مقالات

ورزش بعد از پی آر پی شانه

ورزش بعد از پی آر پی شانه

ورزش بعد از پی آر پی شانه یکی از مهم ترین عواملی است که بر سرعت و کیفیت بهبودی بیمار تأثیر دارد. ورزش به بیمار کمک می کند تا عضلات و تاندون های شانه را تقویت کند، حرکت پذیری و انعطاف پذیری شانه را افزایش دهد، درد و التهاب را کاهش دهد و از بروز مشکلات مجدد جلوگیری نماید. اما ورزش بعد از پی آر پی شانه باید با رعایت اصول و دستورالعمل های خاصی انجام شود. بیمار باید نوع، میزان، شدت و زمان ورزش را با مشورت پزشک خود تعیین کند و از انجام ورزش هایی که ممکن است بافت های شانه را دچار فشار، کشش، ضربه یا آسیب دیگر کنند، خودداری کند.

برای انجام ورزش بعد از prp شانه، بیمار باید از راهنمایی یک فیزیوتراپیست مجرب و متخصص استفاده کند. فیزیوتراپیست می تواند برنامه ورزشی مناسب برای بیمار طراحی کند و از اجرای صحیح و ایمن آن اطمینان حاصل کند. فیزیوتراپیست می تواند بیمار را در مورد نشانه هایی که باید به آن ها توجه کند یا از آن ها هشدار بگیرد، آموزش دهد. برخی از این نشانه ها عبارتند از:

  • افزایش درد
  • تورم
  • قرمزی
  • گرما
  • عفونت
  • خونریزی
  • ترومبوز
  • و ….

منظور از تزریق پی آر پی به شانه چیست؟

پی آر پی یک روش درمانی کم تهاجمی است که از آن به منظور درمان بیماری­های عضلانی و آسیب­ های تاندون­ها استفاده می­ شود. در این روش از خود فرد، خون گرفته می­ شود و پس از آن مواد تشکیل دهنده خون در طی پروسه­ ای از هم جدا شده و پلاسمای غنی شده از پلاکت دوباره به ماهیچه و تاندون­های شانه تزریق می­شود.

این پلاکت­ها از طریق آزادسازی فاکتور رشد به درمان و بهبود بافت­های آسیب ­دیده کمک می­کنند. میزان فاکتورهای رشد با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت 8 برابر خواهد شد و به طبع تاندون­ها با سرعت بیشتری بهبود پیدا می­کنند.

ورزش بعد از پی آر پی شانه

چرا روش پی آر پی برای آسیب شانه به کار برده می ­شود؟

به منظور درمان آسیب­ های شانه، روش­های درمانی متعددی وجود دارد که پیش از انتخاب هر یک، نیاز است که خوب در مورد آن­ها تحقیق کنید. با انتخاب چندین روش درمانی و ترکیب­ آن­ها، شانس بیشتری را برای بهبودی سریع­تر و کامل­تر خواهید داشت. شما این امکان را خواهید داشت تا جهت بهبودی شانه، از روش پی آر پی کمک بگیرید.

در این روش از ماده ­ای کاملاً طبیعی که از بدن خود شما کشت شده است استفاده می­ شود. همچنین خیلی از اوقات افراد با این روش، دیگر نیازی به عمل جراحی نخواهند داشت. البته در این رابطه شرایط بیمار را نیز باید در نظر داشت و نمی­توان با قطعیت گفت که این روش جایگزین عمل جراحی است. شما می­توانید در مورد استفاده از روش پی آر پی با پزشک خود مشورت نمایید. در هر حال این تزریق پی آر پی یکی از روش­های کارآمد به منظور درمان بسیاری از بیماری­هاست و تاکنون توانسته است به عنوان یک روش غیرتهاجمی و اثربخش، موردتوجه افراد بسیاری قرار بگیرد.

ورزش بعد از پی آر پی شانه

ورزش بعد از پی آر پی شانه نقشی کلیدی در بهبودی و بازتوانی ایفا می کند. حرکات ورزشی مناسب می توانند به افزایش دامنه حرکتی، تقویت عضلات، کاهش درد و تورم و تسریع روند بهبودی کمک کنند.

بهترین زمان شروع ورزش

معمولاً 24 تا 48 ساعت بعد از پی آر پی می توانید حرکات ورزشی سبک را شروع کنید. اما برای شروع حرکات ورزشی سنگین تر باید با پزشک خود مشورت کنید.

نوع ورزش

در ابتدا باید حرکات ورزشی سبک و بدون درد را انجام دهید. حرکات کششی ملایم، پیاده روی و شنا از جمله حرکات ورزشی مناسب در این دوره هستند.

حرکات ورزشی برای افزایش دامنه حرکتی

چرخش خارجی شانه، خم شدن آرنج، حرکات پاندولی و کشش عضلات شانه از جمله حرکات ورزشی مناسب برای افزایش دامنه حرکتی هستند.

حرکات ورزشی برای تقویت عضلات

نشر جانب، پرس سینه با دمبل، پشت بازو دمبل و بارفیکس از جمله حرکات ورزشی مناسب برای تقویت عضلات شانه هستند.

نکات مهم درمان آرتروز به روش پی آر پی

پی آر پی شانه دارای چه مزایایی است؟

روش تزریق پی آر پی به دلایل مختلفی این روزها توسط بسیاری از پزشکان به عنوان روشی موثر برای درمان مشکلات مربوط به شانه استفاده می­ شود. از مزایایی که سبب محبوبیت این روش درمانی شده است می­توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. میزان ماندگاری نتایج تزریق پی آر پی، بالا است؛
  2. این روش جایگزین بسیار مناسبی برای روش­های درمانی مانند داروهای مسکن یا عمل­های تهاجمی برای رفع مشکلات ارتوپدی است؛
  3. برخلاف جراحی باز که دوره نقاهت آن بین چند هفته تا چند ماه است افراد بعد از اولین تزریق پی آر پی، ظرف یک هفته به خوبی شاهد مزایای پی آر پی خواهند بود و در واقع این روش اثرگذاری سریعی دارد؛
  4. در این روش نیازی به بخیه نیست؛
  5. به دلیل استفاده از خون خود بیمار، احتمال انتقال عفونت به صفر و نیز بروز حساسیت بسیار کاهش پیدا می­کند؛
  6. پروسه آماده­ سازی و ریکاوری بعد از تزریق، تنها یک یا دو ساعت است و هیچ نیازی به بستری بیمار نیست و پس از آن فرد بدون نیاز به استراحت طولانی، می­تواند روال زندگی خود را از سر بگیرد؛
  7. اگر چه معمولاً تزریق پی آر پی در فاصله­ های دو تا سه هفته ­ای تکرار می­ شود اما بیماران از همان تزریق اول یا دوم، به خوبی متوجه کاهش درد خود خواهند شد و علائم بیماری نیز به تدریج کاهش پیدا می­کند.

تزریق پی آر پی به شانه برای چه افرادی مناسب است؟

تزریق پی آر پی یکی از روش­های درمانی نوین است که در زمینه­ های مختلفی برای بهبود افراد بهره گرفته می­ شود. تحقیقات نشان می­دهد که در مراحل اولیه آرتریت فرسایشی افراد می­تواند نتیجه مطلو­ب­تری را کسب کنند. لذا این روش یک انتخاب مناسب برای افرادی است که هنوز در مراحل اولیه آرتریت هستند و از روش­های درمانی دیگری چون مصرف داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب و فیزیوتراپی نتیجه رضایت­بخشی نگرفته­ اند و از طرفی آمادگی لازم جهت جراحی تعویض مفصل را ندارند.

با توجه به آن که پی آر پی یک فرآورده زیستی تهیه شده از خون خود بیمار است، لذا بهترین متقاضی تزریق پلاسما، بیماران سالم­تر هستند. هر چه فرد از سلامت بیشتری برخوردار باشد نتیجه بهتری را از این روش دریافت خواهد نمود. معمولاً اکثر بیماران مایل هستند که عمل جراحی را به عنوان آخرین گزینه باقی بگذارند و پیش از آن روش­های ایمن مختلف را انتخاب کنند.

کیت Alpha-Ertho-PRP

تزریق پی آر پی به شانه به چه افرادی توصیه نمی ­شود؟

بهتر است افرادی که دارای شرایط زیر هستند از انجام این روش درمانی خودداری نمایید:

  • بیمارانی با عفونت فعال
  • افراد دارای اختلالات خونی
  • افراد مبتلا به کم خونی
  • خانم­های باردار

همچنین این روش درمانی به افرادی که دارای بیماری­های زیر هستند نیز توصیه نمی­ شود:

  • هپاتیت C
  • ایدز
  • انواع سرطان خون
  • بیماری­های قلبی عروقی نیازمند مصرف داروهای رقیق­ کننده
  • سرطان پوست در ناحیه تحت درمان

بهترین زمان شروع ورزش بعد از پی آر پی شانه چه زمانی است؟

بهترین زمان شروع ورزش بعد از پی آر پی شانه بستگی به شدت آسیب و نوع تزریق دارد. به طور کلی، پس از تزریق پی آر پی شانه، بیمار باید چند روز از حرکت شانه خودداری کند و فقط حرکات آرام و محدود انجام دهد.

این مدت زمان می تواند از چند روز تا چند هفته باشد. بعد از این مرحله، بیمار می تواند به تدریج ورزش های تقویت کننده و افزایش حرکت پذیری شانه را شروع کند. این ورزش ها باید با رعایت اصول و دستورالعمل های فیزیوتراپیست و پزشک انجام شوند.

ورزش بعد از پی آر پی شانه

در صورت بروز درد یا تورم بعد از ورزش بعد از پی آر پی شانه چه باید کرد؟

در صورت بروز درد یا تورم بعد از ورزش بعد از پی آر پی شانه لازم است اقداماتی را انجام دهید تا از افزایش درد جلوگیری گردد. این سوال افراد زیادی است که چرا حین ورزش بعد از prp شانه درد در ناحیه تزریق ایجاد می شود؟ برای رفع این مشکل موارد زیر را حتما انجام دهید.

اقدامات اولیه:

  • استراحت: فعالیت ورزشی را متوقف کنید و به شانه خود استراحت دهید.
  • استفاده از یخ: برای کاهش درد و تورم، از کمپرس یخ استفاده کنید. به مدت 20 دقیقه، 3 تا 4 بار در روز یخ را روی شانه خود قرار دهید.
  • فشرده سازی: از بانداژ الاستیک برای فشرده سازی شانه استفاده کنید. این کار به کاهش تورم کمک می کند.
  • بالا بردن: شانه خود را بالاتر از سطح قلب خود قرار دهید. این کار به کاهش تورم کمک می کند.

استفاده از داروهای ضدالتهابی و مسکن:

  • مسکن های بدون نسخه: مانند ایبوپروفن یا استامینوفن می توانند به کاهش درد کمک کنند.
  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی: مانند ناپروکسن یا دیکلوفناک می توانند به کاهش درد و تورم کمک کنند.
  • در صورتی که درد شدیدی داشتید، که با اقدامات اولیه بهبود نمی یابد، به پزشک مراجعه کنید.
  • چنانچه تورم غیرطبیعی در ناحیه تزریق داشتید، که همراه با قرمزی، گرما یا تب است، به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر با کاهش دامنه حرکتی شانه مواجه شدید، نیز حتما و سریعا به پزشک مراجعه کنید.

البته با رعایت تمامی این موارد، بد نیست مسائل و نکات مهمی را نیز در نظر بگیرید. این نکات عبارتند از:

  • به برنامه ورزشی تجویز شده توسط پزشک یا فیزیوتراپ خود پایبند باشید.
  • حرکات ورزشی را به آرامی و با دقت انجام دهید.
  • در صورت بروز درد، بلافاصله ورزش بعد از پی آر پی شانه را متوقف کنید.
  • از حرکات ورزشی ناگهانی و پرتحرک خودداری کنید.
  • به گرم کردن و سرد کردن بدن قبل و بعد ورزش بعد از پی آر پی شانه توجه کنید.

جمع بندی

پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت یک روش درمانی سریع و موثر است که به منظور رسیدگی به شرایط ارتوپدی رایج مانند آسیب‌های حاد و آرتروز انجام می‌شود. بیماران بلافاصله پس از تزریق پی آر پی می‌توانند به خانه بروند، اما در چند روز اول باید از انجام فعالیت‌های فیزیکی شدید بپرهیزند؛ زیرا استراحت دادن به بدن موجب افزایش سرعت بهبودی می‌شود.

روند بهبودی پس از درمان پی آر پی نیازمند زمان است و بیماران در طول این مدت باید به توصیه‌های پزشک توجه کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید