مقالات

نحوه انجام پی آر پی صورت

انجام پی آر پی صورت

نحوه انجام پی آر پی صورت : به مرور زمان و افزایش سن، نواحی مختلف صورت فرد دچاری پیری می شود. پلاسمای غنی از پلاکت روشی درمانی است که پزشکان برای رفع بسیاری از مشکلات زیبایی و درمانی صورت پیشنهاد می کنند. امروزه پی آر پی صورت با توجه به راحت بودن و صرف زمان کمتر برای بهبودی ، به یکی از محبوب ترین روش های جوانسازی صورت تبدیل شده و استفاده از این روش درمانی در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است. در این مقاله قصد داریم به تمام پرسش های شما درباره نحوه انجام پی آر پی صورت ، از جمله تعریف پی آر پی صورت، انواع، روش و کاربرد و … پاسخ دهیم با سل تک بیوژن همراه باشید.

پی آر پی صورت چیست؟

پی ار پی صورت یک پروسه ضدپیری است که در آن از خون خود فرد برای تقویت سلول‌ های پوست استفاده می‌شود. معمولا برای انجام پی آر پی صورت این فرآیند با میکرونیدلینگ ترکیب می‌شود تا نتایج استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت (پی ار پی) که از بخش سرم خون همان فرد مشتق می‌شود، افزایش یابد. این پلاکت‌ها دارای فاکتورهای رشد هستند که به تولید سریع سلول‌ها و جوان‌سازی سلول‌های سالم پوستی کمک می‌کنند.

نحوه انجام پی آر پی صورت

پی آر پی صورت، در مراحل و ناحیه‌هایی مختلفی انجام می‌شود، اما انجام این مراحل، در تمامی نواحی یکسان است. مراحل انجام پی آر پی صورت، به شرح زیر می‌باشد:

انجام آزمایش خون

در این مرحله، نمونه خون در حدود پنج الی پانزده میلی لیتر از شما گرفته می‌شوند، سپس خون دریافت شده وارد کیت پی آر پی صورت شده و برای مراحل بعدی آماده می‌شود.

تغلیظ پی آرپی و انجام سانترفیوژ

نمونه خون گرفته شده از بدن شخص، در دستگاه سانترفیوژ قرار گرفته و طی فرآیندی خاص، تمامی پلاکت‌های موجود در خون ایزوله شده و پلاسمای پی آر پی صورت آماده می‌شود. در این مرحله، پلاکت‌های پی آر پی فعال شده و آماده‌ی تزریق به محل موردنظر میباشد. این پروسه حدود یک ربع زمان میبرد.

اگر میخواهید از پروسه‌ی درمان پی آر پی صورت، یک نتیجه‌ی فوق العاده بگیرید، با پزشک خود صحبت کنید که در صورت امکان، نمونه خون شما را دوبار سانترفیوژ کند، چرا که با این کار پلاسما غلیظ شده و تاثیر بسزایی در روند جوانسازی دارد.

انجام میکرونیدلینگ

پس از انجام مراحل فوق، پوست بیمار ضدعفونی شده و به کرم‌ها و دارو‌های بی حسی آغشته می‌شود.سپس با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ، زخم‌های ظریفی توسط سوزن‌های موجود در دستگاه در سطح پوست ایجاد شده و با حرکت دستگاه در نواحی موردنظر، لایه‌های پوست تا عمق 2 میلیمتری، آماده‌ی تزریق پی آر پی صورت می‌شوند.

فرآیند میکرونیدلینگ قبل از انجام پی آر پی صورت، باعث کاهش چین و چروک و تحریک پوست برای فرآیند کلاژن سازی می‌شود.

انجام پی آر پی صورت

تزریق پی آر پی به صورت

مرحله‌ی آخر، تزریق پی آر پی به نواحی موردنظر بیمار است که اصولا تمامی این مراحل طی یک جلسه انجام می‌شود. پس از تزریق مستقیم پی آر پی صورت تهیه شده از پلاسما، ساخت سلول‌های بنیادی در ساختار پوست شروع شده و سطح پوست که با میکرونیدلینگ آسیب دیده است، شروع به بازسازی می‌کند.

پس از طی مدت زمانی از پروسه‌ی درمان تزریق پی آر پی صورت، احساس کشش و سفتی را در پوست خود خواهید داشت چرا که ساختار پوست شما به طور کلی تغییر کرده است.

کیت آلفا PRP و ایکس آلفا PRP

انواع کاربرد پی آر پی صورت

پی آر پی برای جوانسازی صورت ، مزایا و نتایج بسیار زیادی از خود نشان داده است. با استفاده ار پی آر پی، نقاط مختلفی از صورت را می توانیم درمان کنیم که در ادامه به توضیح هر یک از این نواحی می پردازیم.

پی آر پی زیر چشم

سیاهی که زیر چشم ظاهر می شود، معمولاً ناشی از سایه هایی است که در پیری و با گذر زمان در زیر چشم بوجود می آیند. در نتیجه خطوط پوست اطراف چشم تغییر کرده و اغلب با بزرگتر شدن فرد این خطوط افزایش می یابند. این تغییرات پوست باعث ایجاد تیرگی در اطراف چشم می شود که ممکن است، احساس ناخوشایندی برای فرد داشته باشد.

در طی این روش، پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به پوست زیر چشم تزریق می شود. درمان به طور متوسط بین 30 تا 60 دقیقه طول خواهد کشید. تزریق پی آر پی برای رفع سیاهی، تیرگی و رنگدانه زیر چشم بکار می رود. دلیل استفاده از پلاسما برای درمان این است که پلاسما می تواند بافت زیر چشم را ترمیم و جوان سازی کند.

اگرچه نتایج تزریق پی آر پی بیشتر از درمان های مشابه دوام و ماندگاری دارد، اما بخاطر داشته باشید که نتایج تزریق پلاسما چشم ماندگار نیست. از آنجا که در درمان های پی آر پی، از خون خود فرد برای آزمایش استفاده می شود، احتمال بروز خطرات و عوارض جانبی جدی وجود ندارد. با این حال، برخی از عوارض مانند خارش یا تحریک خفیف تورم جزئی کبودی در محل تزریق ممکن است رخ دهد.

پی آر پی ابرو

احیای ابرو با پی آر پی از قدرت پلاکت‎‌های خون برای تقویت رشد فولیکول‌های تنبل و مرده مو استفاده می‌شود. در مراقبت های پس از تزریق پی آر پی آغاز این پروسه یک نمونه خونی کوچک (معمولا در حد چند قاشق غذاخوری) از فرد گرفته می‌شود، این نمونه در سانتریفیوژ قرار داده شده و تا زمانی که پلاکت‌ها از خون جدا شوند، چرخانده می‌شود. سپس این پلاکت‌ها به یک سرم مخصوص رشد مجدد اضافه می‌شوند.

در این مرحله پلاکت‌هایی که تغلیظ شده اند، به یک دستگاه میکرونیدلینگ افزوده شده تا به ناحیه ابرو تزریق شوند. پلاکت‌ها باعث تقویت رشد فولیکول‌های مو می‌شوند و طی سه تا چهار هفته موهای ابرو را بیشتر می‌کنند.

درمان جای جوش با پلاسمای خون

همانطور که درباره سایر کاربردهای پی آر پی نیز توضیح داده شد، پلاکت‌ها موجود در خون میزبان، فواید بسیاری دارند، از جمله به عنوان تحریک کننده رشد مجدد کلاژن و الاستین و بلوک‌های خونی پوست سالم و جوان عمل می‌کنند. هنگامی که خون شما به پوستتان تزریق می‌شود، بدن به طور طبیعی شروع به پروسه ترمیم می‌کند که این پروسه به خلاص شدن از جای جوش و آکنه کمک می‌کند. بیشتر متخصصین پوست معتقد هستند که درمان ترکیبی، بهترین و موثرترین رویکرد برای درمان جای جوش است.

پی آر پی برای خط خنده

پی آر پی دارای پلاسمای مایع غنی از فاکتورهای رشدی است که روی ظاهر پوستی که تحت تاثیر اثرات سنی قرار گرفته تاثیر می‌گذارد و جوان‌سازی پوست را ارتقا می‌دهند. این مسئله منجر به داشتن پوستی صاف‌تر، جوان‌تر و سالم‌تر و درخشان‌تر می‌شود. یکی از مواردی که روی ظاهر پوست تاثیر گذار هستند، خطوط ایجاد شده روی صورت و چین و چروک‌ها هستند که پی آر پی به کاهش این موارد و بهبود رنگ و حالت صورت کمک می‌کند.

این روش معمولا همراه با میکرونیدلینگ یا به صورت تکی به پوست تزریق می‌شود تا تولید الاستین و کلاژن را تحریک کرده و وضعیت کلی پوست را بهبود دهد. این درمان برای نواحی متداول مانند خطوط پایین پلک، خط لبخند و خنده، زخم ها و آکنه‌های روی گونه، چانه و پیشانی موثر است.

گونه گذاری با پی آر پی

پی آر پی منبعی غنی شده از پلاکت، فاکتورهای رشد و سیتوکین‌هایی است که به طور طبیعی در بدن تولید می‌شوند و پروسه احیای سالم بافت‌های بدن را کنترل و تحریک می‌کنند. می‌توان پی آر پی را همراه با فیلر استفاده کرد. فواید استفاده هردوی این موارد در کنار یکدیگر ماندگاری بیشتر و سطح بالاتری از نتایج را به دنبال خواهد داشت.

فیلر به پوست کمک می‌کند تا حجمی که با گذشت زمان از دست داده اید را مجددا بدست بیاورید و اضافه کردن پی آر پی ، کمک می‌کند تا این نتایج به کمک تحریک پروسه احیای طبیعی بدن، ماندگاری بیشتری داشته باشند. علاوه بر این پی آر پی، خطوط چین و چروک و آکنه و حتی بافت غیریکنواخت پوست را ترمیم می‌کند؛ کاری که فیلر به تنهایی قادر به انجام آن نیست. این دو روش درمانی هریک به تنهایی به خوبی کار می‌کنند اما همراه با یکدیگر می‌توانند نتایج بهتری با ماندگاری بیشتر ارائه دهند.

مراقبت های قبل از پی آر پی صورت چگونه است؟

قبل از پی آر پی صورت، باید با پزشک ملاقات کرده و سابقه پزشکی خود و انتظاراتتان از انجام این روش را شرح دهید. پزشک معمولا توصیه‌هایی به شما می‌کند تا درمان راحت‌تر و بهتری داشته باشید. عمومی‌ترین مراقبت‌های قبل از PRP صورت عبارت‌اند از:

  • حداقل سه تا چهار روز قبل از درمان، داروهای ضدالتهابی را مصرف نکنید.
  • یک تا دو هفته قبل از PRP صورت، از مکمل‌ها، ویتامین‌ها یا گیاهان رقیق‌کننده خون، استفاده نکنید.
  • در روز درمان، یک وعده غذایی کامل بخورید و مقدار زیادی آب بنوشید.
  • برای قطع داروهای خود حتما با پزشکتان مشورت کنید.

انجام پی آر پی صورت

مراقبت های بعد از پی آر پی صورت چگونه است؟

بعد از اتمام PRP صورت، به استراحت بپردازید و به مدت دو روز، استفاده از ناحیه تحت تزریق را به حداقل برسانید. اما ماساژ دادن و حرکت آهسته می‌تواند به جذب پی آر پی توسط بافت‌های صورت کمک کند. تا سه روز بعد از درمان ممکن است درد خفیفی در صورت خود احساس کنید. برای بهبود این درد، به مقدار زیاد آب بنوشید و از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید.

بعد از درمان، تنها داروهایی را که دکتر تجویز کرده است، مصرف کنید. خوردن خوراکی‌هایی مانند داروهای ضدالتهاب، گیاهان، مکمل‌ها و ویتامین‌های رقیق‌کننده خون تا حداقل دو هفته بعد از درمان ممنوع است. مصرف سیگار، کافئین و الکل تا یک هفته بعد از عمل به‌هیچ‌عنوان توصیه نمی‌شود.

فواید پی آر پی صورت

همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، تزریق پی آر پی صورت، باعث تحریک کلاژن در پوست شده و میتوان از آن به عنوان جوانساز طبیعی نیز استفاده کرد. از مزایای دیگر پی آر پی صورت، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاهش محسوس در خطوط و چین و چروک‌های پوست
  2. از بین رفتن اسکار و جوش
  3. بهبود در رنگ و بافت پوست
  4. سفت شدن پوست صورت
  5. بالابردن میزان رطوبت در پوست
  6. کم شدن منافذ باز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید