مقالات

پی آر پی موی سر و تاثیر آن در تقویت مو

پی آر پی موی سر

پی آر پی موی سر و تاثیر آن در تقویت مو : رشد مجدد موها را با PRP موی سر تجربه کنید! پی آر پی مو باعث تقویت و افزایش تراکم مو و ضخیم شدن ساقه مو می‌گردد. همچنین این روش در درمان آلوپسی بسیار موثر است. در این روش پلاسمای غنی از پلاکت به پوست سر تزریق می‌گردد برای بررسی بیشتر با سل تک بیوژن همراه باشید.

پی آر پی مو چیست؟

پی آر پی (Platelet-rich Plasma) به معنای پلاسمای غنی از پلاکت است. تزریق پی آر پی روشی ترمیمی و درمانی است که پزشک متخصص طی آن پلاسمای موجود در خون خود بیمار را به پوست سر تزریق می‌کند. پی آر پی جهت ترمیم و بازسازی بافت آسیب‌دیده و افزایش رشد موها مورداستفاده قرار می‌گیرد. این روش درمانی گاهی در ترکیب با روش‌های دیگر همچون کاشت مو و دیگر عمل‌های ترمیم پوست و مو اجرا می‌شود. ازآنجایی‌که درمان پی آر پی شامل خون‌گیری است، خوردن یک وعده غذایی قبل از عمل برای جلوگیری از سبکی سر به مراجع توصیه می‌شود.

پی آر پی موی سر

برای انجام پی آر پی موی سر پزشک شما خون می‌گیرد و سپس PRP را از بقیه اجزای خون جدا می‌کند. منظور از پی آر پی همان پلاسمای غنی از پلاکت است. سپس به پوست سرتان و به‌خصوص ناحیه‌ای که قرار است تحت درمان قرار بگیرد، لیدوکائین تزریق می‌شود. لیدوکائین ناحیه تحت درمان را بی‌حس می‌کند. پس از تزریق لیدوکائین و بی‌حس شدن پوست PRP به چند نقطه که از پیش تعیین‌شده است، تزریق می‌شود. پس از تزریق پی آر پی پلاکت‌ها شکسته می‌شوند و فاکتورهای رشد خود را آزاد می‌کنند که سبب تحریک چرخه طبیعی تکثیر سلولی و ترمیم بافت می‌شود.

پی آر پی موی سر چگونه عمل می‌کند؟

اگرچه اغلب موارد ریزش مو با افزایش سن و فاکتورهای ژنتیکی در ارتباط است، اما ممکن است در هر دوره‌ای از بزرگ‌سالی رخ دهد. به‌طورکلی زمانی شما دچار طاسی سر می‌شوید که فولیکول‌های مو کوچک شوند و زمینه را برای ریزش موها فراهم کنند. فولیکول‌های مو کیسه‌های کوچکی هستند که تک تک موهای سرتان را به پوست سر می‌چسبانند.

اما امروزه علم پزشکی PRP را برای درمان ریزش و طاسی سر پیشنهاد می‌کند. ممکن است بگویید که چگونه پی آر پی در این حوزه ورود کرده، در حالی‌که در گذشته کاربرد دیگری داشت؟ از روش درمانی پی آر پی در گذشته برای درمان آسیب‌های عضلانی و تاندون استفاده می‌کردند و عمدتاً در حوزه پزشکی ورزشی ردپای این تکنیک درمانی را می‌دیدیم.

طی تحقیقاتی که انجام‌گرفته اثبات‌شده، پلاکت‌های موجود در خون انسان می‌تواند به فعال کردن فاکتورهای رشد مو کمک کند. پلاکت‌هایی که در پلاسمای خون وجود دارند خون‌رسانی به فولیکول‌های مو را بهبود می‌بخشند و ضخامت ساقه‌های مو را افزایش می‌دهند. به همین علت امروز به بسیاری از افراد با مشکل ریزش مو شدید توصیه می‌شود از روش پی آر پی موی سر استفاده کنند.

پی آر پی موی سر

فواید پی آر پی موی سر

درمان prp مو می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر ظاهر شما بگذارد. در واقع خواص پی آر پی شما را شگفت زده خواهد کرد. موارد زیر، مهم‌ترین فواید prp هستند:

  • درمان با PRP باعث تقویت مو می‌شود.
  • قطر مو را افزایش می‌دهد و از نازک شدن موها جلوگیری می‌کند.
  • تزریق پلاکت و فعال کردن فاکتورهای رشد می‌تواند خون رسانی به فولیکول‌های مو را افزایش داده و ساقه‌های مو را ضخیم کند.
  • در افزایش تراکم مو موثر است.
  • مطالعات نشان داده اند که PRP درمانی، در درمان آلوپسی آندروژنیک و آلوپسی آره آتا موثر است.

PRP موی سر چند جلسه است؟

تعداد جلسات مورد نیاز می‌تواند برای هر فرد متفاوت باشد. این به عواملی مانند میزان ریزش مو و سلامت کلی بستگی دارد. برای رسیدن به رشد مجدد موی مورد نظر به جلسات متعدد PRP تراپی نیاز است. اما به طور کلی اکثر بیماران مبتلا به ریزش مو حداقل به ۳ جلسه پی آر پی مو نیاز دارند تا به نتایج مطلوب دست پیدا کنند.

فاصله جلسات PRP مو چقدر است؟

شما می‌توانید هر ۳ تا ۴ هفته درمان‌های پی آر پی مو را انجام دهید. پس از دستیابی به نتیجه مورد نظر معمولا برای حفظ نتایج درمانی به بیماران توصیه می شود که هر ۴ تا ۶ ماه یک بار پی آر پی را تکرار نمایند.

هر جلسه پی آر پی مو چقدر زمان میبرد؟

کل درمان که شامل تهیه PRP شما در مطب ، تمیز کردن ناحیه درمان و تزریق PRP به پوست سر است، برای اکثر بیماران حدود یک ساعت طول می‌کشد.

چه کسانی کاندیدای مناسب برای درمان مو با پی آر پی هستند؟

درمان مو با پی آر پی می تواند گزینه خوبی برای افرادی باشد که دچار نازک شدن مو یا ریزش مو هستند. نامزدهای خوب برای درمان موی پی آر پی عبارتند از:

  • افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک: آلوپسی آندروژنتیک که به عنوان طاسی با الگوی مردانه یا زنانه نیز شناخته می شود، شایع ترین علت ریزش مو است. درمان مو با پی آر پی می تواند در کاهش یا معکوس کردن ریزش مو مرتبط با آلوپسی آندروژنتیک موثر باشد.
  • افراد مبتلا به آلوپسی آره آتا: آلوپسی آره آتا یک اختلال خود ایمنی است که می تواند باعث ریزش مو در پوست سر و سایر قسمت های بدن شود. درمان مو با پی آر پی ممکن است به تحریک رشد مو در افراد مبتلا به این بیماری کمک کند.
  • افراد مبتلا به تلوژن افلوویوم: تلوژن افلوویوم یک شکل موقت ریزش مو است که می تواند در نتیجه استرس، بیماری یا تغییرات هورمونی رخ دهد. درمان مو با پی آر پی ممکن است به تحریک رشد مو در افراد مبتلا به این بیماری کمک کند.
  • افرادی که موهای نازک دارند: درمان مو با پی آر پی می تواند در افزایش ضخامت مو موثر باشد حجم در افراد با موهای نازک.
  •  افرادی که باردار یا شیرده نیستند: درمان مو با پی آر پی به طور کلی برای اکثر افرادی که باردار یا شیرده نیستند بی خطر در نظر گرفته می شود.
  •  افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده نمی کنند: رقیق کننده های خون می توانند خطر خونریزی و کبودی را در طول درمان افزایش دهند. توصیه می شود قبل از درمان از رقیق کننده های خون خودداری کنید.
  •  افرادی که انتظارات واقع بینانه دارند: درمان مو با پی آر پی می تواند به تحریک رشد مو کمک کند، اما درمان معجزه آسایی برای ریزش مو نیست. داشتن انتظارات واقع بینانه در مورد نتایج درمان مهم است.

مهم است که با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی که در انجام درمان مو PRP با تجربه است مشورت کنید تا مشخص شود که آیا این روش برای شما گزینه خوبی است یا خیر.

کیت Alpha-Eye-PRP به منظور تهیه ی قطره های چشمی مبتنی بر پلاسمای غنی از فاکتور رشد یا PRGF توسعه یافته است.

عوارض جانبی پی آر پی مو

درمان مو با تزریق پی آر پی باید با راهنمایی یک متخصص پزشکی انجام شود. در غیر این صورت، ممکن است در طول درمان با تزریق پی آر پی، عوارض جانبی احتمالی را تجربه کنید. برخی از عوارض جانبی تزریق PRP عبارتند از:

  • آسیب به رگ‌های خونی پوست سر
  • آسیب در اعصاب
  • عفونت در پوست سر
  • بافت اسکار در محل تزریق
  • درد یا گیجی عضلانی به دلیل استفاده از بیهوشی برای عمل PRP

پی آر پی موی سر

چه کسانی نباید پی آر پی مو انجام دهند؟

تمام روش‌های درمانی حتی زیبایی و ترمیمی در مواردی محدودیت‌هایی دارند. اگر افرادی که قصد درمان ریزش مو به روش پی آر پی را دارند، دارای شرایط زیر هستند نباید پی آر پی انجام دهند:

  • بیمارانی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می‌کنند
  • بیمارانی که دچار عفونت‌های فعال پوست سر هستند
  • افرادی که از بیماری مزمن کبدی رنج می‌برند
  • افرادی که تعداد پلاکت خونشان پایین است

سن مناسب برای پی ار پی

سن مناسب برای درمان مو با پی آر پی به فرد و علت ریزش مو بستگی دارد. به طور کلی، افرادی که با نازک شدن یا ریزش مو مواجه هستند و بالای ۱۸ سال سن دارند، ممکن است کاندیدهای خوبی برای درمان موی پی آر پی باشند. با این حال، مهم است که قبل از توصیه درمان PRP مو، علت ریزش مو و سلامت کلی فرد را در نظر بگیرید.

برای افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک که شایع ترین علت ریزش مو است، درمان مو با پی آر پی در هر سنی می تواند موثر باشد. با این حال، افراد جوان‌تری که به تازگی ریزش مو را تجربه کرده‌اند، ممکن است از درمان موی پی آر پی بیشتر بهره ببرند، زیرا فولیکول‌های موی آن‌ها ممکن است بیشتر به درمان پاسخ دهند.

برای افراد مبتلا به سایر اشکال ریزش مو، مانند آلوپسی آره آتا یا تلوژن افلوویوم، زمان درمان مو با پی آر پی ممکن است به شدت و مدت ریزش مو بستگی داشته باشد. در برخی موارد، ممکن است توصیه شود تا زمانی که شرایط زمینه‌ای که باعث ریزش مو شده است، صبر کنید قبل از انجام درمان مو با پی آر پی درمان یا برطرف شد. در نهایت، تصمیم به انجام درمان مو با پی آر پی باید به صورت موردی پس از مشاوره کامل با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی که در انجام این روش با تجربه است، گرفته شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید