مقالات

ماندگاری پی آر پی کمر چقدر است؟

ماندگاری پی آر پی کمر

تزریق پی آر پی به کمر یک روش درمانی غیر جراحی و نوظهور است که با کمک آن می‌توان بسیاری از عارضه‌های اسکلتی عضلانی را به طور طبیعی ترمیم کرد. این روش درمانی پتانسیل درمان بسیاری از عارضه‌ها در زمینه کمر و دیگر بخش‌ها را دارا است. در ادامه با سل تک بیوژن همراه باشید تا به بررسی مدت ماندگاری پی آر پی کمر بپردازیم.

دلایل کمر درد

گفتیم که درد کمر می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. بعضی از این دلایل شامل موارد زیر است:

  • کشیدگی، گرفتگی، رگ به رگ شدن و سایر مشکلات مرتبط با عضلات و رباط‌ها همچون آسیب های ورزشی
  • مشکلات دیسک کمر شامل فتق یا بیرون زدگی دیسک و فرسایش و تحلیل دیسک
  • آرتروز یا استئوآرتریت
  • آرتریت روماتوئید
  • تنگی کانال نخاعی
  • مشکلات ساختاری و ناهنجاری‌های ستون فقرات
  • عفونت و التهاب
  • شکستگی مهره‌های ستون فقرات یا استخوان‌ها
  • مشکلات مربوط به اندام‌های داخلی مانند کلیه یا معده
  • آسیب و ضربه
  • سبک زندگی همچون اضافه وزن، نشستن یا ایستادن برای زمان طولانی و عدم تحرک
  • استرس،‌اضطراب و افسردگی

موارد فوق، تمام دلایل ایجاد کمر درد نمی‌باشند و دلایل ناشناخته و بسیار دیگری همچون سرطان و تومورها یا بیماری‌های متابولیک نیز می‌توانند موجب درد کمر در افراد مختلف گردند. برای تشخیص مطمئن و دریافت درمان مناسب حتما با پزشک متخصص ارتوپد مشاوره داشته باشید. با این حال، دیسک کمر، عامل ایجاد حدود 40 درصد از دردهای ناحیه کمر می‌باشد.

پی آر پی کمر چیست؟

پی آر پی یا پلاسمای غنی با پلاکت به ماده‌ای گفته می‌شود که در واقع جزئی از خون بوده و فاکتور‌های خاص و پروتئین آن را به همراه دارد. در حال حاضر برای تزریق prp به کمر از اجزای پلاسمای خون استفاده می‌کنند. تزریق این مواد به بافت‌های بدن از جمله کمر با تولید سلول‌های جدید و سالم می‌تواند قسمت‌های آسیب دیده بافت را برای تولید سلول‌های جدید تحریک کند. همچنین با تزریق پی آر پی به دلیل حضور فاکتور رشد در بافت مورد نظر، سرعت ترمیم نیز افزایش می‌یابد. در حال حاضر بسیاری از افراد از جمله ورزشکاران برای ترمیم آسیب دیدگی‌های خود از روش تزریق پی آر پی به کمر استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید : ماندگاری پی آر پی شانه چقدر است؟

مرحله ۱: تهیه نمونه خون

در این مرحله، با رعایت استانداردهای بهداشتی، یک فرد متخصص یا پرستار مجرب 20 الی 40 سی سی خون از بیمار دریافت می‌کند. ابتدا محل مناسب برای گرفتن نمونه خون انتخاب می‌شود، معمولاً رگ دست یا بازو برای این منظور استفاده می‌شود. سپس نمونه خون به منظور آزمایش و تهیه پی آر پی به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

مرحله 2 جداسازی

در این مرحله، نمونه خون به آزمایشگاه منتقل می‌شود و فرآیند جداسازی PRP آغاز می‌شود. ابتدا، نمونه خون در یک لوله آزمایشگاهی قرار می‌گیرد و سپس با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ، لوله‌ها به سرعت شروع به چرخش می‌کنند. با اعمال نیروی چرخش، سلول‌های قرمز و سفید خون به دلیل وزن و غلظت متفاوت از پلاسما جدا می‌شوند.

سلول‌های قرمز خون یا هماتوکریت (Hematocrit) که معمولاً حاوی هموگلوبین (پروتئین حمل کننده اکسیژن) هستند، به دلیل وزن و غلظت بیشتر از پلاسما، به قسمت پایینی لوله می‌روند و در آنجا جمع می‌شوند.

سلول‌های سفید خون به دلیل وزن و غلظت کمتر از پلاسما، به قسمت بالایی لوله حرکت می‌کنند و از پلاسما جدا می‌شوند.

پلاسما قسمت مایع خون است که حاوی فاکتورهای رشد و پروتئین‌های دیگر است.  پلاسما به دلیل وزن و غلظت متوسط خود در میان سلول‌های قرمز و سفید خون قرار می‌گیرد.

پس از جداسازی، PRP (پلاسمای غنی از پلاکت) جدا شده و در لوله قرار می‌گیرد و آماده استفاده در مراحل بعدی می‌شود.

مرحله ۳: آماده‌سازی PRP

پس از جداسازی، PRP با یک ماده خاص مانند ژل تی‌ام‌سی یا اسید هیالورونیک ترکیب می‌شود. هدف از این کار، تبدیل PRP به یک ژل است که بتواند در محل تزریق ثابت بماند و زمان تماس با بافت‌های مورد نظر را افزایش دهد.

ماندگاری پی آر پی کمر چقدر است؟

مدت زمان تزریق prp کمر معمولاً بین 45 تا 60 دقیقه است. این فرآیند توسط پزشک متخصص انجام می‌شود و شامل مراحل زیر است:

جمع‌آوری PRP: نمونه خون بیمار گرفته می‌شود پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی) آماده می‌شود. این فرآیند می‌تواند تا 15 دقیقه طول بکشد. کیت Alpha-Ertho-PRP 

تزریق PRP: پزشک، PRP را با استفاده از سوزن نازک به ناحیه مورد نیاز در کمر تزریق می‌کند. پزشک ممکن است از روش‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا فلوروسکوپی دقت بیشتر در تزریق استفاده کند.

مراقبت‌ بعد از عمل: بعد از تزریق prp کمر، بیمار باید مراقبت‌های بعد از عمل را رعایت کند. این شامل استراحت، فیزیوتراپی و تمرینات توانبخشی است. پزشک ممکن است همچنین راهنمایی‌های خاصی در مورد فعالیت‌ها و رژیم غذایی برای بهبود و توانبخشی بیمار ارائه دهد.

مراقبت‌های بعد از تزریق برای تاثیر بیشتر ماندگاری پی آر پی کمر

  • در صورت وجود درد یا تورم در ناحیه تزریق، از کیسه یخ استفاده کنید. کمپرس یخ را هر چند ساعت یک بار به مدت 15 تا 20 دقیقه، روی ناحیه تزریق قرار دهید.
  • در صورت داشتن درد می‌توانید با مشاوره پزشک از مسکن استفاده کنید. استامینوفن همیشه یک گزینه مناسب در این گونه موارد است.
  • یک تا دو روز بعد از تزریق استراحت داشته باشید و از فعالیت‌های سنگین خودداری کنید.
  • محل تزریق را تمیز و خشک نگه دارید و از دستکاری، فشار یا خراشیدن آن خودداری کنید. تا حد امکان از لباس‌های راحت و گشاد استفاده کنید.
  • در چند روز اول پس از تزریق، از گرم شدن ناحیه تزریق خودداری کنید. گرما می‌تواند باعث افزایش التهاب شود.
  • تا چند هفته بعد از تزریق، از انجام ورزش‌های سنگین مانند دویدن، وزنه‌برداری اجتناب کنید.
  • انجام حرکات سبک و ملایم مانند راه رفتن به مدت کوتاه موجب می‌شود که از سفتی عضلات جلوگیری شود.
  • تغذیه مناسب همچون مصرف میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین و آب کافی می‌تواند به بهبود سریع‌تر کمک کند. ضمنا مصرف الکل و سیگار نیز ممکن است از تاثیر پی آر پی کمر بکاهد.

کاربرد‌های پی آر پی

تزریق پی آر پی می‌تواند در موارد بسیاری برای کاهش آسیب مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از مهم‌ترین موارد استفاده از تزریق پی آر پی درمان کمر درد و رباط‌های نخاعی است. در این روش تزریق به ربات‌ها و دیسک‌های بین مهره‌های ستون فقرات و مفاصل انجام می‌شود. همچنین می‌تواند به بهبود این بافت‌ها و تسکین درد نیز کمک کند.

از دیگر موارد استفاده از تزریق prp می‌توان به ترمیم تاندون آسیب دیده و یا درمان آرتروز زانو اشاره کرد. در صورتی که این آسیب‌ها از طریق فیزیوتراپی و یا دیگر روش‌ها بهبود نیابد معمولاً تزریق پی آر پی تجویز خواهد شد.

این تزریق برای بازسازی غضروف در درمان آرتروز بسیار مؤثر خواهد بود. همچنین در صورت کشیدگی رباط و یا آسیب دیگر این بخش از بدن نیز می‌توان از روش پی آر پی استفاده کرد.

از دیگر موارد مهم استفاده از تزریق پی آر پی برای بهبود می‌توان به درمان مشکلات مربوط به آسیب عضلات، شکستگی استخوان‌ها یا استفاده همزمان در جراحی برای ترمیم ‌شانه و یا پارگی رباط‌های زانو و پی آر پی صورت اشاره کرد.

در برخی موارد و بنابر تشخیص متخصص طب فیزیکی بیمار می‌تواند برای کاهش درد و درمان درد‌های پایین کمر از تزریق پی آر پی به کمر استفاده کند. در صورتی که روش‌های درمانی دیگر مانند محدود کردن فعالیت‌ها، استفاده از دارو، فیزیوتراپی و یا کایروپراکتیک به همراه تزریق استروئید مثمر ثمر نباشد، از پلاسمای غنی از پلاکت برای کاهش درد و بهبود استفاده می‌شود.

مدت زمان تزریق پی آر پی به کمر چقدر است؟

فرایند تزریق prp به ستون فقرات کمتر حدودا یک ساعت طول می‌کشد. بیماران پس از استفاده از این روش در جلسات دوم و سوم کاهش درد را تجربه خواهند کرد. در برخی موارد پزشک برای کاهش درد در زمان تزریق آمپول برای دیسک کمر از بیهوشی با دوز کم استفاده می‌کند. همچنین به کارگیری اشعه ایکس در این فرآیند با هدف قرارگیری مناسب پی آر پی در محل مناسب است. تزریق prp به کمر یک روش کم خطر محسوب می‌شود؛ زیرا از همان عناصر بدن فرد برای تزریق استفاده شده است.

ماندگاری پی آر پی کمر چقدر است؟

ماندگاری پی آر پی کمر چقدر است؟

ماندگاری پی آر پی کمر – فاکتور‌های رشد درون پلاکت دارای خواص منحصر به‌فردی هستند. از این رو تزریق پی آر پی به کمر نسبت به دیگر روش‌های درمانی دارای بیشترین تأثیر و ماندگارترین اثر خواهد بود. در این بین عواملی مانند پاسخ‌دهی بدن بیمار، مراقبت‌های پس از تزریق پی آر پی برای دیسک کمر و توان بخشی پس از آن حداکثر تا یکسال دوام خواهد داشت. در برخی موارد ماندگاری پی آر پی کمر مناسب باعث شده تا تکرار تزریق تا چندین سال به تعویق بیفتد.

برای تزریق پی آر پی به کمر چند جلسه نیاز است؟

معمولاً مشاهده اثربخشی پی آر پی دیسک کمر به عواملی مانند شدت و نوع مشکل و پاسخ دهی بیمار مرتبط است. اما بهبودی نسبی پس از جلسه دوم قابل مشاهده است. در بیشتر موارد بین یک تا سه جلسه تزریق انجام می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید