راهای درمان ریزش مو : یکی از مشکلاتی که امروزه بسیاری از خانمها و آقایان با آن درگیر هستند، ریزش موی سر است. به طور معمول هر انسانی روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تارموی خود را از دست میدهد که البته این موضوع بسیار طبیعی است. رویش موهای جدید میتواند جایگزین مناسبی برای موهای ریخته شده باشد.
ریزش موی سر میتواند به صورت سکهای یا تدریجی باشد. هرکدام از آنها با توجه به تشخیص پزشک با روشهای مختلفی درمان میشوند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با دلایل ریزش مو و راههای درمان ریزش مو آشنا کنیم با سل تک بیوژن همراه باشید.
نشانههایی که عارضه ریزش مو را در شما تأیید میکند، کدام است؟
اگر یکی از نشانههای زیر را مشاهده کردید، به احتمال زیاد به ریزش غیرطبیعی مو دچار شدهاید:
کم پشت شدن موها
برای اینکه بدانید موهایتان کم پشت شده است یا نه؛ میتوانید هنگامیکه موهای خود را دم اسبی مدل دادهاید و یا بافتهاید، حجم آن را بررسی کنید.
عریض شدن خطوط روی سر
توجه کنید که خطوط روی سرتان از هم فاصله بیشتری گرفتهاند یا نه؟ اگر این خطوط بیش از اندازه پهن و فاصلهدار شده باشند، مطمئناً باید به دنبال درمان باشید.
وجود لکه های کچلی
اگر بخشهایی را به شکل دایره یا بیضی بر روی پوست سر خود مشاهده کنید که مو ندارد، دچار اختلال ریزش غیرطبیعی موها شدهاید که به احتمال زیاد مزمن است و باید فوراً درمان شود.
همانقدر که ریزش مو یک عارضه ناخوشایند و البته ناامید کننده محسوب میشود، برطرف کردن آن نیاز به اطلاعات و البته پیگیری روشهای درمانی دارد. راههای مختلفی برای برطرف کردن ریزش مو وجود دارد. اما برای آنکه بهترین روش درمان این عارضه را پیدا کنید، اول باید بفهمید که چرا به آن مبتلا شدهاید. این کار به شما کمک میکند که ریزش موهایتان را ریشه یابی کنید و مناسبترین درمان را برای آن به کار ببرید.
علت ریزش مو چیست؟
ریزش روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو طبیعی است. البته که شمارش موهای ریخته شده در یک روز غیرممکن است. اما به طور کلی اگر بعد از شستن موها یا شانه کردن حجم زیادی از موها بریزد، فرد دچار ریزش مو شده است. بسیاری از افراد دنبال علت بیماری برای درمان و توقف ریزش موی خود هستند، اما درمان به یافتن علت بستگی دارد. علت ریزش مو شامل موارد زیر است:
عفونت یا بیماری قارچی
ریزش شدید مو میتواند ناشی از بیماری عفونی باشد. عفونتهای قارچی نظیر کرم حلقهدار، میتواند دلیل اصلی ریزش مو باشد که به شکل کورک (دایرهای شکل قرمز) آغاز میشود و بهتدریج پخش میشود و منجر به طاسی سر میشود.
کمبود مواد مغذی
کمبود ویتامینها یا مواد معدنی باعث ریزش مو میشود. برای جلوگیری از ریزش مو در رژیم غذایی خود میزان درستی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی را قرار دهید.
سندروم تخمدان پلیکیستیک – علت ریزش مو زنان
در بسیاری از بانوان، سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) دلیل اصلی ریزش شدید مو است. این سندروم به دلایل مختلفی از جمله اضافه وزن، سبک نادرست زندگی و عدم تعادل هورمونی ایجاد میشود. همچنین این سندروم میتواند بر دورهی قاعدگی اثر بگذارد و باعث ریزش مو شود.
وراثت
یکی دیگر از دلایل اصلی ریزش مو وراثت است. اگر ژن طاسی در فرد وجود داشته باشد، نمیتوان برای درمان آن کاری انجام داد. با اینکه احتمال ریزش موی آندروژنیک در بانوان بسیار کمتر است، آنها میتوانند نازکی مو یا نواحی کوچک طاس را در اثر وراثت تجربه کنند.
کم کاری تیروئید
یکی دیگر از علت ریزش مو کم کاری تیروئید است. غده تیروئید، هورمونهای مورد نیاز برای رشد بدن و مو را تولید میکنند و وقتی که غده تیروئید کم کار باشد، بر رشد موها، ابرو و موهای بدن اثر میگذارد. اگر ریزش مو به علت کمکاری تیروئید به موقع تشخیص داده شود و اقدامات درمانی انجام شود، رشد موها به حالت قبل باز خواهد گشت.
نقص در سیستم ایمنی
هنگامی که به نقص ایمنی مبتلا باشید، ممکن است سیستم ایمنی بدن شما، اشتباهاً به فولیکولهای سالم مو حمله کنند و منجر به ریزش مو شوند.
استرس
یکی از دلایل اصلی ریزش مو استرس است. اختلال مو کنی (تریکوتیلومانیا)، طاسی منطقهای و تِلوژن اِفلوویِم سه نوع از ریزش مو هستند که با استرس مرتبط هستند. در این اختلال پوست سر نازک شده و ریزش مو اتفاق میافتد. این ریزش مو دائمی نیست.
مواد شیمیایی
استفاده از اسپریهای حاوی مواد شیمیایی برای رسیدن به سبک موی دلخواه یکی از عوامل ریزش مو است. استفاده از حرارت و مواد شیمیایی، بافت مو را از بین میبرد و به آن آسیب میرساند. محکم بستن مو هم میتواند ریشهی مو را تحت تأثیر قرار داده و سبب ریزش آن شود.
روش های درمان سرطان
شیمی درمانی و پرتو درمانی که در درمان سرطان موثر هستند، یکی دیگر از علل ریزش مو هستند. در این روشهای درمانی به سلولهایی که سریع بازسازی میشوند از جمله موها حمله میشود و جلوی رشد موی جدید را میگیرد.
ریزش مو در بارداری
بسیاری از بانوان در دوران بارداری و بعد زایمان، ریزش شدید مو را تجربه میکنند. این به دلیل تغییرات در سطح هورمونهای بدن ما در در طول دوران بارداری است. ریزش مو بر اثر بارداری معمولاً پس از زایمان متوقف میشود.
ریزش ناگهانی مو
ریزش موی ناگهانی و موقتی اتفاقی نگران کننده است و به علل مختلفی رخ میدهد. شرایطی که احتمالا باعث ریزش مو ناگهانی میشوند شامل: زایمان، سقط جنین، تب مداوم، مسمومیت، عوارض برخی داروها و عدم تعادل هورمونی است. همچنین عدم رعایت بهداشت پوست و مو و کبود برخی ویتامینهای ضروری بدن میتواند منجر به ریزش موی ناگهانی شود که با برطرف کردن این مشکلات، به مرور زمان ریزش مو شدید حل خواهد شد و جای نگرانی نخواهد داشت.
برای درمان ریزش مو چه راهکارهایی هست؟
راهکار های درمان ریزش مو به طور کلی به دو دسته خارجی و داخلی تقسیم می شوند که در ادامه هر کدام از آنها را به صورت جداگانه برای شما توضیح می دهیم.
درمان های خارجی ریزش مو
ماینوکسیدیل
این روش که آن را با نام روگین هم می شناسند به این صورت است که با گشاد کردن مویرگ های زیر پوست روند رشد مو ها را بهبود می بخشند.
استفاده از روش PRP (پی آر پی) برای درمان ریزش مو
درمان ریزش مو با پلاسمای سرشار از پلاکت روشی است که در آن مقداری خون از بیمار گرفته می شود و سپس آن را در سانتریفیوژ قرار می دهند تا سلول های غنی شده آن جدا شده و در پوست سر تزریق می شود، این پروتئین های ضروری تزریق شده رشد طبیعی مو را تحریک می کنند. البته نکته ای که باید بدانید این است که برای گرفتن نتیجه مناسب، PRP همراه بقیه درمان ها استفاده می شود.
درمان ریزش مو با استفاده از لیزر تراپی
دستگاه لیزری که در این روش استفاده می شود دارای کلاهک بازی است که 100 قسمت مورد نظر را پوشش می دهد و فولیکول های مو را تحریک می کند. این موضوع باعث می شود که متابولیسم فولیکول موی شما بیشتر شود و با تولید پروتئین از ریزش مو جلوگیری کند. علاوه بر دستگاه های تخصصی در مطب ها وسایلی به شکل کلاه شا شانه وجود دارد، در صورتی که این دستگاه مورد تایید FDA باشند شما می توانید با خیال راحت از آن ها استفاده کنید.
مزوتراپی برای درمان ریزش مو
مزو تراپی روش های مختلفی دارد که در درمان ریزش مو خانم ها و آقایان مورد استفاده قرار می گیرند که این روش ها عبارتند از:
- MesoHair
- Mesoplasty
تزریق های مربوط به مزوتراپی به دو صورت دستی و با استفاده از تفنگ مخصوص انجام می شود که استفاده از تفنگ مخصوص مزوتراپی سرعت بیشتری دارد و بیمار نیز درد کمتری را تحمل می کند.
روند بهبود در این روش به این صورت است که محل تزریق هورمون DHT ترشح می کند که باعث می شود مو در چرخه رشد مجدد قرار بگیرد.