مقالات

پی آر پی و تقویت مو

ریزش مو می‌تواند یک اتفاق ناراحت‌کننده و ناامیدکننده برای تمام افراد اعم از زن و مرد باشد. ریزش مو یا نازک شدن موها باعث ایجاد تغییر چشمگیری در ظاهر افراد می‌شود. از همین رو، بسیاری از افراد در مواجهه با این معضل به دنبال راه‌حلی برای درمان ریزش موهای خود می‌گردند. پی آر پی مو یکی از جدیدترین و مدرن‌ترین روش‌های درمانی برای ترمیم موها و افزایش تراکم موهای سر است. اما پی آر پی چیست؟ آیا PRP مو روی رشد و تقویت موها تاثیرگذار است؟ در این مقاله به بررسی کامل این روش درمانی و قیمت پی آر پی مو می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

پی آر پی مو چیست؟

پلاسما قسمت مایع خون است که از آب و پروتئین ساخته شده است که به گلبول‌های سفید و قرمز خون و همچنین پلاکت‌ها اجازه می‌دهد با کمک جریان خون حرکت کنند. پلاکت نوعی سلول خونی است که باعث لخته شدن خون می‌شود. پلاکت‌ها نقشی اساسی در بهبود دارند.

از همین رو پزشکان دریافتند که پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) می‌تواند تاثیر چشمگیری در بهبود جراحات و آسیب‌های تاندونی، عضلانی، مفاصل و حتی پوست و مو داشته باشند. پلاکت‌ها زمانی که در ناحیه درمان قرار گرفتند، فاکتورهای رشد را آزاد می‌کنند و باعث ترمیم و رشد سلول‌ها می‌شوند. در اثر این اتفاقات، روند بهبودی بدن تحریک شده و سریع‌تر انجام می‌شود.

بنابراین در پاسخ به سوال PRP مو چیست، می‌توانیم بگوییم که یک روش درمانی کلینیکال است که در آن پلاسمای غنی از پلاکت را برای درمان ریزش موها و رشد مجدد آن‌ها به پوست سر تزریق می‌کنند.

آیا پی آر پی برای درمان ریزش مو موثر است؟

با اینکه دلیل علمی ۱۰۰ درصدی برای تاثیر PRP مو وجود ندارد، اما شواهد نشان می‌دهد که PRP می‌تواند ریزش مو را درمان کند و باعث تحریک رشد طبیعی موها شود. در سال ۲۰۱۹ تحقیقات زیادی برای پاسخ به این سوال که آیا PRP مو باعث درمان ریزش موها می‌شود یا خیر صورت گرفت. نتیجه یکی از مطالعات سیستماتیک که روی ۲۶۲ نفر با بیماری آلوپسی آندروژنتیک انجام شد، نشان داد که تزریق پی آر پی، ریزش موها را کاهش داده و باعث افزایش قطر و تراکم موها شده است.

همچنین در همین سال تیم دیگری روی ۴۶۰ نفر مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک و آلوپسی آره‌آتا آزمایش انجام دادند. در نهایت بیشتر مطالعات از درمان موثر پی آر پی مو که رشد مجدد موها را به دنبال داشته است، صحبت کرده‌اند. نتیجه این آزمایش‌ها در مقالاتی در مجله PubMed به ثبت رسیده است.

آیا پی آر پی برای تقویت مو موثر است؟

پلاکت‌ها یکی از چهار جز اصلی خون هستند که به رشد و بازسازی سلول کمک می‌کنند. پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت همان‌طور که از اسمش پیداست، حدود پنج برابر بیشتر از خون معمولی، پلاکت دارد. این غلظت از پلاکت‌ها فاکتورهای رشد بیشتری به همراه دارند. بنابراین به‌سرعت می‌توانند ناحیه تحت درمان را بهبود دهند و به رشد مجدد بافت کمک کنند.

مو هم از این قاعده مستثنی نیست. در واقع شواهد و مطالعات نشان داده است که پی آر پی مو علاوه بر کمک به جلوگیری از ریزش مو، می‌تواند رشد و تقویت موها را هم به همراه داشته باشد. از همین رو در بسیاری از موارد، بعد از کاشت مو و برای تقویت موهای کاشته‌شده، پزشک تزریقPRP مو را پیشنهاد می‌دهد.

چه کسانی کاندید مناسبی برای درمان PRP هستند؟

مطالعات نشان داده است که بهترین کاندیدهای PRP مو کسانی هستند که به‌تازگی موهای خود را از دست داده‌اند. چراکه اگر مدت زیادی از ریزش موها گذشته باشد، احیای فولیکول‌های مو مشکل خواهد بود. حالت ایده‌آل برای PRP مو ناحیه‌هایی از سر هستند که فولیکول‌های ضعیفی دارند.

در پی آر پی مو مانند هر عمل زیبایی دیگری مهم است که افراد انتظارات واقع‌بینانه‌ای از این درمان داشته باشند. نتیجه پی آر پی مو تا حد زیادی به سلامت فرد بستگی دارد. بنابراین کسانی که از سلامت عمومی برخوردار هستند، داروی خاصی مصرف نمی‌کنند و سیگار نمی‌کشند، می‌توانند نتیجه خوبی برای خود متصور شوند.

چه کسانی نمی توانند از PRP مو برای درمان ریزش مو استفاده کنند؟

پی آر پی مو در کسانی که مدت‌هاست موهای خود را از دست داده‌اند، نتیجه مطلوبی به همراه ندارد. همچنین بیمارانی که کاملا کچل هستند، ممکن است نتوانند نتیجه مورددلخواه خود از PRP درمانی را به دست آورند. همچنین سلامت عمومی از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین کسانی که به لوپوس، بیماری‌های تیروئیدی، انواع مشکلات پوستی، دیابت، اختلالات کبدی و سایر اختلالات زمینه‌ای مبتلا هستند، نمی‌توانند با کمک این روش،‌ ریزش موی خود را درمان کنند.

مراحل درمان مو با پی آر پی چگونه است؟

PRP مو یک فرایند سه مرحله‌ای است. در مرحله اول یک نمونه خون معمولا از بازوی شما گرفته می‌شود. این نمونه برای جداسازی مایعات با چگالی‌های مختلف درون سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. بعد از حدود ۱۰ دقیقه، خون شما به سه لایه پلاسمای بدون پلاکت، پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) و سلول‌های قرمز خون تقسیم می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید