پی آر پی یا هیر فیلر کدام بهتر است؟ این سوالی است که علاقمندان به درمانهای نوین ریزش مو با آن مواجه میشوند. فارغ از علت ریزش مو که بررسی آن در این مقاله نمیگنجد، امروزه روشهای درمانی پی آر پی و فیلر مو بسیار پرطرفدار شدهاند. با خواندن این مقاله تفاوت پی آر پی و فیلر مو را به صورت کامل خواهید دانست. با سل تک بیوژن همراه باشید.
پی آر پی مو چیست و چگونه انجام میشود؟
پی آر پی یکی از روشهای رایج درمانی برای ریزش مو است که در آن بخشی از خون پردازش شدهی خود فرد، به پوست سرش تزریق میشود. این روش درمانی در سه مرحله انجام میشود و پزشکان معتقدند که تزریق پی آر پی با افزایش خونرسانی به فولیکولهای مو و افزایش ضخامت ساقۀ آن، موجب رشد طبیعی موها خواهد شد.
همان طور که اشاره شد، تزریق پی آر پی یک فرایند سه مرحلهای است و به سه جلسۀ درمانی به فاصلۀ 4 تا 6 هفته نیاز دارد.
در مرحلۀ اول خون گرفته شده از فرد (که معمولاً از بازو دریافت میشود) در داخل سانتریفیوژ قرار میگیرد تا مایعات مختلف خون، که هر کدام چگالیهای متفاوتی دارند، از یکدیگر جدا شوند.
در مرحلۀ دوم و بعد از گذشت 10 دقیقه از فعالیت سانتریفیوژ، خون به سه لایه تقسیم میشود: پلاسمای بدون پلاکت، پلاسمای غنی از پلاکت و سلولهای قرمز خون.
در مرحلۀ سوم پلاسمای غنی از پلاکت به درون یک سرنگ کشیده شده و به قسمتهایی از پوست سر فرد که نیاز به رشد موهای بیشتری دارد، تزریق میشود.
فیلر مو چیست؟
فیلرها موادی غنی از انواع ویتامینها، آنزیمها، اسید هیالورونیک و مواد معدنی دیگر هستند که با هدف جلوگیری از ریزش مو و افزایش میزان رشد آن، به لایۀ درم (میانی) پوست سر تزریق میشوند. مواد مغذی داخل فیلرها بعد از تزریق شرایط رشد موهای سالمتر و ضخیمتر را فراهم کرده و وضعیت پوست سر را نیز برای کاهش ریزش مو و تشویق آن برای رشد بیشتر مو از طریق فعالسازی سلولهای بنیادین بهتر میکنند. اساسی ترین فرق پی آر پی و فیلر مو استفاده از مواد تزریقی متفاوت است.
هیر فیلر و پی آر پی چه تفاوتی با هم دارند؟
برای بیان تفاوت هیر فیلر و پی آر پی باید گفت ، که هر دو آن ها تزریقات زیرپوستی هستند ، که برای جوانسازی پوست و بهبود ظاهر آن استفاده می شوند ، اما دارای تفاوت هایی هستند . هیر فیلر یا هیدروکسی آپاتیت کلسیم (Calcium Hydroxylapatite) یک نوع فیلر غیرجذبی بوده ، که از موادی مانند کلسیم هیدروکسی آپاتیت تشکیل شده است . این نوع فیلر قابلیت ایجاد حجم و افزایش فرم صورت را دارد و برای پر کردن خطوط و چین و چروک های عمیق استفاده می شود . همچنین هیر فیلر می تواند درمانی برای نقاط ضعف صورت مانند پوسته شدگی و سفتی صورت نیز باشد .
از طرفی ، پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت (Platelet Rich Plasma) یک روش درمانی بوده ، که با استفاده از خون بیمار تهیه می شود . پلاسمای غنی از پلاکت حاوی عوامل رشدی بوده ، به تعمیر و بازسازی بافت های پوستی کمک می کند . در این روش ، پلاسمای غنی از پلاکت به صورت تزریقی در داخل پوست تزریق می شود ، تا باعث افزایش جوانسازی و بهبود ظاهر پوست شود .
بنابراین ، هر دو هیر فیلر و پی آر پی برای بهبود ظاهر پوست استفاده می شوند ، اما دارای روش و ماده تشکیل دهنده متفاوتی هستند و تفاوت هیر فیلر و پی آر پی ناشی از همین امر است .
تفاوت درد بعد از هیر فیلر و پی آر پی
یکی از نکات مهم در خصوص تفاوت هیر فیلر و پی آر پی ، مقدار درد بعد از انجام آن ها است . میزان درد پس از هیر فیلر بستگی به عوامل مختلفی دارد که شامل ؛ نوع فیلر استفاده شده ، حساسیت واکنشهای فردی ، محل تزریق فیلر و تجربه پزشکی که فیلر را تزریق کرده می باشد .
در اغلب موارد ، درد پس از هیر فیلر به طور کلی معمولا کمتر از درد تزریق بوتاکس است و با استفاده از یخزدایی و داروهای ساده کاهش مییابد . همچنین ممکن است در اثر تورم موقت محل تزریق فیلر ، دردی جزئی در محل تزریق رخ دهد ، که در طی چند روز به طور خودکار بهبود مییابد . برای بیان کامل تفاوت هیر فیلر و پی آر پی بایستی به سراغ روس دوم و درد بعد آن نیز برویم .
میزان درد پس از پی آر پی به عوامل مختلفی همچون ؛ نوع پی آر پی استفاده شده ، حساسیت فرد و عکس العمل بدن ایشان ، محل تزریق پی آر پی و تخصص پزشک بستگی دارد .
در اغلب موارد ، درد پس از پی آر پی برای تقویت مو به طور کلی معمولاً کمتر از درد تزریق فیلر است . با استفاده از کمپرس های یخی و داروهای مسکن ، میتوان درد را کاهش داد . همچنین ، برای برطرف کردن درد میتوان از بی حس کننده های موضعی استفاده کرد .
در صورتی که درد پس از پی آر پی برای تقویت مو بسیار شدید باشد یا به صورت غیر عادی التهابی رخ دهد ، باید به پزشک اطلاع داده شود . همچنین ، در صورتی که بعد از پی آر پی به طور مداوم درد دارید و یا علائم دیگری مانند خروج خون از محل تزریق ، التهاب شدید یا حساسیت رخ داد ، باید با متخصص تماس بگیرید . درد و التهاب های این دو روش به خوبی تفاوت هیر فیلر و پی آر پی را بیان می کنند .
هزینه هیر فیلر و و پی آر پی
یکی دیگر از مواردی که می توان آن را عاملی جهت ایجاد تفاوت هیر فیلر و پی آر پی بیان کرد ، هزینه آن ها است ، که به عوامل زیر بستگی دارد ؛
1 . برند محصول
2 . نوع محصول ( مانند هیر فیلر یا پی آر پی )
3 . کیفیت محصول
4 . میزان نیاز به درمان
5 . منطقه جغرافیایی
به طور کلی ، هزینههای هیر فیلر ممکن است از هزینههای پی آر پی بیشتر باشند . اما هزینه دقیق برای هر کدام از این موارد متغیر است و باید با توجه به شرایط خاص بیمار بررسی می گردد . بهتر است با مراجعه به پزشک یا متخصص زیبایی مشاوره لازم را در خصوص هزینه و نحوه درمان دریافت کنید . اما توجه داشته باشید که هزینه های ارزان به هیچ عنوان تضمین کننده کیفیت خدمات نخواهد بود ، از همین رو شاهد تفاوت هیر فیلر و پی آر پی به صورت گوناگون هستیم .
تجهیزات هیر فیلر و پی آر پی
تفاوت هیر فیلر و پی آر پی به میزان قابل توجهی به تجهیزات بکار رفته شده ، در این روش ها بستگی دارد . دستگاه پی آر پی مو یک دستگاه پزشکی است ، که برای درمان ریزش مو و تقویت رشد موها استفاده میشود .
تجهیزات مورد استفاده در روش پی آر پی
1 . دستگاه لیزر : این دستگاه با استفاده از نور لیزر با فرکانس پایین ، به منطقه مورد نظر شعاع میزند و به رشد موهای سالم کمک میکند .
2 . دستگاه میکرونیدلینگ : این دستگاه با استفاده از سوزنهای بسیار ریز و نازک ، جریان خون و تغذیه موها را بهبود میبخشد .
3 . سرمهای تقویتکننده مو : برای افزایش رشد موهای سالم ، سرمهای حاوی مواد تقویت کننده مو مورد استفاده قرار میگیرند .
4 . دستگاههای ماساژ : این دستگاهها با استفاده از تکنیکهای ماساژ ، خونرسانی به پوست سر را افزایش میدهند و به تقویت موها کمک میکنند . البته این محصول به عنوان عاملی جهت تفاوت هیر فیلر و پی آر پی شناخته نمی شود .
5 . کپسولهای تقویتکننده مو : برای افزایش موهای سالم و جلوگیری از ریزش موها ، کپسولهای حاوی ویتامینها و مواد غذایی مورد نیاز برای رشد مو مصرف میشوند .
6 . محصولات شامپو و محصولات مراقبت از پوست سر : برای حفظ سلامت پوست سر و افزایش رشد مو ، شامپو و محصولات مراقبت از پوست سر مورد استفاده قرار میگیرند .
در رابطه با تفاوت هیر فیلر و پی آر پی بایستی به تجهیزات کاربردی در هیر فیلر نیز اشاره نمود .هیر فیلر یک روش غیرجراحی برای بهبود کیفیت و حجم موها است . در این روش ، مواد فیلر به پوست سر تزریق میشود .
تجهیزات مورد استفاده در هیر فیلر عبارتند از ؛
1 . سرنگها : سرنگها از نوع خاصی هستند که برای تزریق فیلر به پوست سر استفاده میشوند . این سرنگها دارای نوک بسیار نازک و قابل انعطاف هستند .
2 . فیلرها : فیلرها از موادی تشکیل شدهاند که به پوست سر تزریق میشود و باعث افزایش حجم موها و بهبود کیفیت آن ها می گردد . این فیلرها معمولاً شامل هیالورونیک اسید ، رتینول ، ویتامینها و مواد دیگر هستند .
3 . لیزر تراپی : برخی از متخصصین از لیزر تراپی برای تقویت جذب فیلر توسط پوست سر ، استفاده میکنند .
4 . دستگاههای تزریق فیلر : برخی از دستگاههای خاص برای تزریق فیلر به پوست سر وجود دارند ، که قابلیت تنظیم عمق تزریق فیلر را داشته و کیفیت این روش را افزایش خواهد داد . تفاوت هیر فیلر و پی آر پی ناشی از بهره مندی از چنین محصولی است .
5 . ماساژورهای پوست سر : ماساژورهای خاصی برای پوست سر وجود دارند ، که با استفاده از آنها ، پوست سر بهتر خونرسانی میشود و فیلر بهتر جذب میشود .
6 . ضدعفونی کنندهها : به دلیل این که در هیر فیلر شاهد تزریق شدن مواد به داخل پوست سر هستیم ، استفاده از ضدعفونی کنندهها بسیار مهم است.
با توجه به نیاز غلظت بسیار بالای پلاکت در PRP مورد نیاز برای درمان مشکلات ارتوپدیک و همچنین کاهش میزان بهای تمام شده کیت Alpha-Ertho-PRP به منظور به حداکثر رساندن اثربخشی درمان توسعه یافت.
ماندگاری فیلر مو بیشتر است یا پی آر پی؟
تفاوت فیلر مو با پی آر پی در معقوله ماندگاری اختلاف چندانی ندارد، اما در کل فیلر مو به دلیل وجود انواع مواد لازم درمانی در ترکیبات خود دارای خواص ماندگار تری نسبت به پی ار پی است.
به طور میانگین دوره اوج ماندگاری فیلر مو حدود 1 سال و دوره نرمال آپس از آن حدود 4 سال است.
اما دوره اوج ماندگاری پی ار پی حدودا 6 ماه و دوره نرمال بعد از اوج حدود 1 سال ادامه میابد.
چند جلسه تزریق هیرفیلر یا پی آر پی برای درمان ریزش مو مورد نیاز است؟
واکنش بدن بیماران به درمان هیرفیلر یا پی آر پی متفاوت است، اکثر افراد به 3 تا 4 جلسه تزریق نیاز دارند که بین هر کدام حدود 4-6 هفته فاصله وجود دارد. متخصصین پس از ارزیابی وضعیت موهای شما، تعداد جلسات مورد نیاز و هزینه هیرفیلر یا پی آر پی را تعیین خواهد کرد.