مقالات

پی آر اف (PRF) چیست؟

پی آر اف چیست

تزریق پی آر اف که حاوی پلاکت‌ها، گلبول‌های سفید، فیبرین و سلول‌های بنیادی است. پلاکت‌های موجود در خون ما حاوی پروتئین یا فاکتورهای رشد هستند که باعث افزایش تولید کلاژن، بازسازی بافت، سفت شدن پوست، جوانسازی بافت پوست و بهبود روند رشد مو می‌شوند. برای بررسی بیشتر تا پایان مقاله با سل تک بیوژن همراه باشید.

گلبول‌های سفید خون در بازسازی بافت کمک می‌کنند. بدون ماده ضد انعقاد پی آر اف فیبرینوژن طبیعی موجود در خون ما را می‌گیرد و در مراحل اولیه تشکیل لخته توسط ترومبین به فیبرین تبدیل می شود.

پی آر اف (PRF) چیست؟

PRF حاوی پلاکت‌ها، گلبول‌های سفید، فیبرین و سلول‌های بنیادی است. پلاکت‌های موجود در خون ما حاوی پروتئین یا فاکتورهای رشد هستند که باعث افزایش تولید کلاژن، بازسازی بافت، سفت شدن پوست، جوانسازی بافت پوست و بهبود روند رشد مو می‌شوند. گلبول‌های سفید خون در بازسازی بافت کمک می‌کنند. بدون ماده ضد انعقاد PRF فیبرینوژن طبیعی موجود در خون ما را می‌گیرد و در مراحل اولیه تشکیل لخته توسط ترومبین به فیبرین تبدیل می شود.

این یک ماتریس فیبرین اسفنجی ایجاد می‌کند که به عنوان داربست عمل می‌کند و پلاکت‌ها را نیز فعال می‌کند. فیبرین به شکل داربستی عمل می‌کند که فاکتورهای رشد بر روی آن متصل می‌شوند تا امکان انتشار طولانی‌تری از فاکتورهای رشد را فراهم کند. سلول‌های بنیادی، سلول‌های تمایز یافته‌ای هستند که می‌توانند به سلول‌های تخصصی یا به سلول‌های بنیادی بیشتری تبدیل شوند. آن‌ها به عنوان یک سیستم ترمیم ‌کننده برای بازسازی بافت‌های بدن عمل می‌‌کنند.

بدین ترتیب PRF دارای فاکتورهای درمانی بیشتری نسبت به PRP می‌باشد و خاصیت ترمیم‌کنندگی بیشتری نسبت به پی آر پی می‌تواند تولید کند. بعلاوه سرعت سانتریفیوژ پایین باعث تروما کمتری با سلول‌های فردی درگیر می شود. برخلاف پی آر پی که در تهیه آن ماده ضدانعقاد به خون اضافه می‌شود پی آر اف صد در صد طبیعی و هیچ‌گونه مواد افزودنی یا ماده ضدانعقاد به آن اضافه نمی‌شود. این روش برای افرادی که همیشه به دنبال درمان‌های کاملا طبیعی و کم تهاجمی برای ریزش مو هستند جذابیت زیادی دارد.

پی آر جی اف

فیبرین غنی از پلاکت نسبت به PRP حاوی غلظت بیشتری از فاکتورهای رشد و سلول‌های بنیادی است، در حالی که PRP دارای سلول‌های بنیادی نیست. این غلظت بالاتر از فاکتورهای رشد و سلول‌های بنیادی باعث رشد بیشتر مو و بهبود پوست نسبت به PRP می‌شوند. فیبرین در PRF به عنوان داربست عمل می‌کند تا فاکتورهای رشد و سلول‌های بنیادی در ناحیه مورد تزریق (که بیشتر به آن‌ها احتیاج دارد) را حفظ کند و اجازه ندهد تا در جایی که مورد نیاز نیست پراکنده و پخش شوند این امر خود باعث می‌شود تا فاکتورهای رشد هم به مقدار بیشتر و هم برای مدت زمان طولانی‌تری به صورت آهسته آزاد شود. PRP فيبرين ندارد و شامل سلول‌های بنيادی و گلبول‌های سفيد، كه هر دو در بازسازی بافت نقش دارند، نمی‌باشد.

کیت آلفا PRP با استفاده از روش سانتریفیوژ یک مرحله ای و سپس جداسازی قسمت بافی کوت، در کمترین زمان ممکن بیشترین غلظت پالکت را فراهم می نماید. این کیت  با دو ظرفیت ۱۵ سی سی و ۲۰ سی سی به منظور استفاده در درماتولوژی توسعه یافته است.

تاثیر PRF در درمان تیرگی زیر چشم

پوست زیر چشم شما نازک‌ترین پوست بدن شماست، بنابراین طبیعی است که بیشتر در معرض خطوط و چین و چروک قرار گیرد. PRF می‌تواند اثرات پیری پوست زیر چشم را با پر کردن حفره‌ها و کاهش عمق چروک‌ها درمان کند.

تا به حال، پرکننده‌های پوستی بهترین درمان زیبایی برای این ناحیه حساس از صورت ما بودند. با وجود اینکه پرکننده‌ها فوراً حفره‌های زیر چشم را پر و ظاهر پوست را جوان می‌کنند، در صورتی که بیش از حد استفاده شوند، ممکن است منجر به پف‌کردن پوست شوند.

علاوه بر این، پرکننده‌ها به ندرت می‌توانند با سیاهی دور چشم مبارزه کنند. اگر تصمیم به انتخاب ترکیبی از پرکننده‌ها و PRF دارید، بهترین راهکار را برای درمان گودی و تیرگی زیر چشم انتخاب کرده‌اید.

تاثیر PRF در درمان آکنه

سلول‌های پوست ما می‌توانند در معرض یک سری عوامل مخرب مانند کم‌آبی، آلودگی، سیگار کشیدن، جریان خون ناکافی، یا روتین ضعیف مراقبت از پوست قرار بگیرند. همه این‌ها می‌توانند منجر به کدر شدن رنگ پوست شود.

با استفاده از قدرت شفابخش پلاکت‌ها، پی آر اف می‌تواند رطوبت پوست شما را افزایش دهد و جریان خون را برای مبارزه با ظاهر خسته و اصلاح رنگ پوست افزایش دهد.

درمان فیبرین غنی از پلاکت یک روش عالی در برابر آسیب نور خورشید و اثرات سیگار است و پوست را تشویق می‌کند تا الاستین بیشتری تولید کند تا ظاهری جوان‌تر و پوستی صاف‌تر داشته باشد. علاوه بر این، هنگامی که در ترکیب با میکرونیدلینگ استفاده می شود، یک درمان موثر برای اسکار آکنه است.

در حالی که میکرونیدلینگ به تنهایی اغلب برای افزایش ضخامت پوست استفاده می‌شود، هنگامی که با PRF ترکیب می‌شود، ظاهر اسکارها به وضوح کاهش می‌یابد.

یکی از مزایای روش PRF این است که به بیماران اجازه می‌دهد تا یک سال از نتایج آن لذت ببرند. این روش حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد و برای یک درمان کامل فقط به ۲ تا ۵ جلسه نیاز دارید. پس از تکمیل درمان، می‌توانید از کیفیت و بافت بهبود یافته پوست، حجم بیشتر و حلقه‌های تیره کمتر برای چندین ماه آینده لذت ببرید.

با این حال، به یاد داشته باشید که هر بیمار شرایط خاص خود را دارد و روش بر این اساس شخصی‌سازی می‌شود. از این گذشته، از خون و فاکتورهای رشد بدن شما برای تحریک جوانسازی و بازسازی پوست استفاده می‌کند. در نتیجه، نتایج پی آر اف از فردی به فرد دیگر متفاوت است و شما ممکن است دیر یا زود برای عمل بعدی خود بازگردید.

عوارض جانبی PRF

روش PRF ایمن است و هیچ عارضه جانبی مهمی ندارد. به خصوص زمانی که توسط متخصصان ماهر اجرا شود. در این درمان از فیبرین غنی از پلاکت (PRF) خون بیمار بدون افزودن هیچ گونه مواد افزودنی و ضد انعقادی برای تشکیل لخته در زیر پوست مانند پرکننده‌ها استفاده می‌شود.

با این حال، برخلاف پرکننده‌های مصنوعی، در این روش از پلاکت‌ها و فیبرین طبیعی بیمار استفاده می‌شود و واکنش‌های نامطلوب را به حداقل می‌رساند. تنها عوارض جانبی که ممکن است رخ دهد درد خفیف، تورم، درد و کبودی جزئی است که می‌توان با بی‌حسی موضعی و یخ به سرعت سبب بهبود آن شد. اگر به دنبال درمان صورت PRF هستید، توصیه می‌کنیم این گزینه را با پزشک زیبایی خود در میان بگذارید.

تهیه پی آر اف ( PRF ) چگونه است ؟

پی آر اف حاوی پلاکت ها ، گلبول های سفید ، فیبرین و سلول های بنیادی است . پلاکت ها از مهم ترین منابع فاکتور های رشد سلولی بدن هستند . پلاکت ها در محل آسیب دیده ، این فاکتور های رشد را آزاد می کنند . در این پروسه ، زایش سلولی و بازسازی و جوانسازی سلول ها تسریع پیدا کرده و در سنین بالاتر باعث افزایش شادابی و طراوت پوستی می شود . گلبول‌های سفید خون هم در بازسازی بافت کمک می ‌کنند .سلول های بنیادی ، سلول هایی هستند که می توانند سلول های تخصصی یا سلول های بنیادی بیشتری را بسازند . این سلول ها به عنوان یک سیستم ترمیم ‌کننده برای بازسازی بافت‌ های بدن عمل می‌‌ کنند .همه این عوامل در کنار هم در ترمیم و بازسازی فولیکول مو موثر هستند .

در ابتدا ، با توجه به کاربرد مورد نظر 2 تا 4 ویال خون از بازوی بیمار گرفته می شود . سپس خون را در لوله های مخصوص ، سانتریفیوژ می کنند تا فیبرین فعال شود و فاکتور های رشد ، گلبول های سفید و سلول های بنیادی از سایر اجزای خون که لازم نیست جدا شوند . سپس پی آر اف را از ویال ها خارج می کنند و برای کاربرد مورد نظر استفاده می کنند .

پی آر اف

مزایای استفاده از پی آر اف

  • آماده سازی آن با یک تکنیک ساده و کارآمد، با انجام سانتریفوژ در یک مرحله، توسط همه پزشکان قابل انجام است.
  • توسط نمونه ی خون اتولوگ بدست می آید.
  • حداقل دستکاری خون.
  • این کار بدون نیاز به استفاده از ترومبین خارجی و بدون هیچ گونه خطر بروز یک واکنش ایمنی انجام می شود زیرا پلیمریزاسیون یک فرایند کاملا طبیعی است.
  • دارای یک چارچوب فیبرین طبیعی با فاکتورهای رشد درون آن است که ممکن است فعالیت خود را برای مدت نسبتا طولانی حفظ کنند و ترمیم بافت را به طور موثری تسریع می کند.
  • بسته به هدف می توان آن را به تنهایی یا در ترکیب با گرفت استخوان استفاده نمود.
  • افزایش سرعت ترمیم پیوند استخوان.
  • گزینه ای مقرون به صرفه و سریع در مقایسه با فاکتورهای رشد نوترکیب است که همراه با گرفت استخوان استفاده می شوند.
  • به عنوان یک غشاء قابل استفاده است، نیازی به عمل جراحی برای گرفتن استخوان از محل دیگری از دهان بیمار ندارد و در نتیجه ناراحتی بیمار در طول دوره ترمیم زخم اولیه کاهش می یابد.
  • مطالعات PRF نشان داده اند این روش کارآمد تر است و دیدگاه های مخالف کمتری در نتایج بالینی نهایی آن در مقایسه با پی آر اف وجود دارد.

معایب استفاده از پی آر اف

  • پی آر اف ممکن است دارای برخی از معایب از جمله موارد زیر باشد:
  • مقدار نهایی پی آر اف قابل دسترس کم است، زیرا از خون اتولوگ تهیه می شود.
  • موفقیت پروتکل پی آر اف به طور مستقیم به سرعت عمل در کار و به طور عمده، به زمان جمع آوری خون و انتقال آن به سانتریفیوژ بستگی دارد.
  • به استفاده از یک لوله ی پوشانده شده با شیشه، برای پلیمریزاسیون لخته نیاز است.
  • امتناع احتمالی بیمار برای گرفتن خون از او .
  • برای تهیه پی آر اف نیاز به تجربه کمی توسط کلینیسین می باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید