مقالات

کیت پی آر پی چیست ؟ چه ویژگی هایی دارد؟

کیت پی آر پی

در خون انسان مواد زنده بافتی وجود دارد که دارای میزان قابل توجهی از پلاکت است. پی آر پی در حقیقت به همین پلاکت‌ها گفته می‌شود. از پی آر پی برای درمان‌های مشکلات پوستی و مو استفاده می‌شود. این عمل با دستگاه سانتریفیوژ صورت می‌گیرد. در این راستا لازم است از تجهیزاتی مانند کیت پی آر پی ( کیت PRP ) استفاده شود.

در این مقاله مجله سل تک بیوژن سعی داریم تا شما را بیشتر با این کیت و کاربرد دقیق آن آشنا کنید. فراموش نکنید که می‌توانید نظرات خود را در پایین مقاله با ما در میان بگذارید.

کاربرد کیت پی آر پی چیست؟

در زمانی که شما تحت درمانی برای پوست یا بافت‌های از بین رفته بدن خود هستید، کیت PRP به کمک درمان‌گر شما می‌آید. پس از گرفتن خون شما، آن را داخل کیت پی آر پی می‌ریزند تا برای پلاکت‌گیری آماده شود. کیت‌هایی که در سراسر دنیا تولید می‌شوند، ظاهری استاندارد دارند و هر لوله از چندین سوزن تشکیل می‌شود.

کیت پی آر پی در زمان استفاده باعث می‌شود:

  • خون دوباره با پلاکت مخلوط نشود.
  • ژلی که در لوله PRP قرار دارد به شکل یک جداکننده عمل می‌کند.
  • در نتیجه فرآینده جداسازی سریع‌تر انجام می‌شود.
  • دریافت پی آر پی در زمان کمی صورت می‌گیرد و نیاز به صبر طولانی نیست.
  • کیت پی آر پی کیفیت این عمل را به حداکثر ممکن می‌رساند.

نحوه انجام پی آر پی ( پی آر پی )

هر جلسه درمان با پی آر پی به مدت دو ساعت زمان می برد.به این صورت که  چند سی سی از خون بیمار به مانند آزمایش های خونی که به طور معمول از بیماران گرفته می شود جمع آوری می شود  و درون کیت های مخصوصی ریخته می شود،پزشک با اقداماتی که برروی خون انجام می دهد  غلظت پلاکت را به ۳ تا ۵ برابر مقدار اولیه می رساند . پلاکت ها حاوی عوامل رشد بافتی  (Growth Factor)  هستند که در واقع مهم ترین عامل در فرآیند ترمیم و بازسازی بافت ها محسوب می شود.این مواد تزریق شده باعث می شود  تکثیر و تمایز سلول های مختلف پوستی وبافتی شکل بگیرد که به دنبال آن افزایش کلاژن , الاستین ,  ماده بین سلولی و تولید رگ های جدید شکل می گیرد.

درنهایت سلول های بنیادی جایگزین سلول های بافت آسیب دیده می شود . تمامی این فرآیند باعث می شود که بازسازی بافت های که به دلایل مختلف به آنها لطمه وارد شده است انجام پذیرد. در نهایت  مراحل انجام  PRP بسیار ساده و به شرح زیر می باشد:

  • گرفتن خون از بیمار به میزان معمولا ۵۰-۴۰ میلی لیتر به وسیله  کیت مخصوص پی آر پی (PRP)
  • کیت در دستگاه سانتریفیوژ قرار داده  و جدا سازی پلاکت ها و پلاسما از گلبول های قرمز  انجام می گیرد و در نهایت پلاکت ها فعال شده و در موضع تزریق می شود.

کیت پی آر پی

کاربردهای پی آر پی

PRP یا همان پلاسمای غنی شده، ماده‌ای است که پروتئین‌های خاصی برای لخته کردن خون دارد. این ماده، به عنوان یکی از اصلی‌ترین اجزای خون به شمار می‌رود و دارای پروتئین‌هایی است که از رشد سلولی پشتیبانی می‌کند. محققان با جداسازی پلاسما از خون و تغلیظ آن، کیت‌های مخصوص پی آر پی را تولید می‌کنند.

تزریق این محصولات، می‌تواند باعث رشد سلول‌های جدید و سالم شده و آسیب دیدگی‌ها را درمان کند. البته طی تحقیقات انجام شده در سالیان اخیر، مشخص شده است که این روش کاربردهای دیگری نیز دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

تقویت ریشه مو و درمان بیماری‌های مو

پزشکان برای تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش آن، پی آر پی را به سر تزریق می‌کنند. تزریق این محلول در سر می‌تواند باعث تقویت ریشه مو شود و بسیاری از بیماری‌ها مانند آلوپسی آندروژنیک که به عنوان طاسی الگوی مردانه شناخته می‎شود را درمان کند.

البته PRP را می‌توان در زمان کاشت مو برای ناحیه دریافت کننده مو نیز استفاده کرد. تزریق این محصول در این نواحی، باعث می‎شود زخم‌ها زودتر بهبود پیدا کنند و جای گیری گرافت‌ها سریع‌تر از حالت عادی انجام شود. همچنین با تزریق پی آر پی در این نواحی، می‌توانید تا حد زیادی، جلوی بروز اسکار را نیز بگیرید.

ترمیم بافت‌ها

بسیاری از تحقیقات در زمینه درمان با استفاده از PRP، اثبات کرده است که این روش می‌تواند مشکلات مزمن تاندون مانند آرنج تنیس بازان، تاندون آشیل در مچ پا، درد در تاندون کشکک زانو و … را درمان کند. تاندون‌ها نوارهای بافتی سخت و ضخیمی هستند که عضله را به استخوان متصل می‌کنند. پی آر پی می‌تواند باعث تسریع بهبودی آن‌ها، پس از آسیب دیدگی شوند.

جوانسازی پوست

یکی از کاربردهای بی نظیر PRP، جوانسازی پوست و رفع علائم پیری زودرس است. با استفاده از این روش، می‌توان بافت و انعطاف پذیری پوست را بهبود بخشید و آسیب‌های پوستی مانند جای زخم، جای جوش، چین و چروک‌ها و … را از بین ببرد. تزریق پی آر پی به پوست باعث رشد سلول‌ها را تحریک کرده و از این طریق به جوانسازی آن کمک می‌کند.

ویژگی‌های کیت‌های پی آر پی کدام هستند؟

کیت‌های PRP ویژگی‌هایی دارند که عبارتند از:

  • کیت‌های پی آر پی دارای لوله‌های وکیوم هستند که درپوش‌های رنگی روی آنها قرار می‌گیرد. معمولا رنگ درپوش هر لوله می‌تواند رنگ‌هایی مانند آبی، زرد، قرمز، مشکی و سبز باشد. شرایط لوله به صورتی است که هوا نمی‌تواند وارد لوله شود.
  • لوله‌های همان طور که حتما دیده‌اید از نظر ابعادی کوچک هستند
  • کیت‌ PRP باید به صورت استریل شده استفاده شود تا دکتر معالج بتواند از پی آر پی برای درمان بهره ببرد.
  • کیت‌های پی آر پی در اندازه‌های مختلف ارائه می‌شوند و بر اساس نوع درمان، ممکن است از سایزی متفاوتی استفاده شود.
  • با هر کیت پی آر پی ۲۰ سی سی می‌توان به ۵/۲ سی سی پلاکت غلیظ خون دسترسی پیدا کرد که از این میزان برای درمان‌های جزیی بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا این میزان برای درمان دور چشم و موارد این چنینی استفاده می‌شود. هر چقدر میزان سی سی بیشتر باشد، می‌توان با توجه به بیشتر بودن میزان پلاکت خون، از آن برای درمان‌های مهم‌تری بهره برد.
  • این کیت‌های PRP مشخصا برای درمان‌های مربوطه هستند. با این حال می‌توان از این کیت برای تشخص و شناسایی در آزمایشگاه‌ها هم بهره برد.

چگونه کیت‌های پی آر پی استفاده می‌شود؟

جهت استفاده از کیت‌های PRP لازم است به اندازه مورد نیاز از بیمار خون گرفته شود. این خون باید بلافاصله در لوله‌های پی آر پی ریخته شود تا دما به آن آسیب وارد نکند. سپس کیت‌هایی که خون در آنها ریخته شده است در داخل دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌گیرد. این دستگاه به جداسازی گلبول‌های سفید و قرمز می‌پردازد. در نهایت پلاکت‌های خون ۳ تا ۵ برابر افزایش پیدا می‌کنند که برای درمان موردنظر استفاده خواهد شد.

کاربرد کیت پی آر پی چیست ؟

مزایای مربوط به کیت‌های پی آر پی

  • امکان تولید در ابعاد چشمگیر
  • امکان فعال شدن انقعاد
  • حفظ کیفیت در جریان درمان
  • وکیوم بودن لوله
  • دارای هولدر، اسکالپ، سرسوزن و سرنگ
  • امکان غلیظ کردن پلاکت به اندازه ۳ تا ۵ برابر
  • آسانی کار با کیت
  • امکان کار با چند لوله

قیمت کیت پی ار پی

کیت پی ار پی انواع مختلفی دارد و قیمت هر کدام از آنها مطابق با کارایی و کیفیتی که دارند، متفاوت است. به همین دلیل بیشتر کاربران، به تفاوت قیمت کیت های پی ار پی، واکنش نشان داده و دلیل آن را جویا می شوند. در جواب آنها باید گفت، تمامی کیت ها از کیفیت یکسانی برخوردار نیستند و حجم آنها نیز روی قیمت تاثیر می گذارد. برخی از کیت های پی ار پی از نوع ایرانی هستند، برخی دیگر خارجی. قطعاً نوع خارجی به دلیل برند بودن، گران قیمت تر از لوله های ایرانی است. اما هنگام خرید از استاندارد و باکیفیت بودن کیت ها مطمئن شوید و پول خود را بابت خرید کیت های غیراستاندارد، هدر ندهید؛ همچنین از متناسب بودن کیفیت و قیمت کیت ها اطمینان حاصل کنید.

ویژگی های بارز کیت پی آر پی

  • کیت های PRP با لوله های وکیوم ویژه ای طراحی شده اند و حالت درپوش دار دارند که درپوش آنها می تواند رنگ های مختلفی داشته باشد ( زرد، آبی، سبز، قرمز، سیاه و …. ). ویژگی وکیوم این لوله ها سبب شده، هیچگونه عوامل خارجی از جمله هوا به داخل کیت ها نفوذ نکند.
  • لوله پی ار پی ابعاد بسیار کوچکی داشته و فضایی اشغال نمی کند.
  • کیت های prp را باید به صورت کاملاً استریل شده استفاده کرد. پزشکان با این کیت ها می توانند، پلاکت های خون را به راحتی جدا نموده و پی آر پی فرآوری کنند.
  • کیت های پی ار پی را در حجم های مختلف طراحی کردیم تا بتوان از آنها برای اندیکاسیون های درمانی گوناگون استفاده شود.
  • توسط یک کیت ۲۰ سی سی می توان ۵/۲ سی سی پلاکت غلیظ شده از خون گرفت. کیت ۲۰ سی سی در مواردی که به تزریق پی ار پی به دور چشم، غبغب، ریش آقایان و نواحی کوچک دیگر نیاز باشد، گزینه مناسبی است.
  • کیت prp 40 سی سی، برای پشت ها دست ها، نواحی کوچک موی سر و گردن مناسب است و نوع ۶۰ سی سی این کیت ها، در مواردی که به تزریق پی ار پی به موی سر، صورت و گردن نیاز باشد، استفاده می شود. در حالت کلی برحسب وسعت ناحیه مورد نظر برای تزریق پی ار پی، باید از حجم مورد نظر این کیت ها استفاده کرد.
  • این کیت ها مخصوص مواد پی ار پی هستند، اما می توان از آنها در آزمایشگاه ها جهت تشخیص، شناسایی، بررسی میکروبی هم استفاده کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید