عوارض پی آر پی صورت چیست؟ پی آر پی یکی از روشهای محبوب برای درمان مشکلات پوستی است. اما همانطور که هر روش درمانی دیگری دارای عوارض و مشکلات میباشد، پی آر پی نیز ممکن است عوارضی داشته باشد. برخی از عوارض متداول پی آر پی شامل التهاب و قرمزی پوست، خارش، خشکی و حساسیت است. به همین دلیل، قبل از تصمیمگیری برای انجام پی آر پی، مهم است که با پزشک خود در مورد عوارض احتمالی بحث کنید و اطمینان حاصل کنید که آیا این روش درمانی مناسب برای شماست یا خیر.
درمان عوارض پی آر پی نیز بستگی به نوع و شدت آن دارد. بهتر است همیشه با پزشک خود در ارتباط باشید و هرگونه علامت یا عارضه غیرمعمول را به او گزارش دهید تا بتواند به شما راهنمایی کند. برای بررسی بیشتر با سل تک بیوژن تا انتها همراه باشید.
پی آر پی صورت چیست؟
PRP صورت یکی از روشهای درمانی پوست صورت است که با پلاسمای غنی از پلاکت انجام میشود. این روش برای جوانسازی پوست صورت عالی عمل میکند. درواقع، در پی آر پی صورت از پلاکتهای خون برای تحریک جوانسازی استفاده میشود تا به بهبود بافت پوست صورت کمک کند. درنتیجه، این روش در دسته درمانهای تزریقی قرار میگیرد. از روش PRP برای تقویت مو نیز استفاده میشود. در این روش با افزایش خون به پیاز مو، ضخامت مو و رشد طبیعی آن افزایش یافته و از ریزش مو جلوگیری میشود.
پی آر پی صورت چگونه انجام میشود؟
عملکرد پی آر پی صورت به این گونه است که تزریق پلاکت ها به پوست باعث تولید فاکتور رشد میشود. این موضوع باعث تحریک کلاژن سازی در پوست میگردد. کلاژن همان مادهای است که پایه و اساس جوانی پوست را فراهم میسازد. هرچه سن افراد افزایش پیدا میکند، بدن کلاژن کمتری تولید میکند. درواقع پی آر پی صورت با تحریک تولید کلاژن، کاهش جای زخم، بهبود بافت پوست و درنتیجه، داشتن پوستی سالم و شاداب کمک میکند. به طور کلی مراحل انجام پی آر پی صورت عبارتند از:
مرحله ۱: نمونه خون فرد به مقدار اندکی گرفته میشود.
مرحله ۲: با استفاده از سانتریفیوژ، عمل جداسازی پلاکت ها از پلاسمای خون آغاز میشود. تعداد پلاکتهای موجود در پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) تقریباً ۳ تا ۵ برابر بیشتر از پلاکتهای خون در گردش طبیعی است. علاوه بر این، حاوی فاکتور رشد مشتق از پلاکت (PDGF)، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF)، فاکتور رشد تبدیل کننده (TGF) و سایر پروتئینهای فعال است که به جوانسازی پوست کمک میکنند.
مرحله ۳: پلاسمای غنی از پلاکت با یک سرنگ استریل خارج شده و به پوست صورت تزریق میگردد.
کاربرد های پی آر پی صورت
درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) برای صورت، کاربردهای متعددی دارد، عمدتاً در حوزه جوانسازی و زیبایی پوست از این روش استفاده میشود. برخی از کاربردهای کلیدی آن عبارتند از:
- جوانسازی صورت: پی آر پی از روش های جوانسازی پوست است. بافت پوست را بهبود میبخشد و خطوط و چین و چروکهای ظریف را به خصوص در اطراف دهان و چشمها کاهش میدهد. تولید کلاژن بدن را تحریک کرده و به ظاهر جوانتر پوست کمک میکند.
- درمان اسکار: در کاهش جای آکنه و اسکارهای جراحی موثر است و به صافتر شدن پوست کمک میکند.
- رفع حلقه تیره و چین و چروک دور چشم: PRP صورت به کاهش خطوط پنجه کلاغی، حلقههای تیره زیر چشم و علائم رایج پیری کمک میکند.
- روشن کننده پوست: با تحریک رشد سلولهای جدید پی آر پی صورت رنگ و بافت پوست را بهبود میبخشد و آن را یکنواختتر و درخشانتر میکند.
۱. پی آر پی برای جوانسازی صورت
وضعیت بافت پوست را بهبود میبخشد و خطوط و چین و چروکهای ظریف را به خصوص در اطراف دهان و چشم کاهش میدهد.
۲. پی آر پی صورت برای جای جوش – پی آر پی برای لک صورت
پی آر پی صورت میتواند به کاهش لکههای صورت و درمان جای جوش صورت کمک کند. این درمان با استفاده از پلاکتهای خون شخص برای تحریک رشد سلولهای جدید عمل میکند. این فرآیند منجر به کاهش عیوب مختلف پوست، از جمله لکهایی مانند اسکار آکنه میشود. فاکتورهای رشد در PRP باعث بهبودی و بازسازی بافت پوست شده که در کاهش لکهها و افزایش کیفیت کلی پوست نقش کلیدی دارد.
۳. پی آر پی برای درمان تیرگی و چروک دور چشم
پی آر پی چشم در درمان سیاهی دور چشم و خطوط پنجه کلاغی موثر است. prp به جوانسازی پوست و تحریک تولید کلاژن کمک میکند. PRP صورت با تقویت بهبودی و رشد سلولهای جدید، میتواند حلقههای سیاه و خطوط پنجه کلاغی را کاهش دهد و به ظاهری شادابتر و جوانتر کمک کند. مهم است که با یک متخصص پوست مشورت کنید تا وضعیت پوست اطراف چشم را ارزیابی کند و علت سیاهی دور چشم را تشخیص دهد تا تعیین کند که آیا PRP گزینه مناسبی برای شما است یا خیر.
۴. پی آر پی برای اسکار جراحی
پی آر پی صورت میتواند به صاف کردن جای آکنه و اسکارهای جراحی کمک کند تا رنگ پوست شفافتر شود. این درمان به اسکارهای جراحی را کم رنگ میکند.
کیت Alpha-Eye-PRP به منظور تهیه ی قطره های چشمی مبتنی بر پلاسمای غنی از فاکتور رشد یا PRGF توسعه یافته است.
عوارض پی آر پی صورت
پی آر پی یکی از کم خطر ترین روش های جوانسازی صورت است، زیرا در این روش از مواد طبیعی بدن خود استفاده میشود. ممکن است مواردی مانند کبودی، تورم یا قرمزی خفیف در محل تزریق رخ دهد که معمولاً پس از ۳ تا ۷ روز بهبود مییابد و میتوان آن را با استفاده از آرایش مخفی کرد. عوارض جانبی دیگر ممکن است شامل عفونت و درد در محل تزریق باشد.
احساس درد در ناحیه تزریق
یکی از عوارض پی آر پی صورت احساس درد در ناحیه تزریق است. از آن جایی که یک ماده جدید وارد بدن انسان می شود درد شدیدی در آن ناحیه به وجود می آید که برای جلوگیری و کاهش درد می توانید از انواع مسکن که توسط پزشک شما تجویز می شود استفاده کنید. شما تحت هیچ شرایطی نباید از دارو های خود سرانه استفاده کنید و حتماً باید تمامی دارو ها با تجویز پزشک انجام شود.
شما می توانید پس از تزریق در یک محل آرام استراحت کنید تا درد شما کاهش پیدا کرده و بتوانید به فعالیت های روزمره خود بازگردید. تزریق پی آر پی باید با دقت زیادی انجام شود و نوع انجام این روش تاثیر زیادی در کاهش درد آن خواهد داشت. اگر چه پزشکان مختلفی روش درمانی و زیباسازی را انجام می دهند اما همه آنها کاندید مناسبی برای شما نیستند. شما باید فردی را انتخاب کنید که تجربه کافی در این زمینه داشته باشد تا بتواند با کمترین عوارض این روش درمانی را برای شما انجام دهد. در صورتی که درد شما با استفاده از مسکن بر طرف نشد و باز هم احساس درد شدیدی داشتید به پزشک خود مراجعه کنید.
کبودی از عوارض پی آر پی صورت
یکی از مراقبت های بسیار مهمی که پیش از تزریق پی آر پی توصیه می شود عدم مصرف دارو های رقیقکننده خون تا دو هفته قبل از انجام این روش درمانی است. در صورتی که این دارو ها بدون توجه توسط بیمار مصرف شوند باعث می شود که رگ های خونی پس از تزریق دچار آسیب جدی و خونریزی شدیدی شوند.
خونریزی رگ های خونی باعث کبودی در محل تزریق می شود. با مصرف این دارو ها رگ ها خونریزی زیادی داشته و کبودی های بسیار شدیدی در محل تزریق ایجاد می شوند. برای کاهش این کبودی ها می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید. در صورتی که شما به مراقبت های پیش و پس از انجام روش درمانی توجه داشته باشید دچار عوارض کمتری خواهید شد. اگر مجبور به مصرف چنین دارو هایی هستید حتماً به پزشک خود مشورت کنید.
احساس گرما، سفتی و خارش پوست
یکی دیگر از عوارضی که به طور محدود در بیمارانی که از تزریق پی آر پی استفاده می کنند ایجاد می شود احساس گرما و خارش در ناحیه تزریق است. اگر مواد تزریق شده به حد نیاز بیمار نباشند ممکن است ناحیه تزریق دچار سفتی نیز بشود. در این حالت شما باید به هیچ عنوان پوست خود را لمس نکرده و از خاراندن آن بپرهیزید. احساس خارج در پوست سر ممکن است بعد از پی آر پی مو نیز ایجاد شود که جز عوارض این تزریق است و بهتر است که با پزشک خود صحبت کنید.
دیگر عوارض پی آر پی صورت صورت کداماند؟
شایعترین عوارض پی آر پی صورت کبودی، التهاب، تورم و قرمزی هستند. این عوارض معمولا بلافاصله بعد از PRP صورت نمایان میشوند و در عرض چند روز از بین میروند.
تزریق PRP به طور کلی به عنوان یک روش آموزش دیده و ایمن در نظر گرفته میشود. با این حال، ممکن است برخی از عوارض جانبی و موقتی پس از تزریق PRP رخ دهد که در اکثر موارد طبیعی و خودبخود بهبود مییابند. برخی از عوارض جانبی ممکن عبارتند از:
1. عفونت: اگر تماس باکتریها یا میکروبها به محل تزریق PRP رخ دهد، عفونت ممکن است رخ دهد. اما با رعایت تمامی ضوابط بهداشتی و استفاده از تجهیزات استریل، این خطر به حداقل ممکن میرسد.
2. حساسیت: برخی از افراد به مواد موجود در PRP حساسیت دارند و ممکن است به شکل تحسس، خارش یا قرمزی پوست به طور موقت پاسخ دهند.
مهم است که قبل از تزریق PRP با پزشک خود در مورد هرگونه عوارض جانبی محتمل و ریسکهای مربوطه صحبت کنید. پزشک شما میتواند شما را درباره این مسائل آگاه سازد و راهنمایی لازم را در مورد نحوه مدیریت و پیشگیری از عوارض جانبی ارائه دهد.
مزایا و فواید پی آر پی صورت
مهمترین مزایای پی آر پی صورت به شرح زیر است:
- طبیعی و کم خطر: PRP مادهای است که از خون شما مشتق شده است، با حداقل خطر آلرژی یا حساسیت بوده و به طور کلی بیخطر است.
- تحریک تولید کلاژن: پی آر پی به طور طبیعی تولید کلاژن را در بدن تحریک میکند.
- ماندگاری بالا: نتایج طولانی مدت هستند، اغلب برای یک سال یا بیشتر باقی میمانند.