باشد!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید