PRP نوعی درمان لیزری برای چشم است. از این روش درمانی در افرادی استفاده می شود که عروق خونی غیرطبیعی در شبکیه چشم دارند. این عروق جدید معمولا در زمینه دیابت یا انسداد عروقی ناشی از فشار خون بالا ایجاد می شوند. در ادامه با PRP در درمان بیماری های قرنیه بیشتر آشنا می شویم با سل تک بیوژن همراه باشید.
PRP برای چه بیمارانی انجام می شود؟
درمان با لیزر PRP از رشد عروق جدید غیرطبیعی در شبکیه جلوگیری می کند و عروق غیرطبیعی موجود را کوچک کرده و از بین می برد. این درمان باعث می شود احتمال خونریزی داخل چشمی کمتر شود و از ایجاد آب سیاه دردناک (گلوکوم نئوواسکولار) جلوگیری می کند.بدون این درمان ، خطر از دست دادن بینایی در چشم به دلیل خونریزی در ژله چشم یا ایجاد جداشدگی شبکیه در بیماران مبتلا به دیابت پیشرفته وجود دارد.
PRP و استفاده از پانسمانهای بيولوژيك و سلولهای بنيادی
PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت (Platelet Rich Plasma)
پلاسما و پلاکت ها از اجزای خون است که حاوی “فاکتورهای رشد” و پروتئین هایی است که باعث رشد سلول و کمک به ترمیم بافت می شوند.
فیلد های استفاده از PRP ( Platelet Rich Plasma)
- ترمیم زخم
- زیبایی
- ارتوپدی
- دندانپزشکی
- IVF
- پیوند قرنیه چشم
- استفاده در جراحی فک و صورت
- تحریک سلول های بویایی
مزایای PRP
- از سلول های خود فرد استفاده می شود.
- یک روش غیر تهاجمی بوده، عوارض آن بسیار ناچیز است
- اثر و ماندگاری طولانی دارد
- عوارض احتمالی انتقال بیماری، ابتلا به بیماری های واگیر، پس زدن و عفونت وجود ندارد.
- با توجه به کیت های مخصوص، روند کاری بسیار ساده و کاملا استریل است.
- مقرون به صرفه بودن نسبت به جراحی های زیبایی.
- محدودیت سنی و جنسی ندارد.
- این درمان تقریبا بی درد است و بیمار به راحتی تحمل می کند.
- بیمار نیازی به بستری و استراحت ندارد.
- کم یا زیاد بودن مقدار تزریق خطرناک نیست.
- عدم بروز کانسر و موتاژن بودن.
- به علت وجود آنتی بادی ها در پلاسما به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل میکند.
- از نظر ایمونولوژی خنثی است و هیچ گونه حساسیت و آلرژی ایجاد نمی کند.
- در اغلب موارد فقط یک بار انجام می شود.
- به صورت کاملا استریل و از وسایل یک بار مصرف و به صورت بسته انجام می شود، پس خون با هوای آزاد در تماس نیست
چه آمادگی هایی برای قبل از لیزر PRP لازم است؟
اطلاعات موجود در این صفحه را در اختیار همسر، خانواده خود و یا فردی که قرار است بعد از لیزر از شما مراقبت کند نیز قرار دهید.به دلیل استفاده از قطره های گشاد کننده ی چشم بهتر است پس ازلیزر رانندگی نکنید. این قطره ها معمولا بینایی شما را تا 6 ساعت پس از درمان تار می کنند.
طی فرایند درمان حداقل 2 تا 4 ساعت در بیمارستان هستید.به بیماران دیابتی توصیه می شود، غذا و داروی کافی به همراه داشته باشند. لطفاً قبل از لیزر، تمام داروهای معمول خود را مصرف کنید. برای انجام لیزر نیاز به ناشتا بودن نیست.
روند لیزر PRP به چه صورت است؟
این درمان معمولاً در بخش سرپایی بیمارستان انجام می شود.یک پرستار قطره های گشاد کننده را در چشم شما می چکاند. این قطره ها بینایی شما را برای 4-6 ساعت تار می کنند.درمان با لیزر PRP درچندین جلسه مختلف به فاصله چند روز تا چند هفته انجام می شود.ممکن است قبل از انجام لیزر از قطره یا تزریق بی حسی موضعی استفاده شود.
لیزر درمانی به وسیله میکروسکوپ (شبیه به آنچه در کلینیک برای معاینه چشم استفاده می شود) انجام می گردد و لنز تماسی خاص روی چشم شما قرار داده می شود.بسته به شرایط بیماری شما، درمان معمولاً 15-30 دقیقه طول می کشد. نور لیزر ممکن است دردناک باشد. به دلیل بیماری زمینه ای و نور تابیده شده به شبکیه شما ممکن است تا چند دقیقه بعد از انجام لیزر، دید شما موقتا تاریک شود که جای نگرانی ندارد.
بعد از PRP چه نکاتی را باید رعایت کنید؟
پس از درمان می توانید به خانه بروید.ممکن است بعد از درمان احساس ناراحتی یا درد مبهم در چشم کنید که می توانید از داروهای مسکن (مانند استامینوفن) استفاده کنید.بعد از درمان، بینایی شما ممکن است تارتر از قبل شود. این تاری می تواند برای 24-48 ساعت ادامه یابد.بهتر است تا 24 ساعت بعد از درمان از رانندگی خودداری کنید.جلسه بعدی لیزر (در صورت نیاز) و یا زمان معاینه بعدی با شما چک می شود. ممکن است درمان های بیشتری در آینده لازم باشد.