مقالات

فواید و عوارض پلاکت درمانی

فواید و عوارض پلاکت درمانی

پیشرفت علمی و فناوری از ارائه تکنیک های نوین در زمینه پزشکی متوقف نمی شود و شاید تزریق پلاسما یکی از ابزارهایی باشد که در سال های اخیر گسترش یافته است.پی آر پی  هم در درمان درد و هم در درمان های زیبایی مفید هستن زیرا طبیعی، موثر و مفید است وهمینور بدون خطر. پلاسمای غنی از پلاکت یکی از این تکنیک های مدرن به ویژه برای درمان های زیبایی است.از طریق این روش می توان تزریق پلاسما را با سایر روش ها یا داروها برای درمان ریزش مو و جوانسازی صورت  ترکیب کرد. در این مطلب به فواید و عوارض پلاکت درمانی می پردازیم با سل تک بیوژن همراه باشید.

پلاسما چیست؟

پلاسما به عنوان یکی از اجزای خون وجود دارد که در تمام رگ های ما جریان دارد. خون از گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها تشکیل شده است. مایع شفاف در بافت خون پلاسما است که حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و هورمون‌ها و مایعی است که در داخل سوزن‌های پلاسما برای زیباسازی صورت استفاده می‌شود.درمان شما که از خون و رگ‌های شما می‌آید به شما اطمینان می‌دهد که منبع امن و مطمئن است و به این روش درمان پی آر پی می گویند

PRP پلاسمایی است که در آن تعداد پلاکت‌ها بسیار بیشتر از تعداد طبیعی پلاکت‌های خون است. غلظت پلاکتی PRP ممکن است 5 تا 10 برابر بیشتر از حد طبیعی و همچنین غلظت فاکتورهای رشد باشد.

موارد استفاده از درمان پی آر پی یا پلاکت درمانی

موارد استفاده از درمان با پی آر پی یا پلاکت درمانی در حال توسعه و گسترش هستند و شامل موارد مختلفی از جمله مشکلات عضلانی و مفصلی، زخم‌ها و آسیب‌های بافتی، زیبایی، پوست و حتی درمان برخی اختلالات موی سر می‌شوند. برخی از موارد استفاده شایع از PRP عبارتند از:

آسیب‌های عضلانی و مفصلی: پی آر پی می‌تواند برای درمان آسیب‌های عضلانی مانند پارگی عضله، آسیب‌های تاندونی مانند آسیب تاندون آشیل و آسیب‌های مفصلی مانند آرتروز استفاده شود.

زخم‌ها و آسیب‌های بافتی: پی آر پی می‌تواند در بهبود زخم‌های پوستی، زخم‌های دیابتی، آسیب‌های بافتی و حتی درمان سوختگی‌های کوچک موثر باشد.

بهبود مشکلات پوست و زیبایی: پی آر پی معمولاً در روش‌های زیبایی پوست مانند درمان چین و چروک، جوانسازی پوست و رفع لکه‌های پوستی استفاده می‌شود.

درمان مشکلات موی سر: پی آر پی برای تقویت رشد مو، درمان ریزش مو و حتی درمان مشکلات موی سر مانند الوپسی استفاده می‌شود.

درمان درد مزمن: پی آر پی ممکن است برای کاهش التهابات و درد مزمن مانند التهابات مفاصل و عضلات موثر باشد.

موارد ذکر شده فقط چند مورد از کاربردهای رایج PRP است و در حال حاضر مطالعات بیشتری در مورد کاربردهای دیگر آن در حال انجام است.

تزریق پی آر پی چه فواید و مزیت‌هایی دارد؟

تزریق پی ار پی با توجه به استفاده از تکنیک اتولوگ، دارای مزیت‌های بیشتری نسبت به سایر روش‌های تزریقی می‌باشد. این درحالی است عوارض این تکنیک نیز بسیار خفیف و ناچیز می‌باشد.

این مزیت ها شامل موارد زیر می‌باشد:

  • احتمال بروز حساسیت، عفونت و … وجود ندارد.
  • نیاز به دوره نقاهت، بی هوشی و جراحی ندرد.
  • علاوه بر زیبایی و کلاژن سازی، خواص درمانی و پزشکی نیز دارد.
  • بدون درد و خونریزی نسبت به سایر روش‌های دیگر
  • بدون محدودیت سنی
  • دارای ماندگاری و دوام طولانی مدت
  • تحریک سلول‌ه و فاکتورهای رشد بدن جهت بهبود بافت پوست

فواید و عوارض پلاکت درمانی

فواید و عوارض پلاکت درمانی – تزریق پی آر پی برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

پلاسماتراپی به با پی آر پی، دلیل استفاده از خون خود انسان دارای حساسیت‌ها و عوارض‌های خاصی می‌باشد که برای یکسری از افراد توصیه نمی‌شود. مانند:

  • افرادی که به طور مداوم از مشروبات الکلی و دخانیات استفاده می‌کنند
  • خانم‌ها و آقایانی که داروهای رقیق کننده خون را مصرف می‌کنند مثل آسپرین
  • افراد دارای بیماری‌های خاص مانند نارسایی کلیه، کبد و سرطان
  • کسانی که تعداد پلاکت‌های خونی کمتری دارند.

این افراد بهتر است قبل از استفاده با پزشک معالج مشورت کنند.

مراحل انجام روش درمانی پی آر پی یا پلاکت درمانی

مراحل انجام روش درمانی با استفاده از پی آر پی یا پلاکت درمانی (PRP) عموماً شامل مراحل زیر است:

جمع‌آوری نمونه خون:

پزشک یا پرستار ابتدا یک نمونه از خون بیمار را جمع‌آوری می‌کند. این نمونه خون معمولاً از بازوی بیمار گرفته می‌شود.

سانتریفیوژ:

نمونه خون جمع‌آوری شده به یک دستگاه سانتریفیوژ منتقل می‌شود. در این دستگاه، اجزای مختلف خون مانند پلاسما، پلاکت‌ها و سایر اجزای خونی جدا می‌شوند.

جداسازی پلاکت‌ها: پس از سانتریفیوژ، پلاکت‌ها از سایر اجزای خون جدا می‌شوند. اجرای این مرحله معمولاً به وسیله سانتریفیوژ با سرعت بالا یا فیلتراسیون انجام می‌شود.

تهیه PRP: پس از جداسازی پلاکت‌ها، پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) تهیه می‌شود. این محلول حاوی پلاکت‌های غنی شده و فاکتورهای رشد است.

آماده‌سازی ناحیه درمانی: ناحیه مورد نیاز برای درمان PRP آماده می‌شود. این مورد می‌تواند شامل ضدعفونی و تمیزکردن ناحیه باشد.

تزریقPRP: PRP به ناحیه درمانی مورد نظر تزریق می‌شود. این تزریق ممکن است با استفاده از سوزن های وریدی یا تزریق موضعی انجام شود.

مراقبت پس از درمان: بعد از درمان، بیمار ممکن است به دستور پزشک راهنمایی‌هایی درباره مراقبت‌های پس از درمان دریافت کند، از جمله استراحت و استفاده از یخ در صورت لزوم.

همچنین، مراحل ممکن است بسته به کاربرد خاص PRP و دستورالعمل‌های مختلف پزشکی تغییر کند. بنابراین، برای انجام PRP و مشاوره در مورد مراحل پی آر پی، بهتر است با پزشک متخصص صحبت کنید.

فواید و عوارض پلاکت درمانی – مزایای روش درمانی پی آر پی یا پلاکت درمانی

روش درمانی با استفاده از پی آر پی یا پلاکت درمانی (PRP) به عنوان یک روش درمانی نوین مزایا و نکات مثبتی دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

طبیعی بودن و ایمن بودن: PRP از خون بیمار تهیه می‌شود، بنابراین خطر انتقال عوامل خارجی یا عفونت به حداقل می‌رسد. این یک روش طبیعی و ایمن است که معمولاً با عوارض کمتری همراه است.

بدون عوارض جانبی شدید: اکثر بیماران پس از دریافت درمان با PRP عوارض جانبی جدی ندارند. این مورد به معنای عدم نیاز به داروهای ضد التهاب یا تحمل عوارض جانبی شدید مانند درمان‌های جراحی است.

بهبودی سریع‌تر: PRP معمولاً منجر به بهبودی سریع‌تر آسیب‌های عضلانی، زخم‌ها و سایر مشکلات بافتی می‌شود و به عنوان یک روش درمانی سریع و موثر شناخته می‌شود.

بهبود کیفیت بافت: پی آر پی باعث بهبود کیفیت بافت‌های مورد درمان، افزایش ترمیم و بازسازی و حتی افزایش کارایی فیزیکی و عملکرد مفصلی شود.

کاربردهای گسترده: در بسیاری از حوزه‌های پزشکی از جمله درمان مشکلات مفصلی، زخم‌های پوستی، مشکلات پوست و مو و غیره، کاربرد دارد. این یک روش چندمنظوره است که می‌تواند در درمان مشکلات مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

کاهش نیاز به درمان‌های جراحی: در برخی موارد، PRP می‌تواند به عنوان یک جایگزین مفید غیرجراحی به جای روش‌های جراحی مورد استفاده قرار گیرد، که معمولاً با خطرات و زمان بهبودی بیشتری همراه است.

آشنایی و بررسی دقیق کیت‌های پی آر پی

کیت‌های پی آر پی از مهم‌ترین موارد مصرفی prp تراپی می‌باشد که وجود آن در تجهیزات پزشکی الزامی می‌باشد.

برای تهیه و ساخت پی آر پی، نیاز به کیت می‌باشد. این کیت‌ها در 2 نوع کیسه‌ای و لوله‌ای در بازار موجود است.

کیت‌های لوله‌ای در 2 مدل عرضه می‌شوند یکی بر پایه ظرف و دیگری بر پایه ژل

هردوی این کیت‌ها پرمصرف بوده با این تفاوت که کیت‌های بر پایه ژل، غلظت کمتری نسبت نوع دوم آن می‌باشد.

برای پی آر پی مو و جواسازی از کیت بر پایه ظرف (کیت Alpha-Eye-PRP) و برای درمان دردهای مفصلی از کیت بر پایه ژل (کیت Alpha-Ertho-PRP) استفاده می‌کنند.

فواید و عوارض پلاکت درمانی

فواید و عوارض پلاکت درمانی – آیا پی آر پی PRP عوارض دارد؟

روش درمانی پی آر پی، به صورت طبیعی و توسط پلاکت‌های خون هر فرد، به صورت اختصاصی انجام می‌شود. پس عوارض آن نسبت به سایر روش‌های زیبایی مانند تزریق ژل و فیلر خیلی کمتر است.

این روش هیچ عوارض خطرناکی به همراه ندارد و فقط احساس سوزش و درد ناچیز سوزن را تحمل باید کرد.

پس از درمان نیز بلافاصله می‌توانید به کارهای روزمره خود ادامه دهید.

موارد استفاده و کاربردهای روش پی آر پی تراپی

  • کاربرد در زیبایی پوست و جوانسازی مانند بهبود چروک‌های پوست صورت و گردن و حتی پشت دست
  • درمان تیرگی زیر چشم
  • بهبود اسکار و آکنه
  • رشد مو و رفع ریزش موی آقایان و خانم‌ها
  • رفع جای زخم‌های دیابتی یا جراحی و جای سوختگی
  • بهبود درد مفاصل یا حتی دردهای آرتروزی
  • دامپزشکی
  • درمان ناباروری
  • دندانپزشکی

نواحی قابل درمان توسط پی آر پی

  • نواحی سر و کل صورت
  • زیر چشم
  • کمر
  • شانه
  • زانو
  • پشت دست
  • گردن
  • واژن و رحم

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید