مزایا و معایب تزریق پی آر پی دور چشم : چشم ها برجسته ترین عنصر زیبایی چهره به شمار می آیند، تأثیر بسزایی بر زیبایی و شادابی چهره دارند. سیاهی و گودی زیر چشم یکی از شایعترین عارضههای پوستی است که در اکثر افراد جامعه بروز میکند و اغلب به صورت یک نیم دایره تیره زیر چشم دیده میشود. لکه های زیر چشم می توانند از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره و متمایل به سیاه باشند و همچنین از نظر اندازه متفاوت هستند. سیاهی زیر چشم دلایل مختلف و متنوعی دارد که قبل از درمان بهتر است علت آن به درستی تشخیص داده شود.
بهره بردن از جدیدترین شیوه های اثبات شده ی زیبایی درمانی همچون تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یا همان پی آر پی (PRP)، می تواند روند آسیب دیدگی پوست دور چشم را هر چه کندتر کرده و به بهترین شیوه به رفع سیاهی زیر چشم بپردازد. در این روش درمانی از فرایندی غیر جراحی برای زیباسازی پوست استفاده میشود که لازم است تا ابتدا از خود فرد کمی خون گرفته شود. پس از گرفتن خون، پلاسمای آن از گلبولهای مختلف خونی جدا شده و محلولی غنی از کلاژن پوست ، پلاکت و فاکتورهای رشد سلولی به دست میآید. این محلول پلاسمای غنی پس از خالصسازی بیشتر به زیر چشم تزریق میشود. در ادامه با سل تک بیوژن همراه باشید تا با مزایا و معایب تزریق پی آر پی دور چشم بیشتر آشنا شویم.
پی آر پی صورت چیست؟
پی آر پی چیست؟ درمان پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی (PRP) به یک روش رایج در صنعت زیبایی تبدیل شده است. این روش از تواناییهای درمانی طبیعی بدن برای جوانسازی پوست استفاده میکند. پی آر پی صورت یا پلاسمای غنی از پلاکت، درمانی است که از پلاکتهای خون شما برای تحریک رشد سلولهای جدید استفاده میکند و در بهبود رنگ چهره و بافت پوست تاثیر دارد. پی ار پی نوعی داروی احیاکننده است که از خواص درمانی اجزای خون برای اهداف ضد پیری و جوانسازی پوست بهره میبرد.
کیت Alpha-Eye-PRP به منظور تهیه ی قطره های چشمی مبتنی بر پلاسمای غنی از فاکتور رشد یا PRGF توسعه یافته است.
کاربرد های پی آر پی صورت
درمان با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) برای صورت، کاربردهای متعددی دارد، عمدتاً در حوزه جوانسازی و زیبایی پوست از این روش استفاده میشود. برخی از کاربردهای کلیدی آن عبارتند از:
- جوانسازی صورت: پی آر پی از روش های جوانسازی پوست است. بافت پوست را بهبود میبخشد و خطوط و چین و چروکهای ظریف را به خصوص در اطراف دهان و چشمها کاهش میدهد. تولید کلاژن بدن را تحریک کرده و به ظاهر جوانتر پوست کمک میکند.
- درمان اسکار: در کاهش جای آکنه و اسکارهای جراحی موثر است و به صافتر شدن پوست کمک میکند.
- رفع حلقه تیره و چین و چروک دور چشم: PRP صورت به کاهش خطوط پنجه کلاغی، حلقههای تیره زیر چشم و علائم رایج پیری کمک میکند.
- روشن کننده پوست: با تحریک رشد سلولهای جدید پی آر پی صورت رنگ و بافت پوست را بهبود میبخشد و آن را یکنواختتر و درخشانتر میکند.
۱. پی آر پی برای جوانسازی صورت
وضعیت بافت پوست را بهبود میبخشد و خطوط و چین و چروکهای ظریف را به خصوص در اطراف دهان و چشم کاهش میدهد.
۲. پی آر پی صورت برای جای جوش – پی آر پی برای لک صورت
پی آر پی صورت میتواند به کاهش لکههای صورت و درمان جای جوش صورت کمک کند. این درمان با استفاده از پلاکتهای خون شخص برای تحریک رشد سلولهای جدید عمل میکند. این فرآیند منجر به کاهش عیوب مختلف پوست، از جمله لکهایی مانند اسکار آکنه میشود. فاکتورهای رشد در PRP باعث بهبودی و بازسازی بافت پوست شده که در کاهش لکهها و افزایش کیفیت کلی پوست نقش کلیدی دارد.
۳. پی آر پی برای درمان تیرگی و چروک دور چشم
پی آر پی چشم در درمان سیاهی دور چشم و خطوط پنجه کلاغی موثر است. prp به جوانسازی پوست و تحریک تولید کلاژن کمک میکند. PRP صورت با تقویت بهبودی و رشد سلولهای جدید، میتواند حلقههای سیاه و خطوط پنجه کلاغی را کاهش دهد و به ظاهری شادابتر و جوانتر کمک کند. مهم است که با یک متخصص پوست مشورت کنید تا وضعیت پوست اطراف چشم را ارزیابی کند و علت سیاهی دور چشم را تشخیص دهد تا تعیین کند که آیا PRP گزینه مناسبی برای شما است یا خیر.
۴. پی آر پی برای اسکار جراحی
پی آر پی صورت میتواند به صاف کردن جای آکنه و اسکارهای جراحی کمک کند تا رنگ پوست شفافتر شود. این درمان به اسکارهای جراحی را کم رنگ میکند.
مزایا و معایب تزریق پی آر پی دور چشم: مزایای PRP زیر چشم
تزریق پی آر پی در ناحیه زیر چشم یک درمان عالی برای رفع خطوط ریز و چینوچروک موجود در این ناحیه و کمکبه جوانسازی بهینه آن است. همانطور که پیشتر اشاره شد، پی آر پی حاوی فاکتورهای رشدی است که تولید کلاژن را هنگام تزریقبه پوست تحریک میکند. با تحریک تولید کلاژن جدید، پلاسمای غنیاز پلاکت به سفتشدن پوست افتاده اطراف چشم کمک کرده تا ظاهر چینوچروکهایی مانند پنجه کلاغی را کاهش دهد.
ازجمله مزایای پی آر پی زیر چشم این است که کیسههای موجود در زیرچشم را نیز از بین میبرد. همچنین این روش درمانی یک راه عالی برای درمان سیاهی دور چشم است، زیرا باعث افزایش جریان خون در این ناحیه میشود. پف و تغییر رنگ اطراف چشم نیز با این درمان کاهش مییابد.
- خطر بروز واکنش آلرژیک وجود ندارد؛ چرا که از خون بدن متقاضی استفاده میشود.
- پی آر پی یک روش بیخطر، کمتهاجمی و غیر جراحی محسوب میشود.
- درد ایجاد شده در این روش بسیار ناچیز میباشد.
- باعث بروز اثرات جانبی نمیشود.
- به تعداد جلسات درمانی کمتری نیاز است.
- باعث رفع مشکلات پوستی میشود.
- در این روش به پوست اطراف ناحیه تحت درمان آسیبی وارد نمیشود.
مزایا و معایب تزریق پی آر پی دور چشم: عوارض پی آر پی زیر چشم
در روش درمانی پی آر پی برای کاهش مشکلات مربوط به زیر چشم، بیماران معمولاً هیچ زمان استراحتی برای بهبودی نیاز نداشته و حداقل عوارض جانبی را تجربه خواهند کرد. برخی از بیماران ممکن است پس از تزریق پلاسمای غنیاز پلاکت به پوست، احساس سوزنسوزنشدن خفیفی را تجربه کنند، اما این احساس بهسرعت و بهصورت خودبهخود برطرف شده و برای اکثر افراد ناراحتی زیادی ایجاد نمیکند.
پس از پی آر پی زیر چشم، بیشتر افراد میتوانند فعالیتهای عادی خود را در روز بعد از درمان انجام دهند. سایر عوارض جانبی که ممکن است پس از درمان شاهد آن باشید، عبارتند از:
- کبودی در محل تزریق
- تورم جزئی
- خارش و سوزش خفیف
ماندگاری PRP زیر چشم
اگرچه درمانهای پی آر پی زیر چشم بیشتر از سایر روشهای تزریقی موجود دوام میآورند، اما ضروری است بیماران بدانند که این یک روش درمانی دائمی نیست. برای بسیاری از بیماران، تزریق PRP بستهبه شرایط پوستی فعلی، شدت مشکل و سن بیمار، ظاهر زیر چشم فرد را بین یک تا دو سال بهبود میبخشد.
با تزریق پلاسمای غنیاز پلاکت برای درمان زیر چشم، بیماران پس از اولین درمان متوجه نتایج خواهند شد. بااینحال، توصیه میشود سه جلسه درمان را با فاصله تقریباً چهار هفته درنظر بگیرید و سپس هر شش ماه یکبار تزریق نگهدارنده را انجام دهید. در صورتی که این روال درمانی را رعایت کنید، شاهد ماندگاری PRP زیر چشم، در مدت زمان طولانی خواهید بود.
مراقبت های قبل از پی آر پی زیر چشم
- قبل از درمان، رژیم غذایی سالمی داشته باشید تا ریسک بروز سرگیجه در طول درمان کاهش پیدا کند و از مصرف قهوه اجتناب نمایید.
- قبل از شروع درمان صورت خود را تمیز بشویید و از استفاده از لوازم آرایشی خودداری کنید.
- این روش درمانی بر روی زنان باردار یا شیرده انجام نمیشود؛ زیرا اطلاعات چندانی در ارتباط با تأثیرات آن بر روی جنین وجود ندارد. در صورتی که شما باردار هستید یا در دوران شیردهی قرار دارید بهتر است انجام این روش را به بعد از این دوران موکول نمایید.
- در صورتی که هرگونه بیماری خاصی دارید یا از دارو استفاده میکنید باید به پزشک خود اطلاع دهید.
- ۲۴ ساعت قبل از درمان از استفاده از محصولات حاوی رتین آ خودداری کنید.
- از انجام روشهایی که برای درمان بیماریهای خود ایمنی انجام میشود خودداری کنید و حتماً با پزشک مشورت نمایید.
- به مدت ۲۴ ساعت قبل از درمان از قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب خودداری کنید تا پوست شما دچار آفتاب سوختگی نشود.
- پوست خود را تمیز نگه دارید و استفاده از لوازم آرایشی و سایر محصولات خودداری کنید.
- در صورتی که قبل از درمان روی پوست شما آکنه به وجود آمد پزشک به ارزیابی شرایط شما میپردازد و از ایمن بودن این روش درمانی اطمینان حاصل می کند.
مراقبت های بعد از پی آر پی زیر چشم
- تا چهار ساعت بعد، صورت خود را لمس نکنید و اجازه دهید محلهای تزریق بهبود یابند.
- قبل از لمس نواحی تزریقی دستهای خود را بشویید تا از وارد کردن عفونتهای خارجی جلوگیری نمایید.
- تا 24 ساعت بعد از درمان تزریق PRP آرایش نکنید.
- بر روی ناحیهی تزریق یخ نگذارید و آن را گرم نکنید.
- به صورتی بخوابید که ناحیهی درمان شده بالا قرار بگیرد. گذاشتن بالشهای زیاد در زیر سر به این موضوع کمک میکند.
- حداقل یک ماه پس از درمان باید ضد آفتاب بزنید.
- تا حداقل دو روز پس از درمان، محل درمان شده را از محصولات با پایهی روغنی، لوازم آرایشی سنگین و مرطوب کنندههای غلیظ، دور نگه دارید.
- محل درمان شده معمولاً تا یک هفته پس از درمان حساس است. ممکن است این زمان تا دو هفته طول بکشد.
مزایا و معایب تزریق پی آر پی دور چشم-افراد منع از تزریق پی آر پی
استفاده از روش پی آر پی برای بیشتر افراد بین سنین 18 تا 80 سال بیخطر محسوب میشود. با این حال متقاضیان در شرایط زیر نبایستی از این روش استفاده کنند:
- بارداری یا شیردهی
- عفونت های شدید یا مزمن
- بیماریهای پوستی (مانند اس ال ای یا لوپوس ، پورفیری، آلرژی)
- سرطان
- شیمیدرمانی
- اختلالات سوخت و ساز و سیستمیک
- عملکرد غیر طبیعی پلاکت (بیماریهای خونی مانند ناپایداری همودینامیک، کاهش فیبرینوژن در خون، ترومبوسیتوپنی حاد)
- بیماری مزمن کبدی
- درمان ضد انعقادی (مصرف کومادین، وارفارین، پلاویکس، آسپیرین، لوونوکس)
- بیماری سپتیسمی
- استفاده سیستمیک از کورتیکو استروئید در مدت دو هفته روند درمان
- موارد ذکر شده بر پلاکتهای خون تأثیر میگذارند و در نتیجه باعث عدم دستیابی به نتیجه مورد نظر میشوند.