مقالات

مزایا استفاده از روش پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی

پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی

مزایا استفاده از روش پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی :  درمان به روش تزریق پی آر پی با استفاده از پلاکت های خون، به علت داشتن مقادیر بسیار زیادی از پروتئین نقش موثری در درمان آسیب دیدگی ها دارد. این تکنیک سبب بهبود پیوند استخوان فک، استخوان های صورت و گردن و آسیب دیدگی های زانو و غیره شده است. همچنین یک روش ایمن در کاهش التهابات تاندون شانه، کشش های مزمن رباط بدون نیاز به جراحی نیز می باشد. ادامه مطالب با سل تک بیوژن همراه باشید تا با این پروسه درمانی نوین آشنا شوید.

پی آر پی چگونه کار میکند؟

اگرچه مکانیسم دقیق اثر PRP هنوز مشخص نشده است ولی داده های آزمایشگاهی نشان می دهد که تجمع فاکتور های رشد عامل تسریع روند بهبودی و ترمیم هستند. در واقع در روند ترمیم زخم سلولهای ویژه ای دخالت دارند. این سلولها با تولید سلولهای ترمیم کننده زخم و همچنین تولید رگهای خونی جهت افزایش خونرسانی محل ترمیم به بهبود زخم کمک میکنند.

فاکتورهای رشد موجود در پلاکت ها قدرت بازخوانی سلولهای ترمیم کننده و افزایش تولید رگهای خونی را دارند و در واقع روند طبیعی بهبود را سرعت میبخشند و به تولید بافت با کیفیت بهتر کمک میکنند.

عمدتا پی آر پی به دو صورت تزریق می شود:

در روش اول که رایج تر است در محل آسیب پی آر پی تزریق می شود تا پروسه ی ترمیم سریع تر پیش برود. در روش دوم نیز در حین جراحی در محل آسیب PRP تزریق میشود تا پروسه ی ترمیم سریع تر صورت پذیرد.

پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی

پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی

امروزه بسیاری از متخصصان ارتوپد از PRP به عنوان یک از روش‌های مؤثر در کنار دارو درمانی، فیزیوتراپی و عمل جراحی استفاده می‌کنند. پلاکت تزریق شده به مفاصل و ماهیچه‌ها موجب تولید نوعی پروتئین به نام فاکتورهای رشد می‌شود. مهم‌ترین وظیفه این پروتئین‌ها افزایش ساخت کلاژن در محل تحت درمان است. کلاژن در اختیار سلول‌ها، عضلات، رباط، تاندون یا غضروف آسیب دیده قرار گرفته و آنها را بهبود می‌دهد. رشد سلول‌های بنیادی و افزایش جریان خون در محل را نیز می‌توان به مزایای تولید فاکتورهای رشد اضافه کرد. نتیجه کار، استحکام و انعطاف پذیری غضروف‌ها است.

درمان بیماری‌های ارتوپدی با PRP در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از افراد آسیب دیده خصوصاً ورزشکاران حرفه‌ای قرار گرفته است. دلیل این موضوع بالا بودن میزان موفقیت تزریق و کوتاهی دوران نقاهت است. البته گاهی اوقات متخصص ارتوپد این روش را به صورت ترکیبی با یکی از جراحی‌های ارتوپدی انجام می‌دهد. هدف از این کار کوتاه کردن دوران نقاهت و بهبودی هرچه سریع‌تر بخش‌های آسیب دیده است. تاکنون موفقیت روش PRP در درمان این موارد از مشکلات ارتوپدی به اثبات رسیده است:
  • آرتروز زانو
  • شکستگی استخوان
  • کشیدگی یا پارگی رباط
  • آرتروز هیپ (مفصل لگن)
  • کشیدگی یا پارگی تاندون (زانو، مچ پا و …)

صدمات عضلانی (از قبیل چهار سر ران، پشت ران یا همسترینگ، ساق پا و …)

چه مواردی با پی آر پی درمان می شود؟

به طور کلی می توان گفت این روش علاوه بر درمان در روند بهبودی و کاهش دوره نقاهت نقش مهمی دارد. از جمله موارد قابل درمان و موثر در بهبودی به این روش :

آسیب دیدگی ها: دیسک کمر، آرتوروز زانو و شانه، مفصل ران و همچنین مچ پا، درد و نقص عملکرد مفاصل و سندرم تونل کارپال، التهاب تاندون و رباط، پیچ خوردگی مچ پا و دست، آسیب دیدگی های زانو و آسیب دیدگی های شانه و غیره است.

آسیب دیدگی زانو : بروز هرگونه اسیب در زانو از جمله: پارگی تاندون آشیل و یا آرتوروز، آسیب عضلات چهارسررانی و عضلات همسترینگ و غیره را می توان با استفاده از تزریق پلاکت های خون خود افراد درمان کرد و روند بهبودی آن را نیز افزایش داد.

آسیب دیدگی تاندون مزمن : با استفاده از تزریق پی آر پی می توان اسیب دیگی های تاندون، عارضه تنیس البو که نوعی اسیب شایع در تاندون های آرنج می باشد را به میزان چشمگیری بهبود بخشید.

آسیب دیدگی های رباط و عضلات : ورزشکاران از جمله پر طرفدار ترین افراد در استفاده از روش PRP می باشند.
آن ها به منظور رفع آسیب دیدگی های عضلانی، رباط و کشیدگی تاندون، عضلات شانه و پا و غیره، از تزریق پی آر پی برای بهبود مشکلات و آسیب دیدگی های خود بهره می برند.

شکستگی ها : با بروز شکستگی در هر یک از اندام های بدن روند بهبودی بسیار کند خواهد شد. بنابراین با بکارگیری از پی ار پی می توان سرعت بهبود و جوش خوردگی استخوان ها را نیز افزایش داد.

جراحی : امروزه برخی از پزشکان به منظور تسریع در روند بهبودی بافت ها، به هنگام جراحی از پی آر پی استفاده می کنند.

ترمیم بافت های اسیب دیده : بدن انسان به طور طبیعی در صورت وجود التهاب در غضروف ها و مفاصل شروع به ترمیم بافت های اسیب دیده می کند. اما با بکارگیری از PRP می توان روند بهبود التهاب را به مقدار چشم گیری افزایش دهد، تا بدن زمان و انرژی کافی را برای ترمیم بافت های اسیب دیده داشته باشد.

کاهش التهاب : با تزریق پی آر پی به هنگام وجود اسیب در مفاصل و اندام ها، فاکتورهای رشد بدن سبب تحریک بدن شده تا به تولید فیبروبلاست و اندوتلیال بیشتری بپردازد که در کاهش التهاب نقش بسیار مهمی دارد. این فاکتور ها در تولید عروق خونی به منظور افزایش سطح گردش خون در ناحیه اسیب دیده بسیار تاثیر گذار هستند.

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی هستند؟

  1. افراد مبتلا به تاندونیت در طولانی مدت
  2. بیمارانی با مصرف داروهای ضد التهابی غیر خوراکی
  3. بزرگسالان با وجود مشکلات عضلانی و تاندونی

موارد منع استفاده از پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی

با وجود اینکه این روش درمانی بسیار طبیعی و بدون عوارض است، اما توصیه می‌شود افرادی که دارای بیماری‌های زیر هستند از روش درمان انواع آرتروز و مشکلات ارتوپدی با تزریق PRP استفاده نکنند.

  • اختلالات پلاکتی
  • اختلالات انعقادی
  • وجود عفونت فعال در محل تزریق
  • ابتلا به کم‌خونی شدید
  • وجود اختلالات سیستم ایمنی
  • ابتلا به سرطان

مزایای درمان مشکلات مفصلی و ارتوپدیک با تزریق PRP

درمان آرتروز و بیماری های ارتوپدی با تزریق پی آر پی از روش‌های کاملا طبیعی و غیرتهاجمی درمانی است. در این روش از خون خود شما جهت تزریق استفاده می‌شود و امکان انتقال هرگونه عفونت به بدن شما به حداقل می‌رسد. درمان با تزریق پی آر پی (PRP) در مقابل درمان‌هایی مانند جراحی، کم ریسک‌تر است و دوره نقاهت آن بسیار کوتاه است.

در نهایت با توجه به مزایای ذکر شده، کاملا روشن است که درمان آرتروز و بیماری های ارتوپدی با تزریق پی آر پی (PRP) یک روش کاملا کاربردی و بدون عوارض است.

با توجه به نیاز غلظت بسیار بالای پلاکت در PRP مورد نیاز برای درمان مشکلات ارتوپدیک و همچنین کاهش میزان بهای تمام شده کیت  Alpha-Ertho-PRP به منظور به حداکثر رساندن اثربخشی درمان توسعه یافت.

عوارض درمان پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی

پلاکت درمانی با بعضی بیماری‌ها تداخل دارد. افراد مبتلا به سرطان، اختلال در انعقاد خون، تیروئید، مشکلات پوستی، مشکلات کبدی و بسیاری بیماری‌های مزمن دیگر باید قبل از هر اقدامی متخصص ارتوپد را در جریان بیماری خود قرار دهند. مصرف بعضی داروها نیز برای انجام PRP مشکل ایجاد می‌کند. داروهای ضد التهاب استروئیدی و غیراستروئیدی و داروهای ضد انعقاد خون از جمله این موارد به شمار می‌روند. خطر عفونت و درد شدید را نیز می‌توان به عوارض این کار اضافه کرد.

پی آر پی در درمان مشکلات ارتوپدی

سخن پایانی

ما در این مقاله به بررسی درمان بیماری‌های ارتوپدی با PRP پرداختیم. بسیاری از مشکلات ارتوپدی با پلاکت درمانی یا PRP قابل درمان است؛ به‌عنوان‌مثال می‌توان به تخریب غضروف مفاصل، شکستگی استخوان، کشیدگی یا پارگی رباط و تاندون و حتی صدمات عضلانی اشاره کرد. دلیل این موضوع تولید مقادیر قابل توجهی فاکتور رشد توسط پلاکت در محل تحت درمان است. این مواد به بازسازی و ترمیم استخوان، غضروف، عضلات، رباط و تاندون کمک می‌کند. البته برخورداری از مزایای این روش درمانی، نیازمند مراجعه به متخصص ارتوپد باتجربه است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید