مقالات

مزایا و عوارض تزریق پی آر پی به شانه

عوارض تزریق پی آر پی به شانه

مزایا و عوارض تزریق پی آر پی به شانه : پی ار پی شانه یک روش جدید و مدرن برای درمان بیماری‌ها و دردهای شانه است. Prp شانه به عنوان عمل سرپایی محسوب می‌شود که بیمار پس از دریافت درمان می‌تواند در همان روز و بدون مرخصی به منزل بازگردد. درمان مشکلات شانه همچون درمان دارویی، جراحی و فیزیوتراپی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است که این محدودیت‌ها در روش prp شانه وجود ندارد.

معمولا بیماران شاکی از درد شانه که در اثر آرتروز مفصل شانه به کلینیک‌های درمانی مراجعه می‌کنند بهترین کاندیدای این روش درمانی هستند. با این حال درمان پی آر پی شانه برای موارد دیگری همچون پارگی ماهیچه‌های گرداننده شانه و شانه یخ‌زده نیز استفاده می‌شود. در ادامه این مقاله از وب‌سایت سل تک بیوژن ، به بررسی کاربردهای پی آر پی برای شانه، مزایا، نحوه تزریق و سایر جنبه‌های این روش درمانی خواهیم پرداخت.

منظور از تزریق پی آر پی به شانه چیست؟

پی آر پی یک روش درمانی کم تهاجمی است که از آن به منظور درمان بیماری­های عضلانی و آسیب­ های تاندون­ها استفاده می­ شود. در این روش از خود فرد، خون گرفته می­ شود و پس از آن مواد تشکیل دهنده خون در طی پروسه­ ای از هم جدا شده و پلاسمای غنی شده از پلاکت دوباره به ماهیچه و تاندون­های شانه تزریق می­شود.

این پلاکت­ها از طریق آزادسازی فاکتور رشد به درمان و بهبود بافت­های آسیب ­دیده کمک می­کنند. میزان فاکتورهای رشد با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت 8 برابر خواهد شد و به طبع تاندون­ها با سرعت بیشتری بهبود پیدا می­کنند.

چرا روش پی آر پی برای آسیب شانه به کار برده می ­شود؟

به منظور درمان آسیب­ های شانه، روش­های درمانی متعددی وجود دارد که پیش از انتخاب هر یک، نیاز است که خوب در مورد آن­ها تحقیق کنید. با انتخاب چندین روش درمانی و ترکیب­ آن­ها، شانس بیشتری را برای بهبودی سریع­تر و کامل­تر خواهید داشت. شما این امکان را خواهید داشت تا جهت بهبودی شانه، از روش پی آر پی کمک بگیرید.

در این روش از ماده ­ای کاملاً طبیعی که از بدن خود شما کشت شده است استفاده می­ شود. همچنین خیلی از اوقات افراد با این روش، دیگر نیازی به عمل جراحی نخواهند داشت. البته در این رابطه شرایط بیمار را نیز باید در نظر داشت و نمی­توان با قطعیت گفت که این روش جایگزین عمل جراحی است. شما می­توانید در مورد استفاده از روش پی آر پی با پزشک خود مشورت نمایید. در هر حال این تزریق پی آر پی یکی از روش­های کارآمد به منظور درمان بسیاری از بیماری­هاست و تاکنون توانسته است به عنوان یک روش غیرتهاجمی و اثربخش، موردتوجه افراد بسیاری قرار بگیرد.

عوارض تزریق پی آر پی به شانه

پی ار پی یا prp در شانه به چه دلیل انجام می شود؟

یکی از مفاصل بسیار مهم در بدن شانه ها هستند که باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند و صورت کافی داشته باشند بنابراین زمانی که با التهاب و درد و هر دلیل روبرو می شوید از روش هایی که برای درمان آن استفاده می‌شود.

می‌تواند از مهم ‌ترین روش ‌های درمانی باشد که دارو های مسکن ضد التهاب و داروهای استروئیدی و حتی انجام دادن یک سری فعالیت های فیزیوتراپی باشد.

زمانی که بیمار احساس درد می کند روش‌هایی با توجه به وضعیت که دارد پیشنهاد می شود پزشک فوق تخصص در مواردی که فرد احساس درد شدیدی می کند به تزریق پلاسمای غنی از پلاکت خون می پردازد.

این پلاسما به واسطه خون خود فرد گرفته می شود و با انجام روش هایی که برای آن صورت می گیرد بدون ایجاد جای زخم و اینکه اساسی برای فرد به وجود آورد می تواند آن را درمان کند.

در اصل پی ار پی تراپی زمانی توصیه می شود که پزشک از سایر روش ها برای درمان التهاب شانه بیمار به صورت کامل ناامید شده باشد و این روش غیر جراحی اولین روشی است که پیشنهاد می‌دهد.

پی ار پی به آسیب دیدگی عضلات رباط‌ ها تاندون‌ها و قسمت های دیگر بدن کمک می کند.

کاربردهای پی آر پی برای شانه

کاربردهای پی آر پی برای شانه شامل درمان آرتروز و ساییدگی مفصل شانه می‌شود. همچنین پی ار پی شانه مشکلاتی دیگری نظیر پارگی تاندون‌های شانه (روتاتور کاف) و کپسولیت چسبنده (شانه یخ‌زده) را درمان می‌کند. پی ار پی شانه این درمان را از طریق فاکتورهای رشد و تاثیر آن‌ها روی التهاب و درد انجام می‌دهد. البته در بیماران هموفیلی تزریق پی ار پی شانه نباید انجام شود و این دست افراد باید به پزشک معالج خود گزارش بیماری‌شان را بدهند.

مزایای پی ار پی شانه

استفاده از پی ار‌ پی شانه برای درمان مشکلات شانه دارای مزایای متعددی است:

  • کم تهاجمی: یک روش کم تهاجمی است و نیازی به جراحی بزرگ یا مصرف داروهای شیمیایی ندارد. این به افراد اجازه می‌دهد که از یک روش درمانی موثر برای مشکلات شانه استفاده کنند، بدون داشتن ریسک‌های بزرگ مرتبط با روش‌های درمانی دیگر.
  • استفاده از منابع طبیعی: از خود خون بیمار جمع‌آوری می‌شود و عوامل رشد موجود در پلاسمای خون از قبیل پلاکت‌ها به طور طبیعی استفاده می‌شود. این به معنای این است که خطر عوارض یا تداخل با سایر درمان‌ها کمتر است.
  • تسریع فرآیند التیام: عوامل رشد موجود در PRP می‌توانند فرآیندهای التیامی را تحریک کنند و بهبود عملکرد بافت‌های آسیب‌دیده را تسریع دهند. این می‌تواند بهبود قابل توجهی در درد، حرکت و عملکرد شانه داشته باشد.
  • بهبود عملکرد و کیفیت زندگی: با بهبود عملکرد شانه و کاهش درد و محدودیت‌های حرکتی مرتبط، PRP می‌تواند بهبود قابل توجهی در کیفیت زندگی افراد مبتلا به مشکلات شانه ایجاد کند.

پذیرش بالینی بالا: به عنوان یک روش درمانی حاضر در بسیاری از حوزه‌های پزشکی به کار گرفته می‌شود و مزایای آن به خوبی توسط پژوهش‌ها و نتایج بالینی ثابت شده است.

نحوه آمادگی برای پی ار پی شانه

نحوه آمادگی برای پی ار پی شانه همانطور که در ادامه خواهد آمد باید با دقت انجام شود.

  • یک هفته قبل از تزریق پی ار پی شانه از مصرف داروهای ضد التهاب نظیر بروفن، ژلوفن، نوافن و داروهای کورتن خودداری کنید. خودداری کردن از مصرف این داروها باید یک هفته قبل و سه هفته پس از تزریق باشد؛
  • مصرف مکمل‌ها، داروها یا موادی که خون را رقیق می‌کنند (مکمل‌های حاوی روغن ماهی، زردچوبه، جینسینگ، وارفارین و پلاویکس) یک هفته قبل از تزریق prp شانه قطع کنید؛
  • چنانچه در حال حاضر داروهای استامینوفن و آسپرین را مصرف می‌کنید، نیازی نیست پیش از درمان prp مصرف آن‌ها را قطع کنید؛
  • به مدت یک ماه باید از تزریق هرگونه داروی استروئیدی به محل درمان خودداری کنید؛
  • برای روز درمان حتما لباس مناسب به تن داشته باشید؛
  • مصرف داروهای کاهش‌دهنده کلسترول مانند آتورواستاتین باید حداقل سه روز قبل از درمان قطع شود؛
  • بین آخرین وعده‌ی مصرفی و تزریق باید ۶ ساعت فاصله باشد؛ بدین معنا که از ۶ ساعت قبل از تزریق نباید از مواد غذایی جامد و شیر استفاده کنید؛
  • می‌توانید ۲ ساعت قبل از عمل آب بنوشید. این مقدار باید حداکثر نصف لیوان باشد؛
  • نیازی نیست برای روز درمان ناشتا باشید؛ بلکه باید صبحانه کاملی بخورید و آب زیاد بنوشید؛
  • شب قبل از تزریق پی ار پی شانه محل مورد درمان را با آب و صابون ضد باکتری بشویید.
  • تنها مسکنی که می‌توانید قبل و بعد از تزریق استفاده کنید استامینوفن است؛
  • مصرف آسپرین باید یک هفته پیش از تزریق قطع شود؛
  • پرویکس و آسپرین باید یک هفته قبل از تزریق و تحت نظر پزشک معالج قطع شوند.

چنانچه هر یک از داروهای ذکر شده را مصرف می‌کنید (به ویژه داروهای استروئید و پلاویکس) حتما پیش از قطع کردن آن‌ها با پزشک صحبت کنید. اگر پزشک متخصص تشخیص ادامه مصرف داد و همزمان می‌بایست تزریق prp شانه انجام دهید، این کار شدنی است؛ اما اثربخشی prp کم شده و نیاز به چندبار تزریق وجود خواهد داشت.

اگر نیاز است که مصرف داروهای ضد التهاب، مکمل‌های گیاهی و داروهای کاهنده کلسترول را پس از درمان از سر بگیرید، می‌توانید این کار را پس از هفته اول درمان انجام دهید.

عوارض تزریق پی آر پی به شانه

عوارض تزریق پی آر پی به شانه چیست؟

از عوارض تزریق پی آر پی به شانه ، درد و التهاب در محل تزریق ایجاد شود. این علائم معمولاً به مرور زمان کاهش می‌یابند، اما در برخی از موارد ممکن است نیاز به مدیریت درد با داروهای ضد التهابی داشته باشد. در بعضی از موارد، ممکن است پس از تزریق PRP خونریزی یا خون‌ریزی در محل تزریق رخ دهد. این عارضه معمولاً خفیف است، اما در موارد نادر ممکن است نیاز به ترخیص دوباره یا مراقبت‌های خاص باشد. همانند هر نوع تزریق دیگری، ممکن است ریسک عفونت در محل تزریق وجود داشته باشد. اطمینان از استفاده از تکنیک‌های بهداشتی صحیح و استفاده از وسایل تمیز و استریل بسیار مهم است تا عوارض تزریق پی آر پی به شانه کاهش یابد.

  • عفونت در محل تزریق
  • افزایش التهاب و درد در محل تزریق
  • خونریزی و یا کبودی
  • بدون تسکین یا بدتر شدن علائم
  • تغییر رنگ پوست
  • واکنش آلرژیک به داروی بی حس کننده موضعی
  • عدم دستیابی به نتیجه موفقیت آمیز
  • آسیب به اعصاب یا عروق خونی
  • سفتی و یا درد طولانی مدت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید