مقالات

پی آر جی اف (PRGF) چیست؟

پی آر جی اف

پی آر جی اف مخفف پلاسمای غنی از فاکتورهای رشد می‌باشد و یک فرآورده خونی است که دارای سطوح بالا و تغلیظ شده از فاکتورهای رشد خود بیمار می‌باشد. فاکتورهای رشد مسئول مدیریت و چگونگی بهبود بدن هستند و با تحریک سلول‌های بنیادی بدن باعث بهبود و ترمیم بافت‌ها می‌شوند.

PRGF از خون فرد متقاضی درمان ساخته می‌شود.نحوه تهیه این فراورده خونی ابتدا مقداری از خون فرد گرفته می‌شود و سپس این خون در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده می‌شود. در اثر چرخش، خون به اجزای مختلفی تقسیم می‌شود که مواد و غلظت‌های مختلفی دارند. برای مطالعه بیشتر تا پایان مقاله با سل تک بیوژن همراه باشید.

پی آر جی اف (PRGF) چیست؟

با افزایش سن و گذشت زمان، تولید و میزان فاکتورهای رشد در پوست کاهش می‌یابد و به دنبال آن پیری پوست و افزایش چین‌وچروک مشاهده می‌شود. به‌تازگی برای جبران این کمبود، از فاکتورهای رشد موضعی جهت جوان‌سازی پوست، افزایش کلاژن سطح پوست و بازسازی آن کمک گرفته می‌شود.

پی آر جی اف مخفف پلاسمای غنی از فاکتورهای رشد می‌باشد و یک فرآورده خونی است که دارای سطوح بالا و تغلیظ شده از فاکتورهای رشد خود بیمار می‌باشد. فاکتورهای رشد مسئول مدیریت و چگونگی بهبود بدن هستند و با تحریک سلول‌های بنیادی بدن باعث بهبود و ترمیم بافت‌ها می‌شوند. PRGF از خون فرد متقاضی درمان ساخته می‌شود.

نحوه تهیه پی آر جی اف به این صورت که ابتدا مقداری از خون فرد گرفته می‌شود. سپس این خون در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده می‌شود. در اثر چرخش، خون به اجزای مختلفی تقسیم می‌شود که مواد و غلظت‌های مختلفی دارند. حدود 40 دقیقه زمان لازم است تا این پروسه تکمیل گردد و فرآورده خونی تهیه شود.

پی آر جی اف

PRGF در چه زمینه‌هایی کاربرد دارد؟

این روش درمانی که زیرشاخه‌ای از پلاکت درمانی و ایمن و سازگار با بافت های بدن می‌باشد. علاوه بر این، در کاهش درد و التهابات نیز تأثیر چشم‌گیری دارد. از پی آر جی اف می‌توان در موارد زیر بهره گرفت:

  1. تقویت و رشد مو
  2. درمان ریزش مو
  3. درمان‌های پوستی
  4. بهبود بیماری‌های ارتوپدی مانند آرتروز زانو، آرنج تنیس‌بازان، خار پاشنه، ترمیم پارگی ناکامل رباط

پی آر جی اف صورت و فاکتورهای رشد

فاکتورهای رشد (Growth Factor) مولکول‌هایی طبیعی هستند که ساختاری پروتئینی یا استروئیدی داشته و در رشد و تمایز سلول‌ها نقش زیادی دارند. درواقع نقش اصلی فاکتورهای رشد در تحریک تکثیر یاخته‌ها و تنظیم رشد آن‌ها گزارش ‌شده است.

در پی آر جی اف صورت با بهره‌گیری از فاکتورهای رشد، روند بهبود و ترمیم بافت‌ها با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد و به جوان‌سازی پوست کمک قابل‌توجهی می‌کند.

پی آر جی اف صورت چگونه انجام می‌شود؟

پی آر جی اف صورت یکی از کاربردهای درمان با استفاده از پلاسمای غنی‌شده از فاکتورهای رشد است که با افزایش میزان کلاژن و تحریک سلول‌های بنیادی، تأثیرات مثبتی بر روی پوست خواهد داشت. در این روش پس از دریافت خون از فرد مراجعه‌کننده و تهیه فرآورده موردنظر، بلافاصله محلول که حالت ژل‌مانند دارد را به پوست و در ناحیه موردنظر تزریق می‌کنند. این تزریق در لایه درم (Derm) پوست صورت انجام می‌شود.

زمان اثرگذاری PRGF در هر فردی متفاوت است اما به‌طورمعمول نیاز است در فاصله 6 تا 12 ماه یک‌بار درمان صورت گیرد. با توجه به اینکه این شیوه درمان از طریق تزریق و بدون جراحی است، پس از درمان احتیاج به مراقبت‌های سخت و خاصی وجود ندارد.

پی آر جی اف صورت چه کاربردهایی دارد؟

پی آر جی اف صورت به هدف تسریع ترمیم و بازسازی بافت نرم انجام می‌شود و با توجه به تزریقی بودن و همچنین غیرتهاجمی بودن آن، عوارض جانبی کم و اثربخشی بالینی زیاد، طرفداران بسیاری دارد. این روش کاربردهایی ازجمله موارد زیر دارد:

  • کاهش سلولیت
  • جوان‌سازی پوست
  • درخشندگی پوست
  • کاهش منافذ و رنگ‌دانه‌ها
  • بهبود گودی و کبودی زیر چشم
  • برطرف نمودن پیری زودرس پوست
  • کاهش گودی ناشی از جای جوش (آکنه)
  • ترمیم جای زخم ناشی از سوختگی و جراحت

تحقیقات علمی صورت گرفته در مورد پی آر جی اف صورت

پیری پوست و آسیب‌های آن ناشی از نازک شدن لایه روپوست یا اپی درم و کاهش کلاژن پوست می‌باشند. تحقیقات صورت گرفته بر اثرگذاری پی آر جی اف صورت که بر روی افراد با آسیب‌های ناشی از آفتاب‌سوختگی و افراد با پوست سالم در طی 3 تزریق انجام گرفت، نشان داد که پس از درمان، ضخامت لایه اپی درم و درم پوست افزایش‌یافته و در بیماران با آسیب پوستی آفتاب‌سوختگی، افزایش بیشتری داشته است. همچنین سطح الاستوز به میزان چشمگیری کاهش‌یافته است که حاکی از این است که  PRGF روشی مؤثر در بهبود و ترمیم پوست و خصوصاً آسیب‌های ناشی از آفتاب‌سوختگی می‌باشد.

دیگر تحقیقات صورت گرفته بر بیماران تحت درمان با روش پی آر جی اف صورت نشان داد که پس از درمان، چین‌وچروک صورت آن‌ها به میزان چشمگیری کاهش‌یافته و همچنین خطوط ریز و سطحی بهبود یافته است. علاوه بر این، پوست آن‌ها سفت‌تر شده است. عکس‌های قبل و بعد از درمان بیماران حاکی از آن هست که PRGF با افزایش میزان بافت نرم، باعث جوان‌سازی پوست آن‌ها شده است.

درمان ریزش مو

ریزش مو می‌تواند علل مختلفی داشته باشد، امروزه این مشکل هم زنان و هم مردان را درگیر کرده و تأثیر بسزایی در چهره افراد دارند. ازاین‌رو یافتن درمانی برای پایان‌دادن به این معضل ضروری میباشد. پیشرفت دانش پزشکی با بهره‌بردن از فرآورده های پلاکتی تحریک کننده ی رشد سلول های بنیادی، شیوه نوینی به نام پی آر جی اف را ارائه کرده است که این شیوه با استفاده از پلاسمای غنی از فاکتورهای رشد که از خون خود بیمار گرفته می‌شود، گامی جدی در درمان ریزش مو برداشته است.

کیت Alpha-Eye-PRP این کیت به منظور تهیه ی قطره های چشمی مبتنی بر پلاسمای غنی از فاکتور رشد یا PRGF توسعه یافته است.

اهمیت استفاده در درمان ریزش مو

یکی از مطرح‌ترین درمان‌های غیر جراحی استفاده از درمان ریزش مو با پی آر جی اف است. همان‌طور که ذکر شد درمان غیر جراحی دیگری با نام تزریق پی آر پی نیز وجود دارد. باتوجه‌به اینکه درمان پی آر جی اف یک شیوه تکامل‌یافته از پی آر پی محسوب می‌شود، مزایای استفاده از آن بیشتر است. درمان ریزش مو با این روش این قابلیت را دارد که فاکتورهای رشد بیشتری را به محل تزریق ریزش موها در پوست سر منتقل کند.

ازاین‌رو نتیجه‌گیری بهتری هم انتظار می‌رود. فاکتورهای رشد موجود در پی آر جی اف هم از نظر تعداد و هم از منظر گستردگی از شرایط بهتری برخوردار هستند. باتوجه‌به اینکه فرایند دریافت خون، تهیه و آماده‌سازی پلاسمای پی آر جی اف به‌مانند پی آر پی است؛ و در برخی اقدامات پزشکی تفاوت‌هایی وجود دارد که به طور مستقیم به بیمار ارتباط پیدا نمی‌کند؛ منطق حکم می‌کند در صورت تشخیص پزشک از درمان ریزش مو با این روش بهره ببریم.

درمان طاسی

می‌تواند انتخاب مناسبی برای درمان طاسی باشد؛ حتی اگر علت این ریزش‌ها به ژنتیک فرد مرتبط باشد. باتوجه‌ به عملکرد پی آر جی اف که عروق خونی را نوسازی می‌کند؛ باعث فعال‌شدن فاکتورهای رشد در محل تزریق می‌شود؛ و با تأثیری که در جوان‌سازی پوست سر دارد، این درمان می‌تواند انتخاب مناسبی برای این شرایط باشد. چراکه میزان موهای ریخته‌شده از وسعت بالایی برخوردار نیستند.

پی آر جی اف

PRGF برای چه افرادی مناسب نیست؟

پلاکت‌ها یکی از انواع سلول‌های خونی هستند که در مغز استخوان از قطعه‌قطعه شدن سیتوپلاسم مگاکاریوسیت که یکی از بزرگ‌ترین سلول‌های بدن است؛ تشکیل می‌شوند و نقش آن‌ها در انعقاد خون و پیشگیری از خونریزی است. پی آر جی اف صورت روشی امن و غیرتهاجمی است که رضایت افراد زیادی را به خود جلب کرده است؛ اما با توجه به نحوه عملکرد آن که استفاده از پلاکت‌های خون فرد تحت درمان است ممکن است شخص با کمبود پلاکت روبه‌رو شود.

بنابراین افرادی که سطح پلاکت خون‌ آن‌ها به دلیل بیماری زمینه‌ای یا عوامل دیگر کمتر از حد نرمال است این روش برایشان مناسب نیست؛ مانند افراد مبتلابه سپتی سمی، هایپوفیبرینوژنی، ترومبوسایتوپنی‌های شدید، اختلالات همودینامیک شدید و سندروم‌هایی که اختلال در عملکرد پلاکت‌ها می‌دهند.

کاندیدهای مناسب برای درمان

افرادی که ریزش موهای سطحی دارند یا به عبارتی ریزش موهای آن‌ها با الگوی تکه‌ای است که سطح گسترده‌ای را دربرنگرفته است، می‌توانند از درمان ریزش مو با پی آر جی اف استفاده کنند.همچنین افرادی که ریزش موی فعال دارند که از شروع آن مدت‌زمان زیادی نگذشته هم می‌توانند کاندیدهای بسیار مناسبی برای گرفتن بهترین نتایج باشند؛

درمان ریزش مو با این روش هم برای زنان و هم برای مردان مناسب است. زنان و مردان درصورتی‌که سایر شرایط لازم را تحت‌نظر پزشک داشته باشند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید