مقالات

کاربردهای پی آر پی را بشناسید

کاربردهای پی آر پی

امروزه با پیشرفت علم، روش های قدیمی درمان بیماری ها جای خود را به درمان های نوین داده اند. یکی از این روش های نوین که کاربردهای درمانی و جوانسازی دارد پی ار پی است. در این مقاله روش استفاده از از پلاسمای غنی شده از پلاکت برای درمان برخی بیماری ها و ترمیم بافت های بدن را معرفی می نماییم. در ادامه به کاربردهای پی آر پی ،عوارض ، فواید ، مراقبت های قبل و بعد عمل می پردازیم با سل تک بیوژن همراه باشید.

پی آر پی چیست؟

اکنون وقت آن رسیده که برای شما توضیح دهیم که تزریق پی آر پی چیست و چگونه انجام می شود؟ روش پی آر پی که در زبان انگلیسی با Platelet-Rich Plasma شناخته می شود، به معنای تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به نواحی آسیب دیده پوست است. پلاکت یکی از مهمترین مواد تشکیل دهنده خون به شمار می رود که می تواند تاثیر زیادی در رشد سلولی در نواحی مختلف بدن داشته باشد. در حال حاضر، پژوهشگران توانسته اند پلاسما را از خون جدا کرده و آن را به حالت غنی در بیاورند و از آن، پی آر پی را بسازند.

یکی از مهمترین کارهایی که پی آر پی انجام می دهد، تولید سلول های جدید و رشد آنها در نواحی مختلف آسیب دیده بدن است که می تواند موجب تسریع در روند بهبودی زخم شود. در حالی که شاید برخی از افراد فکر کنند که prp به خاطر نداشتن استاندارد اداره غذا و داروی ایالات متحده شاید مناسب نباشد، باید به شما بگوییم که تا کنون معروف ترین ورزشکاران، از این روش درمانی استفاده کرده و نتیجه رضایت بخشی هم از آن داشته اند.

انواع پی آر پی (PRP)

پی آر پی روشی است که هم برای زیبایی و هم درمان و تسکین درد استفاده می‌شود. انواع آن به شرح زیر هستند.

۱. پی آر پی صورت و پی آر پی مو

گاهی ممکن است برای جوان‌سازی پوست و درمان ریزش مو از پی آر پی استفاده شود. امروزه جنبه زیبایی این محلول بسیار پرطرف‌دار شده است. افراد برای کاهش چین‌وچروک، رفع جای جوش و تحریک رشد مو PRP را تزریق می‌کنند.

۲. پی آر پی برای درمان

جنبه درمانی این روش را نباید فراموش کرد. با تزریق پی ار پی به مفاصل، عضلاتت، تاندون‌ها و رباط‌ها درد کاهش پیدا کرده و روند بهبودی تسریع می‌شود.

۳. پی آر پی رحم

پی آر پی رحم یا پی آر پی تخمدان جز پیشرفته ترین روش درمان ناباروری است. با افزایش سن یا مشکلات زمینه‌ای کیفیت و تعداد تخمک‌ها کاهش پیدا می‌کند. با این روش سلول‌های بنیادی برای تولید تخمک‌هایی با کیفیت بهتر تحریک می‌شوند. درواقع این روش به جوان‌سازی تخمدان کمک کرده و شانس لقاح را افزایش می‌دهد.

کاربردهای پی آر پی

کاربردهای پی آر پی

احتمالا تاکنون متوجه شدید که پی آر پی چیست و چه کاربردهایی دارد. با این حال، باز هم در این بخش مهم ترین کاربردهای پی آر پی را برای شما توضیح می دهیم تا مطمئن شوید که این شیوه تا چه حد می تواند برای بخش های مختلف بدن شما مناسب و کاربردی باشد. پس اگر شما هم می خواهید از پی آر پی برای نواحی مختلف بدن خود استفاده کنید، بهتر است که در ابتدا کاربرد آن را در هر یک از بخش های بدن بشناسید.

کاشت مو

یکی از مهمترین کاربردهای پی آر پی، زمانی است که افراد برای کاشت مو اقدام می کنند. بعد از کاشت مو، پزشک متخصص از تزریق پی آر پی استفاده می کند تا زخم های این نواحی در مدت زمان سریع تری بهبود پیدا کنند. زمانی که پزشک متخصص در نواحی کاشت مو پی آر پی تزریق می کند، قرارگیری گرافت ها در محل با سرعت بیشتری انجام می شود و همچنین از بروز اسکار جلوگیری می کند. علاوه بر این که این روش برای تسریع رشد موهای تازه کاشته شده نیز کاربردهای زیادی دارد.

تقویت مو از کاربردهای پی آر پی

کاربرد دیگری که برای prp در نظر گرفته می شود، به منظور تقویت موهای آسیب دیده است. از این روش می توان برای درمان آلوپسی آندروژنیک استفاده کرد و خیلی از مردانی که به این نوع طاسی مبتلا می شوند، از این شیوه برای تقویت موهای خود استفاده می کنند

ترمیم بافت ها از کاربردهای پی آر پی

ممکن است خیلی از افراد مانند تنیس بازان، دونده ها و یا سایر ورزشکاران در تاندون خود دچار مشکلات مزمن شوند. به عنوان مثال، غالبا آرنج تنیس بازان و یا زانوی دوندگان دچار مشکلات این چنینی می شوند. در این شرایط هم prp به کمک این افراد می آید و می تواند به درمان بافت های آنها کمک زیادی کند.

کم کردن التهابات پوستی از کاربردهای پی آر پی

یکی دیگر از کاربردهای جالب توجه پی آر پی که می تواند کمک زیادی به همه افراد کند، این است که موجب کم کردن التهابات پوستی می شود. محققان در سال 2020 آزمایشی انجام دادند که نشان داد پی آر پی می تواند تاثیر مثبتی بر روی درمان التهابات پوستی و تسریع درمان زخم داشته باشد.
با این حال، ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که روش انجام پی آر پی چیست و چگونه از این طریق، می تواند به کم کردن التهابات پوستی کمک کند؟ برای پاسخ به این سوال، باید بگوییم که پی آر پی می تواند مانند یک داروی ضد التهابی و نرم کننده عمل کند و در نتیجه، التهاب هر ناحیه از پوست را کاهش می دهد.

جوانسازی پوست از کاربردهای پی آر پی

در نهایت، آخرین کاربرد پی آر پی که طرفداران بسیار زیادی دارد، برای جوانسازی پوست است. خیلی از افرادی که در پوست صورت آنها جای جوش، جای زخم و چروک زیادی دیده می شود، می توانند از این روش برای درمان پوست صورت خود استفاده کنند. همان طور که گفتیم، پی آر پی موجب تحریک رشد سلول ها می شود و در نتیجه، می تواند کاربرد فوق العاده ای برای درمان آسیب های پوستی و جوانسازی داشته باشد.

مزایای تزریق پی آر پی

  1. جهت درمان با پی آر پی چون از خون خود فرد استفاده می شود و احتمال به وجود آمدن عوارض و منتقل شدن بیماری های دیگر به حداقل می رسد.
  2. ماندگاری اثر آن طولانی بوده و نسبت به روش های مشابه (مثل جراحی) هزینه کمتری دارد.
  3. احتمال به وجود آمدن حساسیت های پوستی و عفونت در روش پی آر پی وجود ندارد.
  4. با توجه به کیت های مخصوص، پروسه کار بسیار ساده و کاملاً استریل خواهد بود.
  5. در همه نواحی بدن قابل استفاده بوده و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
  6. این روش تقریباً بدون درد است و به راحتی برای بیمار قابل تحمل است.
  7. درمان با پی آر پی نیاز به بستری و استراحت ندارد.

کاربردهای پی آر پی

توصیه های قبل از تزریق پی آر پی

  • دو روز قبل از شروع کار، حتماً مصرف مایعات به ویژه آب را بالا ببرید؛ زیرا این موضوع در آماده‌سازی پلاکت بسیار مهم است.
  • توجه داشته باشید که حداقل به مدت دو هفته قبل، باید مصرف چربی زیاد و نوشیدنی‌های حاوی کافئین را کم کنید.
  • افرادی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند، حتماً این موضوع را به متخصص اطلاع دهند.
  • اگر از مکمل‌ها استفاده می‎کنید، مصرف را به مدت دو هفته ترک کنید چون ممکن است در حین کار، منجر به کبودی شود.

توصیه های بعد از تزریق پی آر پی

  • روز اول تزریق، توصیه می‌شود محل تزریق را لمس نکرده و حتی ماساژ ندهید.
  • به هیچ عنوان در محیط آلوده قرار نگیرید.
  • نباید از کمپرس یخ بر روی محل تزریق استفاده شود.
  • تا مدتی که متخصص توصیه می‌کند، در زمان خواب سر باید بالاتر از بدن باشد.

عوارض پی آر پی چیست؟

هر کسی که بخواهد از این روش استفاده کند، می پرسد که عوارض پی آر پی چیست؟ برای پاسخ به این افراد، باید بگوییم که این روش نسبت به خیلی از شیوه های درمانی دیگر عوارض بسیار کمتری دارد. مهمترین دلیل این موضوع هم این است که همان طور که گفتیم، در این روش پزشک متخصص خون را از بدن خود فرد متقاضی می گیرد و به همین دلیل هم احتمال بروز علائم آلرژیک در او بسیار کمتر است.

با این حال، prp هم مانند هر روش درمانی دیگری، عوارض مخصوص به خود را دارد که بهتر است حتما قبل از تزریق، از آنها مطلع شوید. به عنوان مثال، این احتمال وجود دارد که بعد از تزریق، در نواحی تحت درمان شما کمی خونریزی، کبودی و قرمزی دیده شود که کاملا طبیعی است و بعد از گذشت چند روز به راحتی از بین می رود. این در حالی است که اگر برای انجام پی آر پی به یک پزشک متخصص و ماهر مراجعه نکنید، احتمال دارد دچار آسیب های بیشتر شوید که در ادامه آنها را نام می بریم.

• تورم
• کبودی
• قرمزی
• درد کم
• خونریزی کم
• آسیب های عصبی
• آسیب بافتی
• کبودی عمیق و غیر معمولی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید